Piteşteanca devenise supraponderală în urma unor tratamente prescrise de medici
Fiecare femeie simte, într-un anumit moment al vieţii, dorinţa de a da naştere unui copil, de a simţi cum o nouă viaţă se dezvoltă în pântecul său. E un sentiment firesc, una dintre raţiunile pentru care trăim. La fel a simţit şi piteşteanca Luminiţa Oprescu, însă în cazul acesteia, lucrurile au decurs puţin mai dificil. A fost necesar să urmeze tratamente impuse de medici pentru a putea rămâne însărcinată. Medicaţia prescrisă a avut însă şi câteva efecte secundare, în sensul că tânăra mamă a dezvoltat, în timp, dereglări la nivelul întregului sistem endocrin. A devenit supraponderală, iar la acest efect s-au mai adăugat şi problemele cotidiene, stresul şi grija zilei de mâine, stări ce au agravat problemele de ordin hormonal. Salvarea a venit însă prin bioenergie şi prin şedinţe frecvente la cabinetul parapsihologului Maria Ciobanu, terapeut care a reuşit în scurt timp să îi deschidă piteştencei noi orizonturi…
Cartea Mariei Ciobanu a impulsionat-o
Luminiţa Oprescu are acum vârsta de 48 de ani şi este, de profesie, economist. Are doi copilaşi, pe care i-a născut în urma unor tratamente medicamentoase. Fiecare dintre copii a fost născut prin cezariană, iar problemele cu greutatea ale Luminiţei au apărut la scurt timp după ce a devenit mamă. Înclinaţia sa spre exoterism şi paranormal a condus-o însă către parapsihologul piteştean Maria Ciobanu. Întâi, i-a citit cartea şi mai apoi a ţinut morţiş să o cunoască. „Am citit foarte multe chestii în domeniu şi am ajuns să cred că într-adevăr e ceva diferit. Am primit cartea doamnei Maria Ciobanu, am citit-o, iar acest lucru m-a impulsionat să o cunosc. De când am văzut-o prima dată m-a uimit. Este o femeie foarte frumoasă, directă şi extrem de sinceră. Aveam o sută de kilograme când am ajuns la dumneaei. Mi-a spus pe loc că nu este vorba despre probleme hormonale, ci de o dereglare a întregului sistem endocrin”, povesteşte Luminiţa Oprescu.
„Am descoperit că paharul are întotdeauna şi o parte plină”
Toate dietele şi curele ţinute ani la rând nu au reuşit însă să dea rezultat, ba chiar au agravat problemele de sănătate ale piteştencei. Devenită deja supraponderală, Luminiţa a început să se simtă tot mai rău, problemele fiind mai mult de ordin psihic. Oboseala, stresul şi neliniştile şi-au spus cuvântul, astfel că în momentul în care a ajuns la cabinetul terapeutului, femeia se afla deja în pragul depresiei. „La cabinet efectiv mă liniştesc. Încet, am început să găsesc răspunsuri la toate întrebările pe care le aveam, am descoperit că paharul are întotdeauna şi o parte plină. Mulţumită dumneaei, am reuşit să văd lucruri pe care înainte nu le vedeam. Din păcate, noi suntem lipsiţi de o educaţie spirituală, suntem orientaţi mai mult spre lucrurile materiale”, mai spune piteşteanca.
A început să dea jos kilogramele în plus
Din septembrie 2010, atunci când a cunoscut-o pe Maria, Luminiţa a reuşit să dea jos câteva kilograme bune. Mai mult decât atât, starea sa emoţională şi spirituală a devenit simţitor mai bună. Deşi la cabinetul Mariei Ciobanu a reuşit să descopere o lume nouă, programul nu îi permite Luminiţei să vină aici pe cât de des şi-ar dori. A renunţat la şedinţele individuale în favoarea celorlalţi oameni, mult mai grav bolnavi. În schimb, nu lasă să treacă nicio săptămână fără să o vadă pe Maria, pe care o percepe, aşa după cum spune, ca pe un om bun, care emană energie pozitivă, un om care îşi pune harul în slujba semenilor, uitând de multe ori să şi mănânce de teamă ca vreunul dintre pacienţii aflaţi în suferinţă să nu o aştepte prea mult.