Ce este bioenergia?

 

 

 

Bioenergia este unul dintre termenii utilizati pentru a descrie energi care inconjoara toate lucrurile vii. Bioenergia este responsabila inclusiv pentru sustinerea vietii umane. Corpul nostru bioenergetic ne alimenteaza cu energia de care avem nevoie pentru vitalitatea noastra si ne ajuta sa ne pastram starea generala de sanatate.

 

Bolile sunt manifestari ale lipsei de energie, blocarea sau acumularea acesteia. Corpul fizic este afectat de tulburarile de energie suferite de un individ intr-un anumit context, fie psihologice sau spirituale. Toate fiintele umane au un camp bioenergetic.

 

Inainte de-a avea certitudinea ca posedam, fiecare dintre noi, camp energetic, trebuie mai intai sa intelegem, dupa ce-am reusit sa acumulam suficiente informatii vom reusi sa simtim, sa experimentam aceasta energie.

 

Bioenergia si sanatatea

 

Bioenergia este ultima frontiera in sanatatea umana. Atunci cand exista perturbari din punct de vedere energetic, in cele din urma acestea se vor manifesta in corpul uman. Interactiunea noastra cu alte persoane sau cu tot ce ne inconjoara, aduce si un schimb de energie, acest proces este constant si continuu.

 

Cel mai bun exemplu de interactiune energetica este schimbarea starii noastre de spirit atunci cand interactionam cu diferite persoane din viata noastra. Aceste schimbari pot avea efecte fizice, psihologice sau mentale. Cand avem o atitudine echilibrata, cand ne simtim puternici, plini de incredere in fortele proprii si multumiti de propria persoana, energiile noastre sunt in general mult mai echilibrate si tind sa se extinda tot mai departe in jurul fiintei noastre.

 

Sa aruncam o privire asupra factorilor ce influenteaza bioenergia, pentru a intelege in profunzime efectele acesteia in conflictele noastre interioare. Experientele afective sunt fundamentul invatarii noastre, in primul rand simtim, traim diverse senzatii si apoi ne exprimam aceste senzatii stabilind in acest fel relatiile noastre cu ceilalti. Sentimentele pe care le traim de-a lungul vietii: iubire, tristete, furie ; conflictele pe care le experientam: dorinta, abtinere; pierderile care ne aduc suferinta: abandonul, decesul, separarea; in general, calitatea relatiilor noastre cu persoanele care ne inconjoara, se aduna in timp si formeaza o experienta de viata care determina persoana care suntem astazi.

 

Intreaga poveste a vietii noastre se inregistreaza in corpul nostru dar noi trebuie sa ne eliberam de toate temerile si tensiunile acumulate, astfel incat sa putem fi mai aproape de emoțiile noastre, sa fim capabili sa ni le temperam sau controlam, permitandu-ne astfel sa simtim si sa actionam in mod liber si original.

 

Prin urmare, conceptul tradițional de bioenergie a prezentat o evoluție integratoare unde realitățile sau încorporate în alte manifestări de energie de viață ca aura, prana, chi, energie magnetica, energie imanent, energie subtila, energia vitala, energie universala , devenind mult mai globală și integratoare cu mediul înconjurător.