În timp ce alţi copii de vârsta ei merg la grădiniţă, leagă prietenii şi se joacă ore în şir cu colegii, Georgiana Bădican a fost diagnosticată la numai şase anişori cu leucemie în stare foarte avansată. Vestea a picat ca un trăsnet atât pentru micuţă, cât şi pentru părinţii acesteia. Mama fetiţei a conştientizat însă pe loc ce drum lung o aşteaptă şi nu s-a dat o clipă înapoi pentru a-şi scoate copilul din ghearele morţii. După doi ani interminabili petrecuţi pe holurile Spitalului Fundeni, salvarea a venit din partea celeilalte fetiţe a sa, soră geamănă cu Georgiana, ale cărei celule Stem s-au potrivit la fix. Lupta micuţei cu boala necruţătoare nu s-a încheiat, însă starea sa se îmbună­tăţeşte vizibil mulţumită tratamentelor cu bioenergie pe care le face cu parapsihologul piteştean Maria Ciobanu.
Semnele au apărut odată cu vărsatul de vânt
Georgiana şi Isabela Bădican sunt gemene şi au acum opt anişori. Locu­iesc în comuna argeşeană Pietroşani, iar când le-am întâlnit, mai zilele trecute, ne-au lăsat impresia unor fetiţe extrem de inteligente, energice şi voioase. Seamănă ca două picături de apă şi nu ai zice, la prima vedere, că una dintre ele s-a aflat la un pas de moarte. Cu toate acestea, nu putem să nu remarcăm că una dintre fetiţe poartă o mască de protecţie. E Georgiana, fetiţa care abia a scăpat de leucemie! Mama fetiţelor îşi începe povestea spunându-ne că, la vârsta de şase ani, Georgiana a făcut vărsat de vânt. O boală specifică copilăriei şi nu foarte gravă. La trei zile după apariţia bolii, pe corpul micuţei au început să apară nişte ganglioni. Ba pe gât, ba în zona axilei, nodulii se măreau de la o zi la alta, astfel că părinţii fetiţei s-au îngrijorat. Analizele de sânge au scos la iveală un număr record de leucocite, respectiv 117.000, în condiţiile în care valoarea normală este de 10.000.
Numărul leucocitelor, de 30 de ori mai mare
Următorul drum de la medicul de familie a fost direct la Clinica Fundeni, unde medicii au stabilit că este vorba despre o formă de leucemie extrem de agresivă. „Riscul era foarte mare. Ne-au spus că, dacă în două zile nu scad leucocitele, e foarte proba­bil să o pierdem”, povesteşte mama fetiţei aproape izbucnind în plâns. Cu toate tratamentele date de medicii oncologi, starea Georgianei se înrăutăţea, numărul leucocitelor ajungând, în scurt timp, la 300.000, de 30 de ori mai multe decât este normal. În cele din urmă, un tratament pe care specia­liştii în tratarea cancerului nu îl mai folosi­seră de mult a început să dea rezultate.
Oamenii din Domneşti au donat 7.200 de lei pentru Georgiana
Au urmat luni grele pentru micuţă, la fel ca şi pentru părinţii acesteia. Săptămânile petrecute pe paturile Clinicii Fundeni şi cheltuielile cu medicamentele au fost peste puterile lor, astfel că au apelat şi la mila cetăţenilor din Domneşti, care au donat în total 7.200 de lei pentru tratamentul Georgianei. Din fericire, testele au arătat că sora sa geamănă este compatibilă în proporţie de 100%, aceasta fiind cea care i-a donat o parte din celulele sale. Cura cu citostatice, extrem de agresivă şi pentru adulţi, i-a provocat fetiţei dureri foarte mari. „Devenise apatică, nu prea mai comunica… Vă imaginaţi, ea conştientiza ce i se întâmplă, fiindcă medicii nu s-au ferit şi ne-au explicat evoluţia bolii în prezenţa ei. I-a căzut părul de patru ori, a slăbit foarte mult. Când am scos-o din spital, era mai bine. A trebuit să o ferim de praf, nu avea voie să atingă nimic, nu avea voie să mănânce ce îşi dorea. În acelaşi timp, şi sora ei a ratat anul trecut înscrierea la şcoală, pentru că nu am vrut să riscăm să vină cu cine ştie ce microbi care i-ar fi putut provoca Georgianei o recădere. Era deja foarte slăbită, iar sistemul său imunitar era la pământ”, mai spune mama Georgianei.
Când au ajuns la Maria Ciobanu, fetiţa era în pragul unei recăderi
O vecină de-a soţilor Bădican i-a trimis la cabinetul de bioenergie al Mariei Ciobanu, cunoscută pentru minunile pe care le-a înfăptuit prin puterea mâinilor sale. Când au ajuns la Maria Ciobanu, fetiţa era în pragul unei recăderi, iar medicii bucureşteni tocmai le dăduseră vestea că pe plan medical nu se mai poate face nimic. Iată că, totuşi, lucrurile s-au schimbat radical. Aşa după cum povesteşte mama, între Georgiana şi doamna Maria s-a creat imediat o legătură specială. După o lună de şedinţe zilnice, Maria Ciobanu i-a trimis pe părinţii fetiţei să repete analizele la sânge. Când au văzut că numărul leucocitelor din sânge a scăzut la 7.300, părinţii s-au închinat.