A iubi, e ca şi a mânca, a bea, a respira: nu putem trăi fără să iubim şi fără să auzim vorbindu-se despre iubire. Dar despre iubire necondiționată?

De milenii, cântăm iubirea, pictăm iubirea. Iar un film, un roman sau o piesă de teatru care nu vorbeşte de dragoste, pare fadă…

Şi totuşi, ce ştim noi despre iubire? Îi cunoaștem mai degrabă durerile, necazurile. De ce? Pentru că, pentru noi majoritatea, fericirea înseamnă să fim iubiţi.

Desigur, suntem dispuşi să iubim un pic, la rândul nostru, dar credem că e mai important să fim iubiţi.

De ce nu ne ajunge doar să iubim? De ce suferim atât când descoperim că cei pe care îi iubim nu răspund la dragostea noaastră, sau nu ne dăruiesc atât cât dorim?

Pentru a fi fericiţi, aşteaptăm ca dragostea să ne vină din exterior. Dacă nu vine sau ne este retrasă, ne simțim frustraţi.

Noi nu credem în puterea proprie, în propria forţă de a iubi. Avem nevoie ca dragostea să ne fie dată din exterior de acea persoană din exterior, și numai într-un singur sens.

Dar într-o zi, când acea persoană are necazuri, are mai puţin timp să vă întâlnească, să vă scrie, să vă telefoneze. Și atunci vă simţiţi abandonaţi şi sunteţi nemulţumit și nu veţi înceta să suferiţi.

Pentru a ne regăsi pacea, bucuria, trebuie să ne bazăm  numai pe iubirea noastră, şi să nu aştept ca dragostea să vă vină de la alţii.

Cât timp aşteptăm să fim iubiți, depindem de alţii şi, dacă aceştia nu ne mai iubesc sau ne iubesc mai puţin – au acest drept!

Ne simţim nefericiți.

Dacă nu instalăm în voi ceva stabil, vom fi fără încetare nehotărâţi, dezorientaţi. E timpul de a începe să cunoaştem natura lucrurilor şi de a înţelege ce trebuie făcut pentru a fi fericiţi.

Pentru că avem nevoie de iubire pentru a fi fericiţi, de vreme ce prin dragoste simţim că înflorim. Iar de vreme ce dorim ca dragostea să continue la infinit, ei bine, trebuie să iubim şi să nu mai aşteptăm să fim iubiţi.

Să privești lumea, fără să îți dorești nimic de la ea. Să stai în Nemișcarea Cosmică, fără să îți dorești să te miști.

Să stai în liniște, fără să îți dorești nimic de la Liniște. Să iubești fiecare formă de existență, fără să îți doresti nimic de la viață.

Să îl mângăi pe cel de lângă tine, fără să aștepți nimic de la el. Cum ar arăta viața ta dacă ai trăi astfel?

Simpla ta prezență poate schimba radical viețile celor din jurul tău. Nu mai sunt necesare cuvintele sau semnele dacă în inima ta este iubire necondiționată pentru tot ceea ce poți concepe.

Prima Regulă de Iubire Necondiționată: Iubiți fără a Cere să fiți iubiți!

 

Tu esti Iubirea Necondiționată. Și te-ai Întrupat pentru a manifesta această Iubire. Orice pretenție este o iluzie. Nu ai nevoie de nimic, deoarece ai totul deja.

Dacă fiinţele pe care le iubim răspund la dragostea noastră, cu atât mai bine, mulţumim Cerului, dar nu trebuie să contăm pe aceasta. Din acest moment vom putea găsi fericirea pentru că totul depinde de noi, totul e cum vrem, când vrem, şi unde vrem.

Ceea ce trebuie să ne preocupe, este de a ameliora manifestările iubirii noastre, de a o face mai dezinteresată, mai luminoasă, mai pură, mai vastă. Iată singura condiţie de a fi fericit prin iubire.

În această decizie de a iubi nu numai prietenii sau persoana iubită, ci toată creaţia, soarele, stelele, Domnul Dumnezeu…ei bine, fericirea este ceva stabil, fidel şi veridic.

