drumetii montane

Ce poate fi mai placut si mai reconfortant decat petrecerea vacantei, concediului sau chiar a unui sfarsit de saptamana la munte, departe de jungla urbana si stresul provocat de catre ea? Energia data de cateva zile petrecute in natura poate sa reimprospateze sistemele organismului la nivel fizic si energetic. In functie de cerintele fiecarei persoane, acest lucru se poate face cu cortul sau la diferite pensiuni existente in toate zonele montane de la noi din tara. Agentia ECOtravel pune la dispozitie petrecerea unui astfel de sejur combinat cu sedinte de bioenergoterapie, sub indrumarea unui specialist in bioenergie. Dupa o astfel de vacanta corpurile fizic si spiritual se refac si starea de sanatate se imbunatateste foarte mult. La fel se petrece si la nivel mental, unde problemele cauzate de stres si depresie sunt depasite mult mai usor.

De ce muntele ?

De cand se stie civilizatiile acestui teritoriu pe care traim noi in prezent a avut o legatura trainica cu muntele. Dacii aveau sediul principal in munti, civilizatia straveche s-a dezvoltat aici. In cultura dacilor si romanilor, muntele este sacru. Energiile care se emana din munti sunt energii tamaduitoare si binefacatoare.

In afara de partea energetica pe care muntele o daruieste omului, mai exista si celalalt aspect: aerul curat, apele curate si peisajele care toate au capacitatea de a detoxifia organismul, de a relaxa si de regla organismul. Intr-o astfel de excursie nu trebuie uitat nici faptul ca in aceste locuri cresc nenumarate plante medicinale care pot fi culese pentru a fi folosite pe loc sau depozitate pentru mai tarziu. Aceste plante sunt foarte bune deoarece nu sunt atinse de poluarea prezenta in locurile in care traiesc oamenii.

Alt aspect este arderea caloriilor din cauza efortului depus, intr-o ora de mers sunt eliminate nu mai putin de 1.500 de calorii.

In Noua Zeelanda s-a facut un studiu in urma caruia s-a ajuns la concluzia ca oamenii care merg frecvent pe munti sun mai optimisti decat ceilalti si au o putere mai mare de concentrare si de sinteza. Acest lucru se intampla deoarece muntele va face sa observati ceea ce este cu adevarat important in viata si va face sa luati decizii foarte repede, atunci cand este cazul.

Pentru adolescenti este foarte important sa mearga pe munte deoarece acest exercitiu ii ajuta sa isi formeze personalitatea. Aceste lucruri pot fi observate foarte usor: faceti o comparatie intre un adolescent care isi petrece majoritatea timpului prin cluburi si unul care merge pe munte.

Urcarea pe munte, adica mersul pe plan inclinat, sunt exercitii care pot fi facute de orice persoana cu conditia ca fiecare sa stie ceea ce poate si sa isi aleaga traseul pe masura lui. Unii vor spune ca aceste exercitii le pot face si intr-o sala de sport, dar s-a demonstrat ca doua zile de drumetie montana echivaleaza cu mai mult de o saptamana de sport facut intr-un oras poluat.

Alt efect terapeutic al respiratiei aerului de munte, este ca regleaza metabolismul organismului.

In concluzie, nu trebuie ratata nicio oportunitate de a merge pe munte deoarece asa aveti accesul la farmacia naturii si efectele vor fi observate mult timp si dupa ce va veti intoarce acasa. Este un mod sigur de a va reincarca bateriile organismului cu energie vindecatoare.