cromoterapia

In prima parte am vorbit despre aplicarea culorii prin atingere eterica si Vizualizarea curcubeului ca metode ale cromoterapiei. Acum vom vedea cum functioneaza o a treia metoda: Efectuarea respiratiei colorate urmand ca in partea a –III-a sa vedem cu funfunctioneaza Terapia chakrelor cu ajutorul culorii.

 

Efectuarea respiratiei colorate

Pentru a vorbi despre aceasta metoda trebuie in primul rand sa stim sa respiram corect. Pare poate surprinzator pentru unii, dar marea majoritate a oamenilor nu respira corect. Pentru a efectua o respiratie corecta trebuie sa folosim neaparat si diafragma, adica sa folosim si parta inferioara a plamanilor. Exercitiul de respiratie colorata trebuie facut in locuri cu aer curat, de preferat in aer liber departe de locurile poluate din marile orase. In cel mai rau caz, daca nu aveti posibilitatea sa va deplasati in zone cu aer curat, faceti exercitiul dimineata in fata ferestrei larg deschise. In interiorul corpului uman aerul inspirat este transformat in energie si in foarte mare masura aceasta energie este influentata de gandurile noastre si ale celor din jur. Prin ajutorul respiratie colorate puteti rezolva o multime de probleme pe care le aveti atat din punct de vedere al sanatatii cat si al spiritului.

In prima faza trebuie aleasa o pozitie comoda, daca alegeti o pozitie sezand trebuie avut grija sa fie dreapta coloana vertebrala. Atingeti cu varful limbii cerul gurii in spatele incisivilor pentru a uni Meridianele Conceptie si Guvernor. Urmeaza o stabilire a ritmului respirator care trebuie sa fie lent si confortabil. In timpul inspiratiei trebuie sa vizualizati aerul care intra in organism ca avand o anumita culoare si trebuie respirata aceasta culoare timp de 5-10 minute. Prin folosirea culorilor curcubeului se echilibreaza chakrele si se energezieaza intregul corp. In functie de culoarea sau chiar nuanta vizualizata in respiratie se obtin efecte diferite.

Respiratia rosie are rol de incalzire si energizare si se foloseste in cazul racelilor si sinuzitelor, dar si a ameliorarii simptomelor gripale.

Respiratia roz are rol benefic in cazul afectiunilor pielii, al unei respiratii greoaie, calmeaza oamenii care au accese de furie si rezolva depresiile cauzate de singuratate. De asemenea amelioreaza afectiunile la nivel emotional sau mental.

Respiratia portocalie are rol in echilibrarea persoanelor emotive, echilibrand emotiile, poate vindeca afectiunile muschilor, stimuleaza creativitatea si optimismul.

Respiratia portocaliu-roz are un rol important in tratarea afectiunilor musculare si actioneaza ca un scut in fata afectiunilor determinate de mediile neplacute.

Respiratia galbena este echivalentul lecitinei, ea ajuta la capacitatea de memorare si invatare. De asemenea are rezultate pozitive in combaterea indigestiilor si a gazelor. Nuanta aurie are o actiune vindecatoare generala.

Respiratia verde amelioreaza problemele sistemului nervos, stimuleaza prosperitatea, linisteste si calmeaza majoritatea sistemelor organismului. Ea trebuie evitata in cazul cancerului si afectiunilor tumorale.

Respiratia albastra are rol de muza pentru artisti, stimulandu-le talentele. Deasemenea ea calmeaza si linisteste si are actiune vindecatoare asupra copiilor.

Respiratia albastru – inchis este benefica in cazul unei recuperari postoperatorii, dezvolta intuitia si combinata cu verde este benefica sistemului osos ajutand la vindecarea lui.

Respiratia turcoaz este recomandata pentru problemele respiratorii si in cazul artritelor. Combinat cu o nuanta de roz ajuta la trecerea peste obiceiurile alimentare nesanatoase. La fel ca si in cazul respiratiei albastre, ajuta copiii cu probleme respiratorii sau asmatici daca pot fi invatati sa efectueze respiratia corect.

Respiratia violet are efecte benefice asupra sistemelor osos si nervos, are actiune detoxifianta, ajuta la armonia spirituala si poate ajuta la punerea cap la cap a aspectelor fizice si mentale in sistemul enrgetic al organismului.

Respiratia purpurie este un bun detoxifiant, ajuta la trecerea peste oboseli puternice si peste sentimentele negative, alina gripa usoara si infectiile. Este mult mai potenta in combinatie cu albul.