vindecarea cu cristale

Un cristal este alcătuit din minerale care devin cristaline prin atomi și ioni aranjati în modele geometrice precise. Cel mai comun cristal este cuarțul, sau cristalul clar, cristal ascuțit care a devenit popular la mijlocul anilor optzeci, atunci când magazine de cristale au apărut peste tot în Statele Unite ale Americii si nu numai. Cristalele au fost populare cu mult înainte ca Statele Unite să le comercializeze .

Arheologii au descoperit cristale în morminte în timpul săpăturilor din Europa, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa.Aceste cristale au fost sub forma de zeci de pietre diferite, constând în bijuterii de chihlimbar, Lapis, turcoaz. Acestea au fost plasate în morminte, astfel încât acestia s-au gandit sa  fie utilizate în riturile funerare precum protecție și totemuri, pentru unele personaje au fost sculptate în forme de animale și păsări, destinate pentru a  le escorta plecarea în viața viitoare.

În Valea Boyne din Irlanda este templu solar, New Grange.Este mai vechi decât piramidele egiptene, și construit astfel încât soarele va masura o linie de șaptezeci picioare lungi în timpul solstițiului de iarnă. Acoperișul a fost făcut în întregime din cristale de cuart alb și a fost, probabil, o priveliște spectaculoasă în dimineața zilei de 21 decembrie.

În Egipt, Lapis a fost considerata a fi o piatră rezervata pentru drepturi de autor, a fost măcinata și frecata în fruntea faraonilor, pentru a alunga impuritatile spirituale. Malachitul a fost folosit pentru a orna coroanele faraonilor-spre ai ajuta să se pronunțe cu înțelepciune. Scarabei de speriat au fost sculptati din fiecare piatră prețioasă și semi-prețioasa și din cristale disponibile.

Mayasii au făcut oglinzi din pirita, iar obsidianul a fost folosit pentru a face cutite de sacrificiu utilizate pentru a tăia inimile inca batand de la dușmanii prizonieri. De asemenea, ei credeau că, dacă urmeaza un curcubeu pana la sfârșit, nu vor găsi o oală de aur, dar vor gasi un turcoaz care sa le a ofere o punte de legătură între cer și pământ .

În ceea ce privește utilizarea in medicina alternativa , indienii Maya au folosit cristale de diagnostic si tratament a bolilor, și au crezut că sufletul unui om bun ar intra în cristale pana la moarte, și au folosit energia din ele pentru ai vindeca pe alții. Un gând liniștitor, de fapt, pentru tine sa traiesti prin vindecare cu energie.

Un cristal energizat este format din vibrații, și energia unui om este în principiu făcută din vibrații de energie și de apă, folosirea unui cristal pentru a vindeca sau reseta energia este un obocei la fel de vechi ca omenirea și si-a găsit locul în fiecare cultură. Vederea lui trezește simțurile noastre, și  meditatia asupra lor este gandita  pentru a  reajuta la restabilirea echilibrului și anima pe cei bolnavi și apatici.

Credința este că energia este blocata în trupurile noastre, energia necesară pentru prosperitate, dragoste, și de sănătate . Atunci când cristalele sunt plasate în aceste puncte ale corpului nostru, care reprezintă diferite niveluri de conștiință și zone ale corpului, vezi chakrele -un cuarț sau alte cristale vor realinia și îmbunătăți energia în această zonă a corpului.

De exemplu, să presupunem că aveți o durere de burtă, sau probleme de aciditate la stomac . Proprietatea quartzului plasat in zona abdomenului ajuta la restabilirea energiei acestuia. Cristalul trebuie sa fie energizat in primul rand pentru a avea rezultate.

Cristalele  austriece sunt facute de om, si sunt cristale care sporesc spectrul atunci cand lumina trece prin el. Cel mai simplu mod de a incarca cristalele medicale este de a le pune în locul unde lumina soarelui de cristal ajunge cel mai bine sau incarcarea lor la un bioenergoterapeut unde se poate face particularizand boala, caracter, varsta etc.