În timp ce alte femei trecute de 30 de ani se bucură la maximum de fiecare clipă trăită alături de familie, musceleanca Marilena Dobre a trecut, în ultimii ani de zile, prin clipe de coşmar. Tensiunile de zi cu zi, oboseala şi stresul permanent şi-au spus cuvântul, astfel că tânăra mamă a ajuns în scurt timp să aibă atacuri de panică zilnice, dureri insuportabile de cap şi o teamă permanentă că ceva rău are să i se întâmple, dacă va rămâne singură chiar şi preţ de o secundă. Depresia s-a adâncit de la o zi la alta, mai ales că i s-a adăugat şi un diagnostic cumplit pus de medici: edem cerebral minor difuz. În perioada în care îşi gândea testamentul, Marilena a ajuns la parapsihologul Maria Ciobanu, iar după câteva şedinţe de bioenergie, miracolul s-a înfăptuit: tânăra mamă a scăpat de durere şi-a odihnit mintea, ba mai mult, a început să se simtă ca şi cum s-ar fi născut a doua oară…
Plănuia ca fetiţa să rămână la cumnaţi după moartea ei
Marilena Dobre este profesor de limba română şi locuieşte, alături de soţ şi cele două fetiţe ale sale, în Câmpulung. Problemele psihice, acutizate de cele de ordin medical, au început prin 2007, prin dureri intense de cap şi care nu treceau cu calmante. Rezultatul unei tomografii indica un edem cerebral. „Durerile mele de cap deveniseră insuportabile, chiar şi cu tratamentul prescris de medici. Aveam o fetiţă de care nu mă mai ocupam, pentru că nu mai eram în stare. Tratamentul medicamentos era foarte puternic şi mă simţeam vlăguită. Tot timpul trebuia să fie cineva cu mine, devenisem foarte rea, credeam că cei din jur nu mă înţeleg şi nu mă ajută suficient. Credeam că sunt pe moarte, ba chiar mă gândeam că îi voi lăsa fetiţa, pe Luana, cumnatei mele, pentru ca astfel copilul meu să fi fericit şi iubit şi după moar­tea mea”, povesteşte cu lacrimi în ochi profesoara din Câmpulung.
Familia a fost împotriva tratamentului cu bioenergie
Medicii i-au propus să meargă la psiholog, iar o colegă i-a povestit despre parapsihologul Maria Ciobanu. A decis să vină la cabinetul din Piteşti, deşi a ştiut din start că este vorba despre o terapie alternativă, bioenergia. Cei din jur, soţul şi restul familiei, nu au înţeles-o însă nici de data asta. Cu excepţia mamei sale, toţi îi spuneau că numai la vrăjitoare nu mai fusese. „Am început să merg la Maria şi, stupoare! Nu urma să mor, aşa cum eram eu convinsă. Am aflat că am o depresie, nişte atacuri de panică, o uşoară dereglare a tiroidei şi mai multe nimicuri. Acum le spun nimicuri cu atâta uşurinţă!” Încet-încet, a renunţat şi la pastile, durerile de cap au dispărut, nu mai avea noduli pe gât şi în cap, starea de tremurat a trecut, nu se mai temea atunci când rămânea singură şi, cel mai important, a început să aibă din nou încredere în ea.
Ajutată telepatic să nască mai uşor
Deşi abia îşi stăpâneşte lacrimile şi emoţia din glas în momentul în care vorbeşte despre relaţia cu Maria Ciobanu, Marilena ne povesteşte şi cum a reuşit să dea viaţă celei de-a doua fetiţe cu ajutorul parapsihologului piteştean. Pe Irena o numeşte prinicipalul miracol din viaţa ei, pentru că încă din fază embrionară, niciun medic, cu excepţia terapeutului, nu i-a dat vreo şansă de supravieţuire.  Era vorba despre o ameninţare de avort, un embrion mult prea mic pentru a rămâne la locul lui. Într-un final, fetiţa s-a născut perfect sănătoasă, cântărind patru kilograme, iar naşterea a fost una „de vis”, aşa după cum descrie Marilena, spunând că Maria Ciobanu a fost cea care a ajutat-o să treacă cu bine de travaliu. Privind în urmă, Marilena e convinsă că Maria a intrat în viaţa ei ca o binecuvântare, ca o minune care i-a arătat pas cu pas ce înseamnă iubirea şi credinţa.