Principalele Învâțături:

[tie_list type=”checklist”]

  • 1. Învață să nu-l mai schimbi pe omul de lângă tine
  • 2. Învață să-i accepți obiceiurile de viață, programul, ocupațiile, prietenii, aspiratiile
  • 3. Învață să te bucuri, de dragul lui, de realizările lui
  • 4. Învață să uiți tot ce ai învățat de la cei care nu știu cum e să iubească fără condiții
  • 5. Învață să poți vedea sufletul celuilalt, dincolo de reacțiile minții lui, de atributele mai puțin plăcute ale personalității lui.
  • 6. Învață să stai în tăcere, fără să ceri, fără să aștepți nimic, doar să te bucuri că ești acolo, că împărtășesti, că Dumnezeu te binecuvântează cu acea prezență
  • 7. Învață să nu aștepți nimic ca recompensa, ca și cum ți s-ar cuveni pentru ceea ce simți, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce ești.
  • 8. Învață să te bucuri de nemurirea sentimentului tău de iubire, fiindcă știi că este adevărata bogăție a sufletului tău.
  • 9. Învață să trăiești starea de iubire, starea în care radiezi, emiți iubire așa cum o sursă de lumină emite raze.
  • 10. Învață să conștientizezi că iubirea e totul, e mai presus de orice alt sentiment, oricât de puternic și de dominant ți s-ar părea acel sentiment.

[/tie_list]

Dragostea noastră trebuie să mai crească în lumină şi înţelegere. Să nu ne oprim la stadiul de sentiment, pentru că sentimentul e prea personal.

Pentru a trăi plenitudinea dragostei, este necesară şi înţelegerea. Iar atunci când vom fi hotărâți să iubim fără să aşteptăm nimic în schimb, atunci vom fi cu adevărat iubiţi.

De ce?…Dacă în apropierea noastră oamenii se simt luminaţi, încălziţi, dar în acelaşi timp se simt liberi, cum să nu ne găsească simpatici şi agreabili?

Și atunci din momentul în care încetăm să căutăm dragostea, ea ne va urmări, va ajunge chiar să ne deranjeze!

Dar cu cât o căutăm mai mult, cu atât se va îndepărta. A căuta dragostea celorlalţi e ca şi cum am fugi după propria noastră umbră. Dar de îndată ce nu o mai căutăm va fi tot timpul acolo, surâzându-ne.

Când căutaţi dragostea celorlalţi, ne concentrăm asupra a ceva din afara noastră, şi pierdem dragostea.

În loc de a o căuta, să dăruim dragostea, s-o facem să iasă din noi: ea va fi mereu prezentă în noi iar noi vom fi stăpâni pe situaţie.

Majoritatea dramelor sunt cauzate de dragoste…dragostea rău înţeleasă, dragostea care aşteaptă tot timpul ceva.

Pe când dragostea ADEVĂRATĂ pe care trebuie să o găsim e o dragoste care întinereşte, întăreşte, te face neobosit, luminos şi frumos.

Este o dragoste care aduce viaţa eternă, care resuscită, care imortalizează.

O putere extraordinară a fost dată dragostei, pentru cei ce ştiu să o înţeleagă şi să o manifeste. Ea singură ştie totul, repară totul, declanşează şi proiectează forţe nebănuite.

Simt nevoia să împărtășesc cu voi o mostră de iubire necondiționată sinceră, expusă în câteva fraze, citând pe cineva drag:
„Astăzi pentru noi Toți este ziua de naștere a Mariei.
 
Este cea care a făcut posibilă întâlnirea noastră, conexiunile dintre noi, evoluția noastră spirituală ca individ sau ca și grup, este persoana care ne-a învățat cum să Iubim cum să dăruim Iubire cum să ne raportăm la Lumină, este cea care a creat această familie, iar noi suntem datori să ne bucurăm și sa împărtășim Tot ceea ce ne-a învățat.
 
Este persoana care ne alintă, ne ascultă, ne iubește iar noi uneori considerăm că ni se cuvin Toate fără însă să încercăm sa răspundem Toți la fel.
 
Doamna este pentru noi MESAGERUL, ALTERNANTA, CODUL TYMM, DIMENSIUNEA IV, MIRIAM. Într-un cuvânt TOT. Iar noi TOȚI suntem o mică parte din acest Tot. Vă iubim, vă mulțumim și ne închinăm Dumneavoastră.
 
Vă mulțumesc tuturor pentru că fac parte din această minunată familie, am nevoie de voi și vă Iubesc din tot sufletul meu. Datorita vouă știu ce înseamnă Iubire și Acceptare fără condiții.
 
Datorita vouă și mai ales Mariei am înțeles și am învățat aceste lucruri care pentru mine în final s-au concretizat în cel mai frumos cadou Divin.”

Concluzie

Se spune că Dumnezeu este iubire. Dar când vedem tragediile pe care dragostea le aduce oamenilor, avem măsura muncii ce mai rămâne de făcut, toată calea care mai trebuie parcursă pentru a ne ridica pâna la acea dragoste divină.

Dar merită efortul, pentru că adevăratul vrăjitor este dragostea. Trebuie să o chemăm să se instaleze în noi.

Ca și flacăra ce luminează prin sticla unei lămpi, peste tot unde mergem, dragostea noastră va lumina şi va ţâşni în jurul nostru.

1

2