[tie_index]INTRO[/tie_index]

Bioenergia este definită ca fiind o calitate a tuturor ființelor vii și se manifestă prin emisii de fluide energetice care sunt receptate de oameni, animale și plante.

Terapia cu bioenergie poate influența și corpurile inerte, dar nu poate fi receptată de către acestea.

Direcția de orientarea a acestei forme de energie este omnidirectivă și este emanată în mod firesc în toate direcțiile, dar nu poate fi percepută conștient decât de cei avizați.

In cazul vindecărilor prin bioenergoterapie, ea este conștientizată de către terapeut și îndreptată către un anumit loc și cu un anumit scop.

[box type=”note” align=”aligncenter” class=”” width=””]Descarcă aplicațiile practice de terapie cu bioenergie și de observare a câmpului energetic.[/box]

Însă de foarte multe ori orice persoană normală poate juca rolul de bioenergoterapeut fără ca măcar să își dea seama, de exemplu atunci când un părinte mângăie locul în care propriul copil s-a lovit și acesta se liniștește și încetează să mai plângă.

Incă de la începuturile istoriei cunoscute de oameni se fac referiri la tratamentele prin bioenergie.

În toate religiile această formă de energie apare și este menționată, toate cărțile sfinte fiind pline de personaje care folosesc bioenergia ca și formă de vindecare: la persani – Zarathustra, la iudei – Moise, la creștini – însuși Hristos etc.

Vracii, șamanii sau vrăjitorii se foloseau de această tehnică pe care o combinau cu efectele anumitor plante pentru a realiza efectele pe care și le doreau.

Fiecare om are o anumită cantitate de bioenergie, unii mai multă alții mai puțină. Cei care posedă o cantitate mai mare și se dedică unui anumit stil de viață pot devenii terapeuți. Este o formă de har divin care nu este accesibilă oricărui om.

Bioenergia circulă prin anumite căi denumite meridiane și este recepționată prin centrii energetici (care sunt în număr  de 7 – principali și care se află la intersecția meridianelor). Acești centrii energetici mai sunt cunoscuți sub denumirea de chakre, nume preluat din limba sanscrită.

[tie_index]CUM SE REALIZEAZĂ VINDECĂRILE[/tie_index]

Cum se Realizează Vindecările cu Ajutorul Terapiei cu Bioenergie

 

Bioenergoterapeuții, datorită darului pe care îl au, sunt capabili prin anumite metode să pună diagnostice observând aura fiecărui om.

Odată pus diagnosticul fiecare folosește unul sau mai multe procedee de vindecare (pase bioenergetice, acupunctură, reflexoterapie, presopunctură și exemplele pot continua).

Toate aceste procedee se adresează corpurilor subtile pe care le are omul și care nu sunt vizibile decât pentru cei inițiați în acest domeniu. Aceste corpuri subtile sunt formate din energie care vibrează la o anumită frecvență și asigură bunul mers al lucrurilor în organism.

În momentul în care energia este blocată sau dezechilibrată apare boala, iar datoria terapeutului este să echilibreze fluxul energetic sau să il deblocheze.

De fapt bioenergoterapeutul nu se ocupă de vindecarea pacientului, el ajută organismul uman, prin capacitățile pe care le are, să se vindece singure.

Cu ajutorul acestor metode se pot descoperi afecțiuni ale organismului la faze incipiente care nu pot fi descoperite în alte moduri. Deasemenea au fost foarte multe cazuri în care medicina modernă nu a mai avut ce face, dar bioenergoterapia a rezolvat problema.

Toate aceste „minuni” se produc deoarece tratamentele cu bioenergie se adresează corpurilor subtile și nu celui fizic la care de multe ori se întâmplă să nu mai ai ce să îi faci.

Din această cauză medicina modernă dă greș în anumite situații deoarece ea face abstracție de celelalte corpuri subtile ale omului și se adresează doar celui material.

Toate ființele vii prezintă o a anumită aură energetică dată de câmpul electromagnetic al vietății respective. Chiar și plantele prezintă o aură energetică în jurul lor.

