medicina naturala
Metode terapeutice ale medicinii naturiste se bazează pe principiul de a folosi preparate naturale și ingrediente fără a fi tratate și modificate chimic.În lista de ingrediente folosite se gasesc plante, minerale, uleiuri esentiale sau preparate pe bază de miere.

Diagnosticul în aceste tipuri de metode terapeutice constă în examinarea fizică, dar sunt luați în considerare factori cum ar fi starea de sănătate mintală a pacientului și caracteristicile mediului în care trăiește.Este important să subliniem că modul de a diagnostica o persoană diferă de la un tip la altul in medicina naturista. Homeopatia utilizează metoda conversației care, printr-o analiza speciala descopera cauzele problemelor și medicina ayurvedică și alte metode, cum ar fi medicina pe bază de plante care ajunge la un diagnostic corect prin analiza pulsului, irisului sau a formei limbii lui.

Păstrand pasul cu tehnologia , medicina naturala apeleaza la metode de diagnosticare pe computere la care putem exeplifica metode ca AMSAT, OBERON sau STRANNK. Destul de des, mai ales în domeniul fitoterapiei , cu excepția homeopatiei, diagnosticarea și analiza de medicina conventionala sunt folosite ca punct de plecare al terapiei.

Terapia aplicată de diferite forme de medicina pe bază de plante, este formata din consumul de diferite produse naturale care nu au fost supuse la modificări sau prelucrari chimice , cum ar fi uleiuri esentiale, minerale, plante medicinale, produse din miere. La acestea se adauga dietele vegetariene și înfometarea controlată. Tratamentele și modul lor de aplicare variază de la o metodă la alta.

În civilizația occidentală produsele care sunt utilizate în medicina pe bază de plante, în conformitate cu normele și legislația in vigoare sunt luate în considerare și etichetate ca suplimente de hrană și nu au statut de droguri, spre deosebire de civilizația orientală care, de exemplu, medicina și tratamentele ayurvedice au statut medical egal cu cele de biomedicina de Vest, iar medicii ayurvedici studiaza în universități recunoscute de stat.

Deși cele mai multe produse de pe piață trebuie să treacă prin procesul de aprobare de către instituții, cum ar fi ministerele de sănătate, de control al calității produselor alimentare, etc, ne confruntăm zilnic cu produse care sunt vândute ca tratamente miraculoase, care pretind că au proprietăți de vindecare de cancer, diabet sau alte boli care biomedicina nu le poate vindeca.Este recomandabil să stai departe de aceste produse și de a face apel doar la cele care sunt recomandate și stabilite de metodele care s-au dovedit și aplicate și recunoscute de-a lungul timpului cu succes.

Diferența dintre medicamentele biomedicale și cea de medicamente pe bază de plante constă în filozofia de pregătire a acestor substanțe.Biomedicina incearca sa trateze o boală prin descoperirea, izolarea și extragerea unei substanțe cheie sau compuși de la o anumită plantă sau organism, sau de sinteză ca substanță cu ajutorul chimiei, care apoi se vor introduce într-o tabletă sau sirop care trebuie luata la intervale fixe de timp. Medicina naturala încearcă să stea la baza cu ingredientul activ în produsul care se găsește în mod natural (de obicei în plante).În acest fel frecventele efecte secundare din medicamentele biomedicinale sintetizate sunt reduse și evitate, deoarece în produsele naturale, doza și combinația de elemente sunt primite bine de corpul nostru adaptat pentru a le tolera.

La metodele prin care medicina naturista tratează bolile prin produsele pe bază de plante se adaugă metodele de prevenire care constau in modificarea stilului de viata, exercitii fizice, de contact cu natura și gândirea pozitivă.

Medicina naturista are ca principiul de bază unitatea și echilibrul intre natura si natura ființei umane.Printre modelele cele mai recunoscute de medicina pe bază de plante, putem enumera: homeopatia, fitoterapia, aromoterapia, apiterapia, dar, de asemenea, studiul plantelor medicinale in medicina traditionala chineza, ayurveda, medicina tibetană sau Unani și metodele și dietele alimentare pentru o viata sanatoasa.

As vrea sa stiu parerea ta despre medicina naturala. Deci,  ce alegi- medicamentele biomedicinale sau medicamentele naturale?