incarcarea cu energie
Ascensiunea si coborarea energiilor organismului uman in vederea tratarii anumitor afectiuni, a echilibrarii energetice sau cu scop preventiv este o forma de bioenergoterapie care o puteti face cu ajutorul unui bioenergoterapeut sau o puteti face de unul singur.

Una dintre necesitatile de a iti mentine o stare buna de sanatate este echilibrarea energiilor prin ascensiunea si coborarea lor la parametrii de care are nevoie organismul pentru o buna functionare. Procesul de coborare a energiei este dat de catre plamani si cel de ascensiune este dat de catre splina. Intarirea functiilor acestor doua organe duce la o mai buna functionare a lor, deci si a celor de ascensiune si coborare a energiei. In acelasi timp prin exersarea ridicarii si coborarii energiei se imbunatateste buna functionare a plamanilor si a splinei.

Tehnica consta in ridicarea energiei din abdomenul inferior spre crestetul capului si revenirea ei inapoi in abdomenul inferior, in zona de la baza trunchiului. Persoanele hipertensive trebuie sa execute aceasta tehnica de ridicare a energiei doar pana la baza gatului. Este bine si recomandat ca reprezentarea mentala folosita sa includa si deplasarea luminii odata cu cea a energiei. Cu alte cuvinte cel care incearca sa isi echilibreze energiile in acest mod trebuie sa se gandeasca in acelasi timp la energie si lumina.

Prin ascensiunea si coborarea energiei si a luminii prin interiorul organismului se intelege parcurgerea tuturor organelor, a tuturor celulelor din zona trunchiului, capului si gatului. In acest fel, dupa mai multe astfel de exercitii, se vor inlatura blocajele din partea superioara a corpului si astfel se vor putea combate chisturi, noduli, tumori, pietre etc, care se afla in diferite faze in corpul practicantului.

Pozitia de inceput a exercitiului

Ca in orice exercitiu de acest gen conteaza foarte mult pozitia in care se efectueaza exercitiul. Aceasta este de “stand in picioare” cu talpile departate la aceiasi distanta cu latimea dintre umeri, palmele trebuie lasate sa atarne de o parte si de alta a coapselor cu varful degetelor mijlocii aflate la jumatatea coapselor. Genunchii trebuie sa fie usor flexati, trunchiul drept, umerii coborati si varful limbii orientat spre cerul gurii. Privirea va fi orientata spre inainte, fruntea destinsa si pe fata trebuie sa apara un usor suras. De asemenea trebuie relaxat tot corpul inainte de a incepe exercitiul. Este foarte bine ca inainte de inceperea acestei tehnici sa faceti tot posibilul, prin meditatie sau orice alte metode cunoasteti, sa va eliberati de tot stresul si toate problemele pe care le aveti. In timpul acestui exercitiu de bioenergoterapie trebuie sa va concentrati si sa va ganditi numai la el pentru ca totul se decurga cat mai bine si mai repede. La inceput pentru cei mai multi este destul de greu dar in scurt timp, dupa cateva repetari, devine din ce in ce mai usor. Daca totusi nu reusiti  nicicum sa va concentrati suficient incat sa duceti totul la bun sfarsit apelati cu incredere la serviciile unui bioenergoterapeut.