acupunctura

Durerile de cap si migrenele sunt cosmarul multor oameni din cauza stresului cotidian la care umanitatea este supusa din ce in ce mai mult. Cu toate ca medicina moderna cauta solutii pentru tratarea acestor afectiuni, sunt foarte multi oameni care sufera de zeci de ani si nu gasesc vreo posibilitate de a scapa de ele. Aceste afectiuni, de multe ori insotite de senzatii de greata, vertij sau letargie, inrautatesc viata si scad toate capacitatile de care persoana in cauza este capabila. Medicina alternativa vine cu o solutie care de cele mai multe ori a avut rezultate pozitive acolo unde medicina moderna a dat gres, este vorba despre acupunctura.

Medicina moderna pune toate durerile de acest fel pe seama unor tumori care apasa pe structurile sistemului nervos sau a bolilor de ochi care pot cauza migrene si dureri ale capului in cazul in care nu sunt folosite dioptriile care trebuie. In cazul in care pacientul nu face parte din niciuna dintre aceste cazuri, se prescrie un tratament simptomatic care nu face altceva decat sa anestezieze durerea si sa faca persoana in cauza dependenta de o medicatie care de foarte multe ori are efecte secundare negative pentru organismul uman dupa o administrare indelungata.

Acupunctura – alternativa pentru a scapa de durerile de cap

Diagnosticul pus de specialistul in acupunctura urmeaza o cale cel putin ciudata pentru cei care nu sunt obisnuiti cu astfel de practici. Pentru a pune un diagnostic corect, de multe ori pacientului ii sunt puse intrebari care la prima vedere nu au de a face cu durerile de cap. Acest lucru se petrece din cauza ca problema nu este luata doar local ( la nivelul capului ), ci intr-un context mai larg, pentru a afla care sunt cauzele pentru care apare aceasta durere. Tot in faza de punere a diagnosticului se observa aspectul limbii, se face un examen al pulsului si se palpeaza anumite puncte de acupunctura. In functie de informatiile primite in aceasta faza, specialistul bioenergoterapeut va evalua care sunt cauzele durerilor si in cazul in care este necesar va sugera pacientului o dieta specifica.

Tratamentul prin acupunctura se imparte in mai multe sedinte in functie de gravitatea situatiei. De obicei daca in momentul tratamentului, persoana in cauza va suferi din cauza durerii, la plecare sunt sanse foarte mari ca aceasta sa dispara. Daca nu va disparea in totalitate, in mod sigur ea va fi mult diminuata. Odata cu evolutia sedintelor de acupunctura durerea va scadea in intensitate, frecventa aparitiei migrenelor va fi din ce in ce mai mica. Ceea ce este foarte important, este ca in paralel cu tratarea durerilor de cap, se rezolva si alte probleme de sanatate, rezultatul obtinut fiind o stare de sanatate si psihica mult mai buna.

Foarte multi pacienti au gasit rezolvarea problemelor legate de durerile de cap prin ajutorul acupuncturii, acest fapt datorandu-se faptului ca acupunctura actioneaza asupra fluxului de energii subtile prin corpul omului, echilibrandu-le si ajutand, propriu-zis, organismul sa se vindece singur.