terapie cu ape de munte

Mersul cu picioarele goale pe pietre de rau

Aici isi face efectul apa de munte cu rolul ei vindecator, dar pe langa aceasta mai apar si alti doi factori importanti in terapie, miscarea realizata in aer curat si reflexoterapia la nivelul talpilor. Talpile au foarte multe puncte de reflexoterapie care au corespondenta cu multe dintre organele corpului uman. In ultima perioada reflexoterapia a iesit din domeniul “terapiilor sceptice” fiind recunoscuta in toata lumea datorita succesului inregistrat in vindecarea diferitelor afectiuni ale organismului uman. Mersul pe pietre de rau nu este altceva decat o alta forma de reflexoterapie la nivelul talpilor.

Efectuarea acestei proceduri

Aceasta procedura este foarte simplu de realizat, nu trebuie decat sa ne plimbam 15 – 20 de minute pe pietrele rotunjite (pentru a evita eventualele rani) ale unui parau sau ale unui rau de munte. Este indicat ca apa sa nu depaseasca nivelul gleznelor si trebuie sa avem grija ca aceste pietre sa nu fie foarte denivelate sau prea alunecoase pentru a nu transforma acest gen de terapie intr-o cazatura. Cu toate ca pare foarte usor de realizat, in prima faza acest procedeu poate parea usor dar e dificil daca nu suntem obisnuiti cu raceala apelor de munte si cu senzatiile care pot fi dureroase din cauza masajul facut de pietre. Aceste senzatii neplacute sunt cele care ne dau un semn ca in corpul nostru se produce ceva si ca ceva se deblocheaza. Dupa ce am terminat cu plimbarea prin raul de munte trebuie sa ne stergem bine pe picioare si sa ne incaltam in ceva calduros si comod.

Efectele mersului descult prin ape de munte asupra sanatatii

In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca actiunea apei de munte combinata cu reflexoterapia realizata de pietrele din apa, pot ameliora si vindeca mai multe afectiuni ale organismului uman printre care:

– tulburari ale aparatului digestiv (colita, enterita, dispepsia, dereglari ale tranzitului intestinal, balonare)

– infectii cronice ale aparatului genito-urinar (cistite, uretrite,anexite). Procedura nu se face in timpul de acutizare al acestor afectiuni.

– sechele ramase in urma paraliziilor sau ale unor afectiuni care au afectat sistemul nervos central

– orice fel de disfunctii motorii

– migrene provenite din cauza stresului

– disfunctii digestive si biliare

– sterilitate atat masculina cat si feminina

– dezvoltare psihica si fizica a copiilor incetinita

– afectiuni la nivel psiho – emotional la copii

– incontinenta urinarra

– circulatie periferica rea etc

Contraindicatii si precautii

In primul rand trebuie sa avem o conditie fizica minima care sa ne permita sa ne mentinem echilibru pe pietrele din apa rece pentru ca in mod contrar putem sa ne alegem cu o cazatura.

Aceasta procedura mai este contraindicata pentru cei bolnavi de boli respiratorii, infectioase aflate in stare acuta, al celor care au suferit accidente vasculare recente, in cazul problemelor cardiace grave, in timpul ciclului menstrual sau in caz de slabiciune fizica.