piramida ceahlau

Am scris cu greu aceste randuri nefiind hotarat cum sa abordez acest subiect care descrie  o zi minunata lasata de Creator si sarbatorita de circa 2000 de ani pe data de 6 august – Schimbarea la  Fata.

Am hotarat sa sarbatorim aceasta zi intr-un loc special considerat de multi un loc sfant , muntele Ceahlau, asadar am purces la drum cu un grup de prieteni in ziua premargatoare marii sarbatori. Dupa un traseu destul de lung dar in  acelasi timp miraculos mentionand aici Lacu Rosu, Cheile Bicazului, Lacu Bicaz, am ajuns in statiunea Durau ,locul de unde incepea cu adevarat excursia noastra initiatica.

Dupa ce ne-am informat de la gazde despre traseul de pe munte, evenimentele si actiunile ce au loc pe munte de aceste zile, ne-am pregatit sufleteste dar si din punct de vedere al echiparii sa escaladam un traseu mediu de  trei ore si jumatate.

Asadar la ora 1.30 noaptea grupul nostru era gata de plecare, tin sa mentionez ca in acest grup de aproximativ 60 de persoane, erau persoane cu varste si de 72 ,78 ani.

Drumul a fost dificil , noi catalogandu-l ca fiind mai mult decat un  traseu mediu , destul de abrupt si anevoios.Dar asta nu a fost o problema pentru noi care eram foarte entuziasti , si mai ales ca ne-a  calauzit si “tras” pana in varf o persoana draga noua care o iubim foarte mult.

Manati de o ambitie extrema am ajuns la timp pe platoul Ceahlaului inainte de rasaritul soarelui. Aici am asistat la un spectacol superb oferit de piramida holistica a soarelui la rasarit, dar si de o baie de energie superba si aparte care o putem simti pe data de 6 august numai aici in Ceahlau, dar si pe muntele Tabor, cat si intr-o mica masura pe muntele Athos.

Sigur aici in Ceahlau energia din aceasta dimineata de 6 august este ceva unic si minunat si numai cei ce au fost pot confirma, si nu putem sa nu mentionam aici evenimentul ce s-a intamplat acum doua mii de ani cand Mantuitorul nostru S-a pogorat din Ceruri si S-a aratat apostolilor , dar cum S-a aratat , pentru ca Domnul asta a vrut de fapt sa Le arate apostolilor , El Li-i s-a aratat cu chipul din Astral. De fapt aceasta este esenta Schimbarii la Fata, infatisarea din astral al Domnului nostru .

Asta am trait si noi pe platou , am simtit prezenta Mantuitorului nostru , am simtit iubirea Lui puternica si neconditionata .Nu stim de ce oamenii i-au cu asalt acest munte in aceasta zi, se spune ca daca ajung aici de ziua Schimbarii la Fata se vor vindeca de orice boala, dar ceea ce stim este ca momentele tratite aici sunt unice.

Totul  a fost minunat – vibrational , energetic am trait la maxim , mi-ar place sa cred ca a fost o experienta minunata pentru noi toti care am impartasit impreuna aceste momente, si cum spune si legenda, ca in  afara de experienta acumulata sa fii beneficiat si de vindecarea Divina.

Oare a fost de ajuns numai atat, poate o vindecare fizica a fost posibila, dar cea a sufletului…?