Bioenergoterapeutul Maria Ciobanu ne-a vorbit despre ,,Era Nouă”, care va începe la data de 21 decembrie 2012.

Pornind de la acest subiect, încercăm să detaliem mai multe aspecte legate de omenire, cum vor primi oamenii această trecere.

  • Aţi scris în cartea dumneavoastră ,,Mesagerii Luminii”, despre fiinţa umană, cum este alcătuită din punct de vedere spiritual. Ne puteţi da mai multe detalii pentru cititorii noştri cum suntem formaţi?

– Aşa cum am scris şi în cartea mea, spiritul este o formă de energie, cu o structură spaţială ce îi conferă memorie, gândire şi voinţă.

Sufletul este o parte distinctă de spirit, el reprezintă afectul, adică toate sentimentele noastre, toate simţurile, tot ceea ce se transmite prin sistemul neurovegetativ subconştientului şi conştientului nostru.

  • Spiritul este muritor?

– Spiritul este nemuritor, sufletul moare la patruzeci de zile de la moartea fizică.

Timp de patruzeci de zile sufletul va fi alături de spirit, vor merge în toate locurile în care omul s-a aflat în timpul vieţii, vor parcurge nişte etape de judecată, iar când se împlinesc cele patruzeci de zile, sufletul moare iar spiritul se ridică.

  • Spiritul care se ridică, suferă în urma despărţirii de cei dragi?

– Sigur că da, spre deosebire de noi, care nu îl vedem, el ne vede, vede toate manifestările noastre, ne citeşte gândurile este la curent cu viitoarele acţiuni.

Şi el simte durere în urma despărţirii şi este bine să nu i-o întreţineţi, ca el să poată ridica fără acest gen de poveri.

Moartea fizică nu este decât un moment de trecere, de aceea nu trebuie să ne temem de acel moment.

După moarte, fiecare spirit duce cu el, propriul iad, sau propriul rai, depinde ce a creat în viaţa pământească. Conştiinţa sa proprie este primul judecător.

Eul său îl face să apară gol în faţa propriei sale priviri spirituale.

Spiritele din lumea astrală pot coborî oricând în planurile inferioare dar nu pot niciodată urca în planurile superioare.

Cu cât spiritele sunt mai involuate cu atât ele vor trăi mai puţin în lumea astrală, de unde sunt trimise, conform legii divine a cauzei şi efectului, pe Pământ, la o nouă reîncarnare, pentru o nouă evoluţie spirituală.

Însă nu vor pleca spre o nouă existenţă fără a trece prin etapele de judecată ce vor urma propriei lor judecăţi.

Imediat după moarte spiritul este chemat în faţa unui fel de tribunal compus din alte trei spirite coordonatoare, ale marelui grup din care spiritul face parte.

Aici îi sunt expuse faptele sale din timpul vieţii, ce rămân fotografiate în arhiva eterică a Pământului.

În funcţie de gravitatea acestora, i se fixează o pedeapsă şi i se stabileşte locul său în timpul şederii în spaţiu.

Pentru următoarea reîncarnare el se va prezenta în faţa a trei spirite evoluate ce reprezintă spiritele coordonatoare ale planetei Pământ.

Juriul este prezidat de la distanţă de Coordonatorul Sistemului Solar, precum şi cel al Galaxiei, ce vor pronunţa sentinţa.

La această judecată vor mai participa şi treizeci şi şase de îngeri ce aparţin forului suprem al planetei, compus din spirite sfinte angelice.

Dacă spiritul aparţine unei entităţi superioare, el singur îşi va stabili planul noii sale vieţi pe Pământ, pe care o va avea într-o nouă reîncarnare.

Cu acest plan nou el merge în faţa spiritelor angelice, a coordonatorului Sistemului Solar şi a celui Galactic.

În acest nou plan spiritul trebuie să îşi îndrepte faptele rele săvârşite în existenţa anterioară , iar asta se face prin comportamentul ireproşabil cât şi prin suferinţă.

  • Când va avea loc ultima judecată?

– Ultima judecată se va face când se termină ciclul de 26.000 de ani de existenţă în acest Univers.

Acest ciclu corespunde timpului pe care îl parcurge Sistemul Solar în mişcarea lui de revoluţie. În toţi aceşti ani spiritul a fost când în astral, când pe Pământ, în funcţie de gradul de evoluţie.

Judecata aceasta se face de chiar coordonatorul Galaxiei şi cel al sistemului Solar, care vor coborî din planul lor spiritual împreună cu juriul solar compus din spirite angelice solare, în atmosfera fluidică a Pământului.

Va asista în juriul planetar, dar nu va avea nici un fel de influenţă asupra sentinţei. Faptele bune vor fi trecute în dreapta coordonatorilor Galactic şi Solar, iar cele rele în stânga lor.

După ce se va da sentinţa, spiritele cu evoluţii bune vor fi însoţite de îngeri solari spre alte planete mult mai evoluate spiritual, de cele mai multe ori în Universul IV, sau chiar Piramidă, iar cele involuate vor fi trimise pe planeta prea puţin evoluată, cum sunt cele din Universul I.

Având în vedere că finalul celor 26.000 de ani, se apropie, adică acel 21 decembrie 2012, o parte din omenire se află la ultima judecată.

Ei încă mai au timp să se îndrepte spre credinţă şi să beneficieze de o trecere în ,,ERA NOUĂ”, aşa cum nici nu şi-au imaginat.

De asemenea, tot la această dată, se mai termină şi ciclul Planetar, de 2000 de ani, ciclu marcat de venirea Mântuitorului, Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos.

Concluzie

Deci printr-un calcul Divin sau printr-o minune, toate aceste cicluri au aceeaşi dată de sfârşit.

Dacă planeta n-ar fi supravegheată, datorită ignoranţei noastre, ,,înţeleapta civilizaţie de pe Terra”, care în loc să evolueze, se afundă tot mai mult în viscerele întunericului, cu siguranţă ar dispărea.

Nu ar fi prima dată când în cadrul galaxiei noastre o planetă dispare prin dezintegrare.

La sfârşitul ultimului ciclu galactic, adică acum 22000 de ani, planeta Cirr a fost dezintegrată. De această dată însă calculele divine sunt şi în favoarea bietei TERRA. Ea nu numai că va continua să existe, dar va fi iluminată.

Sursa: Ziarul Observator