cromoterapia

Cromoterapia este o metoda de terapie care se realizeaza cu ajutorul culorilor. Exista mai multe metode de realizare a unei astfel de terapii dar aici vom prezenta patru astfel de metode: Vizualizarea curcubeului, Aplicarea culorii prin atingere eterica, Efectuarea respiratiei colorate si Terapia chakrelor cu ajutorul culorilor.

  Vizualizarea curcubeului

Aceasta metoda are proprietatea de a vindeca si intari toate sistemele organismului si energiile lui. Pentru ca acest exercitiu sa aiba rezultatele dorite trebuie repetat periodic, chiar in fiecare zi daca exista posbilitatea.

In prima faza trebuie aleasa o pozitie a corpului cat mai confortabila indiferent daca ea este in picioare sau asezat, dupa care trebuie sa inchideti ochii si sa respirati adanc si incet de trei ori. In momentul expiratiei trebuie sa vizualizati cum orice fel de tensiune a fiintei paraseste corpul.

In urmatoarea etapa trebuie sa vizualizati cu ochiul mintii un curcubeu care se arcuieste deasupra capului. Urmeaza vizualizarea unei sfere de lumina rosie care se formeaza din acel curcubeu si care coboara spre crestetul capului si intra in corp emanand o energie de culoare rosie vibratorie, care are proprietatea de a vindeca oricare parte a corpului.

In etapa a treia trebuie sa va concentrati asupra acestei energii si sa o dirijati spre picioare in timp ce va invaluie trupul cu radiatia ei pana ce veti putea vedea propria fiinta invaluita cu aceasta culoare. In momentul in care aceasta energie vibratorie de culoare rosie ajunge la partea inferioara a picioarelor, sfera de culoare rosie se disipa si energia ei este absorbita de catre organism. Dupa ce aceasta energie a fost absorbita, trebuie sa vizualizati o sfera de culoare portocalie care se va desprinde din curcubeul vizualizat in prima faza, si care trebuie sa va umple intreaga fiinta din crestetul capului si pana in varful degetelor de la picioare cu o energie portocalie vibratorie. In momentul in care aceasta energie ajunge la partea inferioara a picioarelor, aceasta energie va fi absorbita de fiinta la fel ca si cea rosie.

Urmatoarele faze constau in a lua fiecare culoare a curcubeului si a repeta exercitiul la fel ca si cu cea rosie si cea portocalie. In momentul in care si ultima culoare a curcubeului ( violet ) va fi absorbita, vizualizati cum intreaga fiinta straluceste fiind plina de energie vibratorie si vitalitate, moment in care se face un echilibru in interiorul corpurilor atat cel fizic, cat si cele subtile.

In ultima etapa trebuie vizualizat cum curcubeul aflat deasupra capului se arcuieste in jos pana formeaza un cerc care va inconjoara corpul, transformandu-se intr-un scut energetic care va protejeaza corpul de energiile negative, ajutand astfel la vindecarea organismului. La fiecare repetare a acestei metode, curcubeul va deveni mai puternic iar corpul va deveni mai sanatos si mai plin de vitalitate.

Aplicarea culorii prin atingere eterica

Aceasta metoda este bine sa fie aplicata de catre un bioenergoterapeut care stie exact ce sa faca pentru ca terapia sa dea rezultatele dorite. El dupa ce a pus un diagnostic, directioneaza energia necesara vindecarii asociind-o cu o anumita culoare specifica afectiunii si incepe sa o proiecteze asupra pacientului.

In zilele noastre una dintre cele mai intalnite afectiuni este durerea de cap, care este si una dintre starile cel mai usor de tratat prin cromoterapie. Cele mai multe cazuri de migrene apar din cauza unei stimulari excesive a chakrei Ajna si de cele mai multe ori racorirea acestei chakre reduce afectiunea. Orice fel de energie proiectata urmeaza de fapt gandul si in timpul concentrarii semnalul este de fapt trimis catre energia proiectata din palme. Culoarea care trebuie proiectata in cazul unor dureri de cap trebuie sa fie una rece cum ar fi un albastru palid sau o combinatie intre albastru si verde. Pentru durerile mai intense este de preferat chiar indigo. In mod normal in urma unei sedinte de pana la 5 minute rezultatele ar trebui sa devina vizibile si durerea sa se reduca din intensitate sau chiar sa dispara.