In interiorul Traditiei Esoterice se vorbeste despre faptul ca umanitatea va descoperi in viitor modalitatile prin care sunetul si muzica vor fi integrate in arta vindecarii. Este cunoscut deja ca muzica si anumite tipuri de sunet au un efect calmant asupra sistemului nervos , fenomen care ajuta la grabirea procesului vindecarii. Muzica este o unealta uimitoare in diminuarea nivelului de stres si este foarte des folosita pentru a facilita diferite metode de relaxare si meditatie.

 

In viitor implicatiile terapeutice ale muzicii vor fi cunoscute si apreciate prin perspectiva spirituala. Nota sufletului va fi cunoscuta si apreciata ca avand implicatii importante asupra relatiei dintre sanatate si starea de bine a unei persoane atat din punct de vedere fizic ca si psihologic. La fel de cunoscute si intelese vor fi si natura mortii fizice si a folosirii sunetului pentru usurarea acestui proces. Exemplu ar putea reprezenta folosirea unor anumite tipuri de sunete in interiorul camerei mortuare pentru a facilita procesul prin care sufletul paraseste corpul fizic. Sunetele vor avea o stransa legatura atat cu nota sufletului cat si cu muzica Vietii Superioare in care sufletul se integreaza precum un instrument intr-o mare orechestra. Este important de inteles faptul ca muzica folosita intr-o asemenea imprejurare trebuie sa fie bazata pe un singur acord folosit in mod repetat in mod subtextual fata de proces.

 

La ora actuala arta procesului de trecere de la viata la moarte fizica este prea putin cunoscuta in civilizatia vestica, cu alte cuvinte traim intr-o civilizatie ce respinge ideea mortii. Important este ca va veni o etapa in care vom intelege si aprecia aceasta fateta a realitatii la fel de mult ca si atasamentul nostru de viata. In acea etapa moartea fizica va fi perceputa ca un proces prin care sufletul este coplesit de dorinta de se reconecta cu vibratiile melodiei superioare ce emana din punctul sau de origine cosmica.

 

Dupa cum este cunoscut in mai multe religii, sunetul reprezinta fundatia prin care a fost creat unversul si tot ceea ce este continut in interiorul acestuia. Notiunea de muzica a sferelor provenita din Grecia antica se refera la faptul ca sunetul formeaza matricea existentei si din aceasta cauza sunetul influenteaza profund tot ceea ce ne inconjoara. Un exemplu este corelatia dintre ritmul muzical si timp. Privit din punct de vedere metafizic atuinci cand Dumnezeu a sunat lumea in existenta ritmul sunetului a adus dupa sine aparitia timpului.