„Mă doare capul de când mă ştiu”. Aşa îşi începe povestea Dorin Mirea, un muscelean acum ajuns la vârsta de 50 de ani. Încă de mic, omul a suferit din pricina durerilor de cap deosebit de acute, iar în decursul anilor, niciun medic nu a reuşit să îi spună ce are. Din disperare, a ajuns chiar şi cobai pe mâinile unor cercetători germani, care testau pe el orice medicament contra nevralgiilor. Abia în urmă cu aproximativ un an de zile a ajuns la cabinetul de bioenergie al parapsihologului Maria Ciobanu unde, în numai 12 şedinţe, a scăpat de coşmarul pe care l-a trăit mai bine de patru decenii.

Primele simptome au apărut în liceu

Încă din adolescenţă, lui Dorin Mirea i-a plăcut să facă sport. De orice fel. Motiv pentru care, în pauzele dintre orele de curs mergea pe terenul de sport al şcolii şi juca fotbal cu colegii. Nimic anormal pentru un băiat deja ajuns la liceu, căruia îi plăcea să fie activ, să alerge şi să bată mingea alături de cei de vârsta lui. Din nefericire însă, de fiecare dată când făcea efort, liceanul se trezea cu dureri de cap tot mai dese şi, în acelaşi timp, extrem de intense. Pentru început, a fost suficient câte un Antinevralgic şi o vizită la cabinetul liceului pe care şi-o aminteşte de parcă ar fi fost ieri: „Mă doare capul de mic, de când mă ştiu. Durerile au început însă să se înteţească în liceu şi am mers, în primă fază, la cabinetul şcolii unde mi s-a răspuns pe cel mai paşnic ton că nu ar trebui să mai fac efort. Şi atât!”

În ultimii cinci ani, durerile au devenit tot mai severe

Musceleanul Dorin Mirea este un om cult, inginer mecanic de profesie, dar care şi-a dezvoltat şi un business de succes în Câmpulung. Se declară un optimist incurabil, deşi lupta pe care a dus-o dintotdeauna cu durerile de cap ar fi putut aduce pe oricine în pragul depresiei, al disperării. Cu toate acestea, Mirea nu s-a dat nicio clipă bătut. Deşi ajunsese într-o perioadă în care nici măcar trei pastile de Antinevralgic luate o dată să nu mai aibă efect, omul nostru a căutat răspunsuri în medicină. În urmă cu cinci ani de zile, când nevralgiile deveniseră deja de nesuportat, a mers la doctorii din capitală pentru investigaţii. Din relatările sale, vizitele la Bucureşti au fost dese, intrând, rând pe rând, în cabinetele a nenumăraţi medici. RMN-uri, tomografii, câte şi mai câte, însă niciun răspuns. Nimeni nu a putut depista boala de care suferea. Tot acest episod în care a bătut pe la uşile mai multor spitale de renume în România l-au costat foarte mulţi bani. „Nu conta câţi bani trebuia să plătesc. Din fericire, am o stare materială foarte bună, însă faptul că am mers la nenumăraţi medici la Bucureşti, am făcut toate analizele posibile şi nimeni nu reuşea să depisteze ce am, m-a speriat puţin. Mai ales că durerile se acutizaseră şi niciun medicament nu mai avea efect”, ne povesteşte musceleanul.

Cobai pentru medicii unei clinici din Koln

Văzându-se fără remediu, Mirea a încercat să se trateze chiar şi în străinătate. A ajuns, în luna octombrie 2009, la o clinică privată din Germania, unde specialiştii în medicină testau diferite medicamente înainte de a le introduce pe piaţă pentru consum. Dorin Mirea a devenit astfel un cobai pe mâinile doctorilor din Koln, unde a fost ţinut pe tratamente şi monitorizări vreme de o lună de zile. Experimentele de laborator nu au dat însă rezultat, în toată luna cât i s-au făcut analize şi s-au testat pe el medicamente contra nevralgiilor, doar două zile au fost în care durerile au mai cedat în intensitate, însă nesemnificativ.

Explicaţia parapsihologului Maria Ciobanu: un canal energetic înfundat

În ultimă fază, a ajuns la cabinetul parapsihologului Maria Ciobanu. Auzise de harul acesteia de la nişte prieteni care scăpaseră de afecţiuni grave prin intermediul bioeneregiei. Dorin Mirea a mers însoţit de sora sa, într-o zi de joi a lunii noiembrie 2009, zi care i-a marcat şi, totodată, i-a schimbat definitiv existenţa. În doar 12 şedinţe, musceleanul a scăpat definitiv de durerile de cap. „Am venit în noiembrie 2009 şi joi şi vineri, iar Maria mi-a spus încă de la început că în week-end voi avea dureri infernale, dar să nu iau pastile sub nicio formă. Aşa a şi fost, tot sfârşitul de săptămână am simţit nişte dureri pe care nici nu le pot descrie, a fost ceva insuportabil. Explicaţia pe care mi-a dat-o a fost aceea că pe la 13-14 ani mi s-a înfundat unul dintre canalele energetice, probabil din cauza vreunui mediu malefic în care m-am aflat. Mi-a spus că mă va face bine şi aşa a şi fost. A fost nevoie de 12 şedinţe, timp în care nu am luat niciun medicament, şi apoi m-am vindecat definitiv. Nu mai am niciun fel de nevralgii, poate doar ceva uşor atunci când răcesc, sau când stau în curent”, explică zâmbind astăzi, în timp ce îşi aminteşte de coşmarul pe care l-a trăit pe parcursul întregii sale existenţe. Chiar şi după ce s-a vindecat, omul a continuat să vină la şedinţele de grup, fiindcă a îndrăgit stilul de lucru al Mariei Ciobanu, precum şi pe toţi oamenii care vin la cabinet în căutarea sănătăţii.