biomagnetism

Magnetismul fizic este proprietatea anumitor materiale, chiar si roci, de a manifesta un camp magnetic, care atrage materiale de acelasi fel – de exemplu fierul, cobaltul, nichelul. Din cauza acestor proprietati s-au construit in domeniul medical tot felul de aparate, cel mai cunoscut si mai utilizat fiind aparatul cu ajutorul caruia se realizeaza investigatia de tip RMN – rezonanta magnetica. Magnetismul se produce din cauza existentei a doi poli magnetici in moleculele substantelor, un pol negativ si un pol pozitiv, care prin orientarea lor produc acest fenomen.

In afara de magnetismul fizic, mai este intalnita o alta forma de magnetistim caracteristica fiintelor vii, atat animalelor cat si plantelor. Aceasta forma de magnetism poarta numele de biomagnetism. Biomagnetismul uman se manifesta prin atractia pe care o au anumite persoane in raport unele cu altele, in raport cu alte obiecte sau cu campul magnetic al aparatelor care formeaza campuri electromagnetice. Sunt destul de des intalnite persoane care au capacitatea de a-si lipi obiecte pe piele din cauza biomagnetismul mai ridicat pe care il detin. Acest lucru este explicat prin faptul ca toate substantele si materialele au in componenta lor elemente care au sarcina electrica: ioni, electroni, protoni, mezoni etc, care suporta un anumit tip de sarcina electromagnetica.

Biomagnetismul sau magnetismul fiintelor vi nu a putut fi explicat inca in totalitate de catre cercetatori, dar functioneaza pe aceleasi principii cu magnetismul intalnit la metale, pe care il cunoaste toata lumea. Aceasta proprietatea are utilizare in bioenergoterapie, deoarece cu ajutorul biomagnetismului se pot reechilibra zonele cu disfunctii intr-un organism uman. Exemplu cel mai clar este cel referitor la circulatia sangelui, unde un rol foarte important il au elementele Fe si Ni – care sunt continute de sange si care suporta magnetizari. Dupa readucerea campului magnetic la parametrii optimi, organul care a fost afectat isi poate reveni la normal prin aplicarea unei palme pe locul respectiv tim de pana la cateva zeci de minute. Biomagnetismul poate exista la nivel material, sufletesc, mental si sexual, fiecare de alt nivel vibrational.

Persoana care poate folosi biomagnetismul in diverse terapii se numeste magnetizator si este doar o alta forma de bioenergoterapeut. Magnetizatorul, la fel ca orice bioenergoterapeut, trebuie sa fie o persoana cat mai curata din punct de vedere sufletesc si spiritual si cat mai echilibrata din toate punctele de vedere. Pacientii care sunt supusi acestei forme de terapie simt in prima faza o senzatie de caldura si de destindere. Daca se intampla ca subiectul sa aiba prea multa energie se poate descarca in mai multe feluri: i se pun picioarele intr-un lighean cu apa, se leaga cu un conductor electric la o impamantare (un calorifer poate fi folosit cu incredere) sau poate fi legat mental la pamant.

In urma tratamentelor prin biomagnetism se pot vindecca tot felul de afectiuni ale organismului uman, nu de putine ori inregistrandu-se cazuri in care aceasta forma de medicina alternativa a dat rezultate foarte bune in momente in care medicina moderna nu mai avea ce sa faca.