În funcție de calitatea acestei aure se poate da un diagnostic, dacă este sau nu este afectat de ceva, materialul observat. Același lucru este valabil, bineînțeles, și pentru om.

La nivelul organismului uman, creierul funcționează ca un acumulator electric care primește energie de la traiectul digestiv prin intermediul nervilor care au rol de conductori de energie, al meridianelor și canalelor energetice.

Prin sintetizarea alimentelor de către organismul uman, se introduc în el minerale care în urma unor procese de electroliză chimică, ajung să producă curent electric în interiorul creierului.

Creierul are rolul de a distribui această energie prin sistemul nervos pentru a putea coordona bunul mers al funcțiilor organismului.

Din cauza că energia circulă în interiorul corpului uman pe anumite traictorii formate de rețeaua sistemului nervos, în jurul fiecărui individ se formează un anumit câmp magnetic, sau o aură energetică cum mai este ea numită.

Bioenergoterapia acționează asupra acestor fluxuri de energie care alimentează toate funcțiile organismelor. Marea majoritate a bolilor, afecțiunilor corpului uman nu sunt numai de natură fizică.

Medicina tradițională are rolul de a trata doar partea fizică a corpului uman, dar prin medicina alternativă (bioenergoterapia de exemplu), se tratează și corpul energetic, adică cel care trebuie într-adevăr tratat dacă ceva nu merge bine.

Pentru ca totul să funcționeze normal, trebuie ca toți curenții care circulă prin corpul uman să fie în fază și în armonie.

JZC52XTFWP

Corpul energetic al omului este dat de fapt de către câmpul energetic al lui și este format dintr-un număr de trei elemente:

[tie_list type=”plus”]

  • centrii energetici sau chakre – cum erau denumiți in limba sanscrită
  • aura energetică
  • meridianele

[/tie_list]

Religiile hinduse au descoperit centrii energetici acum mii de ani și le-au dat denumirea de chakre, o denumire care a ajuns să fie destul de uzuală pentru acest termen la nivel international.

Aceste chakre reprezintă veriga de legătură dintre corpul fizic și cel spiritual și sunt aproximativ 20 la număr, dintre care 7 au importanță foarte mare.

Acesti centrii energetici nu fac altceva decat să preia energie din mediul înconjurător, iar după ce această energie a fost uzată, să o elibereze înapoi. Un specialist bioenergoterapeut poate să intervină la aceste chakre pentru a le debloca dacă acestea nu funcționează cum trebuie.

Energia captată de chakre are nevoie de a fi transportată, iar de acest lucru se ocupă meridianele, care nu sunt altceva decât canale energetice a căror structură este paralelă cu structura vaselor prin care circulă sângele.

Canalele energetice sunt în număr de douăsprezece – meridiane principale și două extraordinare: meridianul guvernor si meridianul conceptor.

Aura energetică umană este formată dintr-un înveliș pe plan energetic al corpului uman fizic și este formată din mai multe straturi de energie. În funcție de anumite proprietăți pe care le are sau nu le are aura, se pot pune diagnostice de prevenire și combatere a diferitelor afecțiuni.

Un specialist bioenergoterapeut acționează pe aceste planuri subtile pentru a afla care sunt cauzele unei boli și pentru a o combate sau preveni. Specialiștii bioenergeticieni au mai multe acțiuni de reușită decât cei care fac parte din așa numita medicină tradițională.

Chiar sunt foarte multe cazuri în care pacienți fără ncio șansă din partea medicilor obișnuiti au fost salvați fără mari probleme de către specialiști bioenergoterapeuți.

[tie_index]5 AFIRMAȚII CARE TE INFLUENȚEAZĂ[/tie_index]

5 Afirmații Care te Influențează în Acest Tratament

1. Există studii care să ateste eficacitatea bioenergiei

Adevărat. Trăim înconjuraţi de energii. Pe cele benefice le putem folosi atunci când spiritul şi trupul îşi pierd echilibrul, spun specialiştii în bioenergie. Dincolo de efectul terapeutic (chimic) oferit de ceaiuri, tincturi etc., cercetătorii au constatat că plantele au în jurul lor câmp energetic.

Studiile arată că cei care sunt supuşi la efort prelungit se simt mai bine dacă se odihnesc sub un copac, în comparaţie cu cei care stau departe de natură.

