Tot ceea ce exista se naste din sunet acesta fiind forta din spatele existentei iar universul este doar efectul exterior rezultat din vibratie. La inceput aceasta notiune poate parea iesita din comun dar dupa cum bine stim in credinta crestina creatia este rezultatul Cuvantului iar in cea hindusa Brahman a cantat universul in existenta. Putem concluziona ca ambele credinte impartasesc aceeasi notiune: Dumnezeu a creat tot ceea ce exista prin puterea Sunetului Sacru. Nu exista concept mai importantat in intelegerea exitentei si creatiei umanitatii.

 

Plecand de la acest concept, acela ca sunetul este instrumentul de creatie al universului, folosirea sa de catre umanitate trebuie analizata din acest punct de vedere iar concluzia la care vom ajunge este ca atat cuvintele pe care le folosim cat si muzica pe care o creem au implicatii mult mai adanci decat percepem in mod normal. Sunetele pe care le emitem inspre lumea exterioara trebuie armonizate cu linia melodica a simfoniei cosmice interpretata de marele Maestru Muzician.

 

Muzica este forta ce are puterea de a trezi inima iar cand mintea nu este incatusata de tendintele functionarii in mod analitic, inima este receptiva la vibratiile inaltatoare ascunse in note. Muzica elevata in caracter si spirit este un excelent transmitator de iubire iar poarta sa de intrare in fiecare din noi este chakra inimii. In societatea actuala, asa cum suntem obisnuiti sa o percepem, muzica actioneaza asupra plexului solar, corespondentul chakrei ce genereaza emotii si dorinte. Din aceasta cauza muzica devine un element important in viata fiintei umane atunci cand aceasta intra in perioada adolescentei. In aceasta perioada partea emotionala devine foarte activa determinand fluxuri puternice la nivelul plexului solar iar muzica pe care o ascultam in acea perioada este o muzica pe care o percepem ca fiind foarte incarcata emotional.

 

Cu timpul, pe parcurs ce ne maturizam iar sufletul preia rolul principal in centrul fiintei noastre vom percepe muzica la nivelul inimii si nu ata de mult la nivelul plexului. Va fi momentul cand fiecare persoana va putea face diferenta intre iubire si emotii sau dorinta. Acesta este adevaratul rol al muzicii, acela de forta calauzitoare a transformarii spirituale. Prin chackra inimii percepem si creem muzica inaltatoare iar inima este forma exterioara a sufletului ascuns in interior.