În urmă cu doi ani de zile credea că nu mai apucă să împlinească 25 de ani
Rodica Maria Niculae este o tânără de 26 de ani, ai cărei ultimi doi ani de viaţă au fost un adevărat coşmar. În loc să se bucure de viaţă şi de tinereţe, fata a îndurat nopţi la rând dureri cumplite, fiind, într-un final, diagnosticată de medicii bucureşteni cu ovare polichistice, rană pe col şi un nodul la sân. La scurtă vreme de la aflarea cumplitei veşti, Rodica Niculae a ales izolarea de restul oamenilor, preferând să stea închisă în casă şi să plângă, fiind convinsă că nu va mai apuca următoarea aniversare. Cu ajutorul credinţei în Dumnezeu şi cu mâinile pline de har ale parapsihologului Maria Ciobanu, tânăra a reuşit să treacă peste una dintre cele mai traumatizante perioade din viaţa sa.

Durerile de burtă deveniseră insuportabile

Teribila poveste a Rodicăi Niculae începe undeva prin preajma lui 2008, când fata abia împlinise vârsta de 24 de ani. Boala s-a manifestat iniţial prin dureri de burtă, care cedau doar cu calmante. În scurt timp, durerile s-au acutizat, devenind de-a dreptul insuportabile, moment în care tânăra a decis că trebuie să meargă la medic. A ales mai întâi un ginecolog din Piteşti, după care a mers să ceară părerea şi unor specialişti din Capitală. Ambele controale au pus clar verdictul: ovare micro-polichistice, o rană destul de mare pe colul uterin, precum şi un nodul benign la sân. Nici testul Babeş Papanicolau, recomandat în astfel de afecţiuni, nu a scos la iveală un rezultat foarte bun. Era clar că Rodica suferea de afecţiuni ginecologice foarte grave, care nu numai că îi puneau în pericol şansa de a avea un copilaş, ci şi viaţa.

„Mi-a fost teamă că am cancer de col uterin”

„Ajunsesem în stadiul în care plângeam tot timpul în casă şi mă gândeam că poate la anul nu mai sunt. Nici cu familia nu mă mai înţelegeam, nici cu prietenii, eram mai tot timpul irascibilă, credeam că sunt la un pas de moarte. Mă gândeam şi la cancer de col uterin şi la toate implicaţiile acestei boli cumplite”, povesteşte cu lacrimi în ochi tânăra de numai 26 de ani. La prima vedere, Rodica Niculae este o tânără frumoasă, însă ochii ei trădează şi acum suferinţele prin care a trecut. Ne spune că a avut dureri pe care nici nu le poate descrie şi că, deşi a urmat un tratament medicamentos prescris de medicul ginecolog, starea ei de sănătate nu s-a ameliorat în niciun fel. Mai mult decât atât, ştiindu-se atât de bolnavă, tânăra a avut fel de fel de gânduri negre, s-a izolat de lume, s-a închis în casă şi a refuzat să mai aibă orice contact cu realitatea. Stările de depresie au devenit din ce în ce mai dese, şi nu de puţine ori a refuzat chiar să mai mănânce. În acelaşi timp, nopţile deveniseră foarte lungi, fiindcă nu mai reuşea să doarmă din pricina durerilor. Pe scurt, tânăra care ar fi trebuit să trăiască o frumoasă poveste de dragoste ori să se distreze alături de cei de vârsta sa se transformase într-o umbră.

„Doamna Maria este ca o mamă pentru mine”

În momentul în care se găsea la o răscruce a vieţii şi fiind convinsă că va muri din cauza afecţiunilor de care suferea, Rodica a aflat, prin intermediul unei cunoştinţe, de minunile pe care parapsihologul Maria Ciobanu le-a înfăptuit cu ajutorul bioenergiei. „Merg la doamna Maria de un an şi jumătate, însă în ultimele luni am participat la şedinţele de grup pentru simplul motiv că îmi dau o stare de bine, de căldură, mă simt mai bine cu mine însămi. Pentru că de vindecat, cred că s-a întâmplat încă din primele şedinţe individuale. La doar câteva săptămâni după ce am cunoscut-o pe doamna Maria durerile au încetat, astfel că am renunţat la medicamente. Pur şi simplu, nu mă mai durea nimic. Când am fost convinsă că m-am vindecat complet, am repetat analizele, chiar acum o săptămână. Este uimitor, dar la ovare nu mai am absolut nimic. Şi medicul a rămas mirat şi m-a încurajat că acum pot rămâne însărcinată fără niciun fel de risc. Am repetat chiar şi testul Babeş Papanicolau, care a ieşit foarte bine”, spune plină de speranţă Rodica Niculae.
A vindecat-o, fără să spună, şi de apă la plămâni

Şi totuşi tânăra mai are un motiv pentru care se declară atât de recunoscătoare Mariei Ciobanu pentru faptul că a vindecat-o. În urmă cu câteva luni de zile, Rodica a răcit destul de puternic şi a mers să îşi facă o radiografie. Deja mergea de ceva vreme la şedinţele de grup ale bioenergoterapeutului, iar medicul care a consultat-o şi i-a făcut radiografia a văzut că tânăra avusese şi apă la plămâni. Pentru că habar nu avusese şi de această afecţiune, Rodica Niculae a întrebat-o pe Maria Ciobanu dacă ştie ceva de această boală. Răspunsul a fost unul cât se poate de concis, în sensul că, deşi nu ştia că suferă de aşa ceva, parapsihologul o vindecase şi de apa la plămâni.