monodeism

In timpul somnului unele dintre corpurile omului se odihnesc iar altele raman in stare de veghe si se ocupa de anumite functii. In timp ce corpul fizic si corpul eteric se odihnesc, corpul astral si Eul raman in stare de veghe. In timpul somnului corpul eteric ramane unit cu corpul fizic si tocmai din aceasta cauza functiile biologice pot continua. Cat timp dormim dispar reprezentarile, suferinta si placerea, bucuria si mahnirea.

Cat timp nu dormim, corpul fizic are nevoie de lumea exterioara cu care de altfel se si aseamna, pentru a se incarca. La fel se petrece si cu corpul astral, el are nevoie sa se detaseze de corpul fizic si de corpul eteric pentru a iesi in lumea astrala unde se poate alimenta cu fluide eterice din univers. Acest lucru se petrece in timpul somnului, cand corpul astral poate evada intr-o lume asemanatorare lui, o lume din care el face parte asa cum corpul fizic face parte din lumea materiala.

Monodeismul

Monodeismul este o viziune puternica a autosugestiei. Prin monodeism se intelege concentrarea puternica spre o actiune sau un lucru si incercarea de a primi un raspuns referitor la aceasta privinta in timpul somnului prin mijlocirea viselor. Aceasta practica este foarte utila pentru ca putem pune in valoare o tema pe care sa o subjugam fortandu-ne ca scopul propus sa il atingem cu orice pret. Cu cat vom reusi sa ne focusam gandurile doar pe un singur lucru inainte de a adormi, sa adormim cu un singur gand pe care vrem sa il materializam, cu atat mai sigura va fi reusita ca acest gand sa fie materializat. Acest lucru se intampla deoarece gandul a fost preluat in timpul somnului de catre corpul astral care va face tot posibilul ca problemele sa fie rezolvate la trezire. Starea de monodeism poate sa transpuna in spatiu corpul astral, fara a face apel la hipnoza sau alte practici asemanatoare. Pentru ca monodeismul sa functioneze cat mai bine, trebuie ca eul sa isi aminteasca tot ce s-a intamplat pe parcursul zilei in liniste si singuratate si sa fixeze in gand ceea ce vrea sa realizeze in ziua urmatoare. Nu putine au fost cazurile in istorie in care au venit raspunsuri in somn la intrebari care macinau mintile oamenilor. Mendeeleev a visat Tabloul periodic al elementelor sau Kekule, care la fel a visat structura atomului de benzen.

Aceasta stare exista si se manifesta de la sine la foarte multi oameni, dar problema apare atunci cand visele nu pot fi memorate. Pentru aceste lucruri este nevoie de putina practica si cu timpul situatia poate fi schimbata. In primul rand fiecare vis amintit trebuie notat sau inregistrat cumva la cel mai scurt timp posibil dupa ce s-a petrecut pentru a nu fi uitat.

In prima faza, pentru a ajunge la starea naturala de monodeism, trebuie inceput cu lucruri simple: ne impunem sa ne trezim a doua zi veseli si bine dispusi la o anumita ora si dupa ce vom reusi de fiecare data acest lucru putem trece si la exercitii mai grele.

Pentru obtinerea starii de monodeism este necessar sa ne detasam de gandurile care ne indeparteaza de la scopurile propuse pentru a putea ajunge la o concentrare cat mai puternica si mai curata. Problema care trebuie sa fie rezolvata trebuie sa fie cea cu care adormim.

Visele

Visele sunt impartite in trei categorii:

– visele care se produc inainte de miezul noptii. Acestea sunt in general vise care se produc datorita instintectelor fizice si sunt vise chinuitoare.

– visele care se produc la stimuli exteriori si care le putem conditiona

– visele care se produc dimineata, acestea fiind visele care ne intereseaza pe noi.

Primele doua categorii de vise sunt date de regimul alimentar pe care il avem, de ora la care am mancat inainte de a ne culca, de eventualii stimuli exteriori (sunete de la ploaie, zgomote produse de vant etc).

In cazul viselor determinate in care vrem sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am propus trebuie respectate cateva regului: cina trebuie luata cu cel putin doua ore inainte de culcare si trebuie neaparat sa fie ceva usor digerabil, nu se vor bea bauturi cu efect excitant asupra sistemului nervos (ceai, cafea etc). Nu trebuie facute eforturi fizice cu cel putin doua ore inainte de ora de somn, corpul trebuie pus intr-o pozitie cat mai comoda (nu pe partea stanga pentru a nu ingreuna bataile inimii si nici pe burta), capul trebuie orientat spre Nord si picioarele spre Sud (curentul cosmic circula pe directia N – S), daca se poate lasati un geam deschis in incapere si sa nu existe mirosuri parfumate care pot distrage atentia in timpul somnului si a visului.

Conditionarea viselor duce la visle de clarviziune. Pentru acest lucru este nevoie insa de multi ani de experienta, cateodata de o viata de om. In antichitate, in diferite culturi existau diferiti preoti care foloseau starea de monodeism pentru a obtine vise clarvazatoare cu actiuni care urmau sa se desfasoare in viitor.