Site icon

Cristaloterapia

 

Oamenii au descoperit inca din cele mai vechi timpuri efectele benefice ale unor anumite pietre asupra propriului organism. Cristaloterapia este o ramura a medicinei alternative veche de mii de ani si originara din vechea Indie, care a pierdut mult teren in fata medicinei clasice, dar care treptat si-l regastiga inapoi. Inca exista multi sceptici in aceasta privinta, care privesc totul ca pe un mit, dar stiinta prin descoperirile ei a confirmat ca intr-adevar cristalele au o anumita influenta asupra organismelor umane.

 

Unul dintre cele mai utilizate pietre, de catre bioenergoterapeuti, este cristalul de cuart cu toata gama de culori in care se poate intalni in natura. Asta nu inseamna ca nu sunt si alte, foarte multe cristale, care se folosesc in cristaloterapie. Din cauza campului energetic al cristalelor, piezoelectricitatea, ele au proprietatea de a mentine o incarcatura electtrica in interiorul lor. Omul se foloseste de aceasta proprietate a cristalelor de cuart la construirea celor maia importante elemente ale sistemelor de comunicare.

 

Din punct de vedere terapeutic, cristalele au proprietatea de a comunica cu corpurile energetice ale omului si de a indrepta anumite nereguli la acest nivel. Pe langa aceasta, ele grabesc simtitior orice metoda de vindecare si diminueaza efectele adverse ale majoritatii medicamentelor. Cristalele comunica cu invelisurile subtile ale corpului fizic uman prin centrii energetici sau chakre, cum sunt ei denumiti. Pentru o eficienta mai mare a tratamentului cristalul trebuie pus deasupra uneia dintre cele 7 chakre principale  si binenteles, trebuie aleasa chakra corespunzatoare cristalului utilizat.  Astfel dupa mai multe sedinte de cristaloterapie sub atenta observatie a unui bioenergoterapeut, afectiunea va fi inlaturata din cauza actiunii campului energetic al cristalului asupra aurei energetice a omului.

 

De foarte mult timp erau folosite pe post de talismane diferite pietre semipretioase. Se pare ca intr-adevar cristalele au si acest rol pentru ca ele pot sa limiteze sau chiar sa blocheze energiile negative: stresul, depresia, frica nervozitatea etc.; si sa accentueze fluxurile de energie pozitiva: concentrearea, detasarea, bucuria, incredere etc. Astfel o frumoasa pietricica semipretioasa purtata intr-o montura intr-un lantisor iti poate transforma viata treptat.

 

Un rol important, in alegerea cristalelor ca amulete si folosirii lor ca tratament in anumite afectiuni, il are bioenergoterapeutul. El are cunostiintele necesare sa aleaga cristalele potrivite si sa le foloseasca asa cum trebuie. Daca sunt folosite de catre profani, cristalele, din aliati se pot transforma in dusmani si sa transforme viata unui om in mod negativ. Specialistul bioenergoterapeut care foloseste cristaloterapia trebuie sa aiba la dispozitie o gama larga de cristale pe care le poate folosi. El trebuie sa stie cum sa purifice fiecare cristal dupa fiecare intrebuintare. Exista pietre care actioneaza cu tinta precisa asupra anumitor organe ale omului: sunt cristale care actioneaza asupra ficatului, inimii, sistemului nervos etc, sunt altele care ajuta la purificarea corpului de toxine, altele mentin un tonus crescut, maresc potenta sistemului imunitar etc. Este o intreaga stiinta cristaloterapia, iar bioenergoterapeutul specialist trebuie sa o cunoasca si sa aiba la dispozitie toate rocile de care are nevoie.

Exit mobile version