apa

Exista apa vie si apa moarta? Raspunsul este DA, cu toate ca de cele mai multe ori aceste notiuni le intalnim in basmele pentru copii. In functie de structura moleculara pe care o are apa si de continutul in deuteriu pe care il are, apa poate avea anumite proprietati asupra organismului uman.

Corpul omului este compus din aproximativ 70% apa, creierul contine 83% apa, sangele 83% apa, ochii 95%, tesuturile musculare 75%, plamanii 86%, rinichii 83% etc. Suntem in cea mai pare parte apa asa ca este normal ca aceasta sa ne influenteze viata. Problema este ca apa pe care o folosim pentru baut, si pentru spalat chiar, ne poate influenta pozitiv sau negativ, in functie de anumite proprietati fizice si chimice pe care aceasta le are. In primul rand trebuie sa fie o apa cat mai pura din punct de vedere chimic, apa care este “curatita” cu clor, in niciun caz nu este o apa care sa aiba o influenta buna asupra omului. Nici apele imbuteliate gasite in comert nu sunt cea mai buna solutie deoarece prin procesare apa isi pierde din calitatile vitale si dobandeste unele care dauneaza intr-o oarecare masura omului.

Apa vie

Apa este una dintre sursele principale de energie pentru toata viata de pe Terra, fara ea viata nefiind posibila. Problema este ca actiunile omului asupra modelarii planetare si asupra apei ( transport sub presiune, epurare chimica si mecanica etc. ) transforma “apa vie” in “apa moarta”. Toate actiunile pe care le face omul asupra apei, inclusiv gandirea, transforma apa la nivel molecular transformand-o. Experimente facute de cercetatori, laureati ai premiului Nobel au demonstrat ca o gandire negativa asupra apei transforma apa in rau ( cu actiuni nocive asupra vietii ) iar o gandire pozitiva transforma apa in bine. Cea mai buna apa este apa de ghetar, care este in forma solida de zeci de mii de ani si nimic nu a influentat-o negativ, sau cea de izvor, undeva pe munte daca se poate, unde influenta omului atat din punct de vedere mental cat si a poluarii este cat mai redusa.

Apa moarta

Asa cum ii si spune numele este apa care nu este in stare sa intretina viata si functiile vitale. Din cauza actiunii omului tot mai multa apa de pe Terra se transforma in asa zisa apa moarta. Totusi apa are anumite proprietati si prin trecerea de la o stare de agregare la alta se poate reseta, altfel probabil in scurt timp viata ar disparea de pe planeta din cauza actiunilor nesabuite ale oamenilor. In marile orase si aglomerari urbane apa de la retea si apa din sistemele de incalzire centrala sunt ape care din cauza proceselor fizice si chimice pe care le-au suferit, plus din cauza influetei mentale a omului, sunt ape moarte, ape care fura energia vitala si ca imbolnavesc incet dar sigur.

Cauzele comportamentului apei

Cauzele exacte ale comportamentului apei nu se stiu inca exact dar o multime de cercetatori din toata lumea lucreaza la acest lucru. Apa se comporta ca un cristal lichid, are memorie si in functie de datele pe care le acumuleaza are un comportament specific. In memoria ei se instaleaza si interactiunea cu oamenii si cu gandurilor acestora. Mai multe experimente au dovedit ca gandurile bune structureaza apa in bine si gandurile negative o structureaza negativ. De fapt tot ceea ce se petrece in jurul ei influenteaza proprietatile apei din punct de vedere fizic, structural iar structura ei influenteaza tot ceea ce este viu, inclusiv pe om. Asa ca daca vrem sa avem o viata frumoasa si sanatoasa trebuie sa bem apa curata, structurata poztiv si trebuie sa respectam apa, sa o tratam ca o fiinta vie care reactioneaza in functie de starea noastra de spirit.