Mai mult, un studiu american mai arată că 44 de pacienţi s-au însănătoşit mai repede de răni grave la mâini după ce au fost supuşi unui tratament cu bioenergie, în comparaţie cu cei care au urmat doar tratamente convenţionale.

[highlight color=”yellow”]Doar pentru simplul fapt că nu avem un aparat care să măsoare bioenergia nu înseamnă că ea nu există. Cei care o practică afirmă că atunci când suntem bolnavi însănătoşirea fizică nu este de-ajuns. Reechilibrarea energetică şi cea vibraţională sunt cheia unui spirit într-un trup cu adevărat sănătos. Iată despre ce este vorba![/highlight]

2. Bioenergia vindecă spiritul şi trupul

Adevărat. Faţă de medicina clasică, bioenergia tratează corpul ca un tot unitar. Starea de sănătate nu poate fi restabilită dacă trupul nu se află în echilibru cu spiritul, spun bioenergeticienii.

Din acest motiv, tratamentele medicamentoase nu funcţionează pe deplin, pentru că omit reechilibrarea energetică.

Cu ajutorul mâinilor, bioenergeticianul atinge pacientul şi, prin curăţarea aurei (vibraţii care învăluie corpul sub forma unui nor), se încearcă o reorganizare a energiei personale.

3. Culoarea aurei sugerează starea de sănătate

Adevărat. Bioenergeticienii au capacitatea de a distinge aura celor din jurul lor. Acest înveliş nevăzut poate da multe informaţii despre starea de sănătate a pacientului.

De pildă, o aură roşie arată numeroase blocaje energetice. În plus, ea spune despre un anumit individ că este agresiv sau pesimist.

Dacă nuanţa este mai pală, atunci poate fi vorba despre o persoană depresivă. Dacă ea este galbenă, atunci este vorba despre o persoană evoluată spiritual şi cu o stare de sănătate bună.

O aură bleu evidenţiază, în general, dorinţa de comunicare, intuiţie, logică. Ea mai poate fi caldă (atunci când este vorba despre inflamaţii ale organelor) sau rece (dacă pacientul a trecut printr-o supărare mare şi are probleme grave de sănătate).

4. Bioenergia nu foloseşte magie neagră

Adevărat. Bioenergia nu are nicio legătură cu magia. Mecanismul ei poate fi explicat ştiinţific: bioenergia este o radiaţie care ajută sistemul limfatic (important în menţinerea imunitaţii organismului) prin mărirea presiunii şi oxigenării sângelui.

Astfel, zonele cu probleme se regenerează, iar infecţiile sau tumorile se resorb mai uşor în urma tratamentelor medicamentoase (acestea nu trebuie înlăturate dacă dau rezultate), dar şi a celor cu bioenergie.

5. Doar anumite persoane sunt înzestrate cu bioenergie

Fals. Bionergie avem cu toţii, iar terapeuţii ştiu cum s-o folosească (poate fi vorba despre un exces de energie care trebuie dăruit celor cu deficienţe – bioenergoterapeuţii pot resimţi acest lucru sub formă de furnicături în mâini, presiune în urechi şi în cap).

[tie_index]CONCLUZIE[/tie_index]

Concluzie

Practicarea terapiei prin bioenergie presupune o oarecare rigurozitate vizavi de vindecător, având în vedere că această practică cere foarte multă muncă în câmpul energetic, atât de necesar în viață.

Pentru cel ce vindecă principalul scop trebuie să fie să-și mențină echilibrul energetic, întreținătorul energiilor vindecătoare necesare celor ce apelează la el.

De aceea, nu este necesar ca el să folosească în scopul vindecării toate frecvențele de care dispune, mai ales dacă bolnavul nu reușește să dea un rezultat căutărilor interioare sau poate că nici nu recurge la -a căuta- considerând că responsabilitatea îmbolnăvirii sale stă pe umerii altcuiva sau altundeva.

Este bine de știut pentru cei ce practică aceste terapii, să folosească frecvențe sau vibrații constante, indiferent de cerințele voluntare sau involuntare ale bolnavului.