presopunctura

Prin presopunctura sau digitopresiune se opereaza pe punctele pe care se fac si tehnicile in acupunctura, de fapt aceasta tehnica derivand din acupunctura. Prin aceasta metoda de terapie se obtine un flux energetic fluent si intretinerea acestuia pentru a curge cum trebuie prin meridiane, fenomene care fac organismul uman sa fie mai sanatos. In functie de armonia biostructurala a specialistului care utilizeaza aceasta metoda, se face si un transfer energetic intre bioenergoterapeut si pacient. Prin campul bioenergoinformational astfel creat intre pacient si terapeut se obtin anumite informatii cu ajutorul undelor cerebrale. Acest lucru optimizeaza terapia si are ca rezultat efecte extraordinare in vindecarea pacientului.

Toti terapeutii care folosesc presopuncura, reflexoterapia sau acupunctura actioneaza asupra unor puncte energetice din care rezulta reechilibrarea energiei vitale, sau a energiei Chi cum este ea denumita. Cand organismul uman este sanatos, exista o stare de echilibru si  Chi-ul circula cum trebuie prin meridiane si aprovizioneaza energetic tot corpul, intretinind astfel o stare de sanatate. Atunci cand aceasta energie este dezechilibrata din cauza unui soc emotional, a unei vieti dezorganizate sau a unei leziuni, aceasta nu mai are o circulatie uniforma in reteaua formata de meridiane si din aceasta cauza se instaleaza boala. Rolul terapeutului este de a interveni in aceste cazuri si de a readuce Chi-ul la parametrii functionali in organism.

Exista sase reguli principale pe care se bazeaza aceasta metoda de terapie:

  1. In organismul uman circula in mod ciclic energie care provine din cosmos si din pamant.
  2. Toate fiintele au o polaritate explicata de catre medicina traditionala chineza prin Yin – Yang.
  3. Energia captata circula in corpul omului prin canale energetice numite meridiane.
  4. Pe meridiane se gasesc anumite puncte care pot fi stimulate prin intepare, masaj si presiune si care in urma acestor procedee pot vindeca si ameliora anumite boli.
  5. Exista proiectii ale tuturor organelor existente in corpul uman la suprafata pielii, aceste proiectii fiind punctele pe care specialistul in  bioenergoterapie actioneaza atunci cand trateaza pacientul.
  6. Toata existenta omului, viata lui, se supune “Legii celor cinci elemente” care se distrug si se produc ciclic fara incetare. Cele cinci elemente fundamentale vietii sunt: apa, lemnul, focul, pamantul si metalul.

Aceste legi sunt fundamentul terapiei si au efecte echilibrante asupra sistemului energetic.  Principiul al cincilea este baza pentru reflexoterapie, iar celelalte patru sunt fundamentale pentru presopunctura si pentru alte tehnici de echilibrare si refacere a sistemului energetic.