terapia chakrelor

Terapia chakrelor cu ajutorul culorilor

Dezechilibrul aparut la nivelul fluxului energetic de care sunt responsabile chakrele poate fi refacut si prin ajutorul cromoterapiei. Pentru acest lucru, in primul rand trebuie vazut care chakre nu mai functioneaza corect. Se poate face acest lucru prin autoevaluare sau prin apelarea la serviciile unui bioenergoterapeut. Cea mai usoara metoda de echilibrare a chakrelor se face cu ajutorul unor bucati de panza colorata procurata de la magazin sau de oriunde altundeva.

Dupa ce avem bucatile de panza colorata trebuie sa va asigurati ca nimic nu va va deranja pentru o perioada de 15-20 de minute. Trebuie sa va intindeti pe spate pe jos si sa aveti in apropiere cele 7 bucati de panza colorate in culorile curcubeului. Urmeaza o tehnica de relaxare care consta in cateva respiratii adanci, dupa care trebuie derulate in memorie toate evenimentele zilei respective in sens invers, adica din momentul in care v-ati intins pe spate si pana in momentul in care v-ati trezit. In functie de emotiile si sentimentele avute si de oamenii cu care ai luat contact puteti sa va dati seama de chakra care a fost afectata. Aceasta faza tine de autoevaluare si poate fi exclusa de catre persoanele mai putin initiate, in locul ei putand fi consultat un bioenergoterapeut.

Dupa ce, sub o forma sau alta, v-ati dat seama de chakrele care au prbleme, luati bucatile de panza de culoarea specifica chakrelor si puneti-le pe corp in pozitiile corespunzatoare ale centrilor de energie. Dupa ce bucatile de panza au fost asezate la locul lor vizualizati cum culoarea panzei este absorbita in corp prin intermediul chakrei. Respirati adanc de cateva ori concentrandu-va la procesul de absorbire al culorilor si de echilibrare a chakrelor si implicit a partilor din organism de care este responsabila chakra. Acest exercitiu trebuie facut timp de 3-5 minute sau pana simtiti ca echilibrul s-a refacut. Acest procedeu trebuie repetat cu fiecare chakra aflata in dezechilibru pe rand. La final trebuie facut acelasi exercitiu cu toate bucatile de panza asezate in dreptul chakrelor in functie de culorile lor pentru a reechilbra intreg sistemul si a ajuta la vindecarea afectiunilor organismului.