human body

Corpul energetic al omului are rolul de a mentine sanatoasa fiinta energetic si fiziologic prin reteaua energetica care parcurge intreg organismul. Din punct de vedere structural acest corp energetic este compus din corpul eteric sau aura, meridianele energetice si centrii energetici. Bioenergoterapia actioneaza asupra acestor structuri stabile si reuseste sa refaca neregulile aparute care se reflecta asupra omului prin boli sau stari negative de multe ori inexplicabile si asupra carora medicina moderna nu poate sa isi manifeste potenta.

Aura sau corpul eteric este cea care ii da posibilitatea terapeutului de a pune un diagnostic prin interpretarea culorilor ei sau a peteleor si gaurilor aparute in ea atunci cand sistemul energetic nu mai functioneaza asa cum ar trebui.

Meridianele energetice sunt responsabile de buna functionare a fluxului energetic prin corp. Aceste canale energetice se intersecteaza si acolo unde se intalnesc de 7 ori apar nodurile de camp bioenergetic care nu sunt altceva decat punctele folosite in acupunctura sau presopunctura. Intersectia a 14 meridiane formeaza un centru energetic minor numit chakra secundara iar intersectia a 21 de meridiane formeaza un centru energetic major sau chakra principala.

Centrii energetici sau chakrele sunt punctele prin care curge fluxul energetic, fara care nu poate exista viata in corpul omului si sunt proiectate la 6-10 mm departare de piele, la suprafata corpului eteric.  Cuvantul chakra provine din limba sanscrita si insemana “invarteala” sau “vartej”. Chakrele difera ca marime de la om la om si pot avea de la 3 cm in diametru si pana la 20 cm. Ele pot fi vizualizate ca niste palnii care se invart foarte repede si care leaga corpurile energetice intre ele. Cand chakrele functioneaza corect acestea stralucesc ca niste stele emitand o lumina vibratorie insa cand acestea sunt blocate particulele radiante se invart haotic, nearmonios si emit o lumina slaba. Ele exercita doua functii vitale la nivelul corpurilor eterice: transmit energia eterica  intre corpul fizic si corpul eteric si retransmit impulsurile de la corpul emotional catre cel fizic.

Chakrele secundare se proiecteaza la suprafata corpului fizic astfel: in spatele fiecarui ochi se afla cate una, in fata fiecarei urechi, desupra claviculelor, pe fiecare san, deasupra timusului, in zona ficatului, stomacului, splinei, pancreasului, in fiecare palma cate una, in spatele genunchilor, in talpa picioarelor si cate una in legatura cu fiecare gonada. Mai exista si chakrele tertiare care sunt de fapt proiectii ale chakrelor din palma si din talpi si se afla pozitionate la incheieturile mainilor si picioarelor.

Chakrele principale  sunt in numar de sapte si se afla de-a lungul sirii spinarii: zona cocsala, sacrala, a plexului solar, a inimii, a gatului, a fruntii, si in crestetul capului. Denumirea lor uzuala vine din limba sanscrita: Muladhara, Swadisthana, Manipura, Anahata, Vishuddha, Ajna si Sahashara. Asupra acestor centrii energetici isi indreapta atentia specialistii in bioenergoterapie, si prin diferite metode le deblocheaza si reechilibreaza transmiterea fluxului energetic in corp prin meridiane.

In ultimii ani evolutia tehnologica in domeniul biofotonicii confirma ceea ce inaintasii nostrii stiau de mii de ani, si anume ca suntem de fapt fiinte formate din lumina care sunt intrupate in corpuri materiale, traim, functionam si evoluam datorita luminii si chiar moartea survine prin dizolvarea in lumina. De fapt este un lucru cunoscut ca energia care sustine viata pe planeta este data de catre soare prin spectrul de lumina pe care il raspandeste. La fel de cunoscut este si faptul ca planeta a dezvoltat un scut care ne apara de enrgiile care nu ne fac bine si care vin din parte soarelui, deci tot ceea ce este viu pe pamant functioneaza din cauza soarelui si a scutului planetar.