tehnici de meditatie

Meditația pare destul de simpla, și de fapt este, ca multe lucruri în viață care par simple si nu sunt ușoare.

Cât de greu poate fi să stai? Ei bine, dacă ați încercat vreodată sa meditați, ati simtit probabil la fel ca mine. Am deconectaț telefonul, am opriț televizorul și toate luminile din casă, am aprins o lumânare , și apoi am să încercat să ma delimitez în poziția culcat și sa stau liniștit. Nu am putut închide mintea mea destul de mult să se relaxeze, și au început gândurile despre lucruri atât de supărătoare și haotice asa că am renunțat și am tras si un pui de somn.

Ceea ce am aflat este ca prima mea greșeală a fost încercarea de a sta așa și presupunerea că aș putea să-mi linișteasc mintea de la prima încercare.

Încercați să stati in picioare sau pe picioare sau culcat sau in orice orice fel , cel mai confortabil posibil. O cameră slab luminată este un început bun,si în timp ce încerci să-ti liniștesti mintea, număra rar de la unu la zece, cu fiecare respiratie, si dă mintii tale ceva de făcut în timp ce se linisteste tot in jurul tau.

Inspirati pe nas încet și țineți-expirati incet pe gura și „unu” din nou și „doi.” Încercați asta timp de cinci minute complete.  Dacă mintea ta devine distrasa nu mai sta in aceea stare, începe din nou atunci când resetezi totul din mintea ta. Încerca sa asculti sunetele din spatele ușilor masinilor, sirenelor, sau oricare dintre celelalte sunete de zi cu zi pe care le auzi , asculta doar păsările din acel fond, vântul care suiera, doar asculta si respira.

Incercați următoarea meditatie stabilind cronometru timp de 7 minute în loc de 5, și incercati de a practica ascultarea sentimentelor de cald sau rece, tare și moale, presiune și respirație. Pastrati acest ritm de meditatie timp de o luna, si învățati cum să respirati si nu renuntati, este nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a obține rezultatele asteptate, dar beneficiile holistice sunt din ce in ce mai mari, va creste puterea de respirație, ve-ti atinge un sentiment de calm în orice moment,acestea sunt toate beneficii excelente de exercitare a meditatiei.

Puteți utiliza chiar o rugăciune sau o parte a unui poem, dacă ajută, orice se poate proiecta , dar totusi am tendința să rămânem la ceva mai simplu pentru inceput.

Ultima și poate cea mai buna parte a meditației este de a trimite sentimente bune si caldura pentru alții. În timp ce meditația este un exercițiu minunat de prevenire in medicina, vă poate aduce la fel de bine gânduri bune despre lucrurile care ne intereseaza.