Site icon

9 Proprietăți Vindecătoare ale Cristalului de Ametist

cruce de ametist

 

Ametistul este o varietate de cuarț violet-albăstrui.

Mineralul are frecvent o culoare violetă, de nuanțe diferite până la variante de culoare roz. Culoarea este distríbuită neuniform în masa mineralului, astfel apar dungi de nuanțe mai închise. Factori determinanți ai culorii sunt realizate prin prezența ionilor de Fe așezați în structura atomică a rețelei tetraedrice. Culoarea ametistului s-ar datora prin înlocuirea unor atomi de siliciu cu atomi de fier, aceasta fiind o teorie controversată. Ametistele se pot transforma prin supunere la radiație în cristale incolore. Un efect asemănător de schimbare a culorii se realizează prin expunerea la soare, sau la căldură un timp mai îndelungat mineralului.

9 Proprietăți Vindecătoare ale Cristalului de Ametist

 

Proprietatea #1:Protecție

Pentru cei care nu se simt în siguranţă sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. Este bine să ai asupra ta o astfel de piatră mai ales dacă intri în această categorie de persoane. Rolul de protecție al ametistului este cunoscut de pe vremea  celților care  o considerau piatra druizilor. În India era piatra brahmanilor, în timp ce, în budism, ametistul era perceput drept piatra evoluției pe treptele spiritualității. Despre ametist se crede că poate transforma energia în iubire și conferă o stare de liniște sufletească.

 

Proprietatea #2:Stimulator

Stimulează capacităţile intelectuale şi spirituale ale omului, calităţile psihice, curajul, deschiderea spirituală, sentimentul de mulţumire, intuiţia, bunul simţ, capacităţile extrasenzoriale, încrederea de sine, respectul pentru propria persoană, farmecul personal, concentrarea, munca susţinută, capacităţile spirituale. Leonardo da Vinci consideră că ametistul alungă găndurile rele și sporește inteligența oamenilor. In Evul Mediu, conducătorii Bisericii Catolice credeau că ametistul nu numai că îi apară de vicii, dar îi și ajută pe preoți să respecte jurământul de castitate. În cele din urmă, ametistul a ajuns să fie considerat piatra episcopală; în prezent, mulți episcopi poartă inele cu ametist. In Tibet, budiștii îl socotesc o piatră sacră, poartă medalioane din ametist și își fac adesea mătănii din cristale de ametist.


Proprietatea #3:Siguranță

Aduce putere, stabilitate, rezistenţă, pace, judecată corectă, pace interioară, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protecţie, idei noi, o direcţie în momente de derută, stabilitate financiară, prestigiu şi recunoaştere.

Proprietatea #4:Combativitate 

Combate furia, nerăbdarea, coşmarurile, stresul, agitaţia, depresia, tristeţea, disperarea, lipsa de comunicare.

Datorită efectului de calmare a mentalului, ametistul este o piatră care poate fi folosită în cazul suprasolicitărilor sau al stărilor mentale copleşitoare.
Este una dintre cele mai bune pietre care pot fi folosite în caz de tensiuni sau migrene deoarece uşurează anxietăţile mentale care tind să cauzeze aceste suferinţe. Violetul ametistului este compus din mai multe nuanţe de albastru şi roşu.

Ametistul este în mod special de mare ajutor persoanelor care suferă în mod curent de coşmaruri. Înainte de culcare puneţi un cristal de ametist pe frunte şi programaţi-l să vă protejeze pe timpul somnului. Pe urmă puneţi-l sub pernă şi dormiţi liniştit.

 

Proprietatea #5:Receptivitate

Este foarte bun pentru canalizarea energiilor, la renunţarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependenţelor (ametistul ajută dependenţii de tutun, de mâncare, de alcool, dacă este special programat pentru renunţarea la dependenţă), la realizare profesională, succes în carieră, la obţinerea unei supremaţii în faţa sexului opus.

Proprietatea #6:Mediere 

Bun pentru meditaţie, rugăciune, post şi pentru regresii în vieţile anterioare.

