armurariul

Armurariul si cancerul

Cercetatorii din intreaga lume au ajuns la concluzia ca semintele de armurariu sunt un inamic redutabil asupra tumorilor maligne. Semintele pot fi folosite si ca mijloc de prevenire a cancerului dar pot sa si combata si sa diminueze efectele acestei boli.

Prevenirea cancerului

La fiecare schimbare a anotimpului este recomandata o cura cu tinctura din seminte de armurariu, cate 4 lingurite pe zi timp de 21 de zile. Aceasta cura are ca efect intarirea sistemului imunitar, neutralizarea radicalilor liberi si reintinerirea organismului. In urma studiilor efectuate pe populatiile care consuma aceasta planta in mod traditional s-a ajuns la concluzia ca acele populatii au incidenta cancerului de trei ori mai mica decat la ceilalti

Combaterea efectelor adverse in cazul chimioterapiei

Principala arma folosita la ora actuala impotriva cancerului este chimioterapia care insa are un efect nociv asupra organismului uman, fiind nevoie de un timp de recuperare dupa un astfel de tratament. Unul dintre putinele remedii impotriva actiunii nocive a citostaticelor sunt semintele de armurariu. Este recomandata cura cu infuzie combinata de armuraiu consumata zilnic timp de 3 saptamani, cate un litru pe zi. Acest tratament sustine activitatea ficatului, intareste sistemul imunitar si opreste aparitia simptomelor neurologice care apar in urma chimioterapiei.

Cancerul de prostata si cel hepatic

Deocamdata doar asupra acestor doua forme de cancer a fost verficata actiunea principiilor active din planta de armurariu si a dat rezultate favorabile. Tratamentul se face cu pulbere obtinuta din semintele acestei plante, de patru ori pe zi cate o lingurita, timp de 15 zile cu 10 zile pauza.

In urma cercetarii, studiile efectuate in laboratoarele din  toata lumea, au scos in evidenta actiunea curativa a armurariului si pentru alte tipuri de cancer: cancerul pulmonar, cancerul la san, cancerul ovarian, cancerul de piele si cancerul la intestinul gros. In prezent se cerceteaza inca actiunea principiilor active din armurariu asupra acestor tipuri de cancer pentru a se putea scoate un tratament eficient.