Ametistul este una dintre cele mai bune pietre pentru meditaţie. Deoarece culoarea ametistului are cea mai înaltă vibraţie—corespunzătoare celui de-al treilea ochi, puteţi aşeza o piatră de ametist direct pe acesta zonă (în timp ce persoana stă culcată cu faţa în sus) pentru a ne însoţi în starea de meditaţie.
Credinţa blândă a ametistului potoleşte temporar procesele gândirii lumeşti ce inundă în mod obişnuit conştiinţa, astfel că mintea poate să experimenteze liniştea eternă. Ametistul ghidează mintea departe de clişeele de gândire egocentriste, ademenind-o către o înţelegere mai adâncă. Pe măsură ce mintea abandonează lupta cu gândurile, licăririle şi sugestiile unei cunoaşteri elevate încep să se infiltreze. Energiile ametistului arată minţii cum să fie umilă, deschizând astfel uşile către o minte rafinată.

Proprietatea #7:Vindecare

Ajută aproape în orice vindecare, absoarbe durerea în piatră, protejează sănătatea.
 Vindecarea cu cristalele de ametist este un sistem simplu şi puternic  care permite terapeutului  să  vindece  în mod eficient  folosind energia cristalelor, chiar şi atunci când pietrele nu sunt prezente fizic. Prin iniţieri, veţi avea acces la energia specifică a cristalelor şi veți putea accesa aceste energii.
Aceste cristale eterice sunt mult mai puternice decât cele găsite  în interiorul Pământului. Aveţi posibilitatea să  le puneţi  pe corp, în corpul sau în câmpul aurei. Energia pietrei va dispărea atunci când ea nu mai este necesară.Veţi primi informaţii cu privire la caracteristicile cristalelor, utilizarea lor,  pentru toate nivelurile. Cu ajutorul acestor iniţieri puteţi face o terapie completă cu energia cristalelor eterice, să creaţi minunate elixire doar în câteva clipe şi chiar puteţi să măriţi puterea cristalelor dumneavoastră pe care deja le aveţi.
Cristalele emit vibratii care intră in rezonanță cu undele organismele noastre, iar cu cât acestea sunt mai apropiate ca lungime de undă, cu atât, efectele benefice sunt mai puternice; pot determina purificarea aurei, deblocarea chakrelor, protecția si energizarea organismului, pot purifica încăperile și îndepărta forțele malefice.
Terapia cu ajutorul cristalelor se numește Cristaloterapie. Este o tehnică străveche, cunoscută si practicată din cele mai vechi timpuri, pentru protecția împotriva energiilor negative, blestemelor, vrăjitoriilor sau  farmecelor erau purtate sub formă de amulete sau talismane.
Ajutător în caz de insomnie, dureri de cap, ochi, păr, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv şi sistemul endocrin.

Proprietatea #8: Echilibrare

Echilibrează glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependenţe periculoase, vicii.
Ametistul reflectă o splendidă lumină violetă, culoarea specifică centrului corespunzător celui de-al treilea ochi.
Este culoarea care poate fi văzută cu ocazia unor apusuri de soare mai deosebite, atunci când amurgul transformă lumina zilei în întuneric.
Este culoarea care simbolizează trecerea conştiinţei de la starea normală, de veghe, la zonele crepusculare ale stărilor elevate de conştiinţă. În acele momente încântătoare când energia se ridică, ametistul revelează esenţa magicului, abilitatea de a transforma iluzia în realitate.
Iată legătura acestei pietre și cu compartimentul fizic al structurei energetice a omului și mai jos vedeți și spectrul de culori al pietrelor.
 

Proprietatea #9: Regenerare

Ajută la regenerarea ţesuturilor.

S-ar putea să vină ca o surpriză pentru unii,  dar starea implicită a corpului este una de neîncetată regenerare.  Fără procesul similar flăcării, de preschimbare celulară continuă in cadrul corpului – viața si moartea intrețesute fără încetare – miracolul corpului uman nu ar exista.

Totuși, pe timpul bolii, procesele regenerative sunt depășite de cele degenerative. Acesta este locul unde medicina poate realiza cea mai nobilă trăsătură a ei, impingând corpul înapoi în echilibru cu alimente, plante, nutrienți, energii vindecătoare, adică intenție de a vindeca.

Cu ajutorul terapiei cu cristale se intervine semnificativ în procesul de regenerare al celulelor din organism. Mai ales și cu un cristal bine ales, purificat dar și energizat se pot obține rezultate maxime.

 

 Resurse

[tie_list type=”lightbulb”]

[/tie_list]

 
Dacă îți place infograficul meu te rog distribuie-l și prietenilor tăi, iar dacă mai ști despre alte proprietăți vindecătoare ale cristalelor te rog scrie-mi mai jos la secțiunea comentarii.

 

Exit mobile version