terapie bioenergie

Odata cu evolutia tehnologica stiintele medicinei moderne au lasat deoparte ceea ce natura prin divinitate ne pune la dispozitie si oamenii au creat tot felul de medicamente pe cale artificiala pentru diferitele boli si afectiuni pe care le are omul. Acest lucru a facut ca ceea ce stiau oamenii de mii de ani in acest domeniu sa fie uitat, dar incet, omul isi da din nou seama ca toate produsele de care el are nevoie sunt in jurul lui. Plantele, animalele, rocile, cristalele si tot ceea ce exista pe pamant fac parte din farmacia pe care divinitatea ne-a pus-o la dispozitie si singurul lucru pe care trebuie sa il facem este sa utilizam si sa protejam aceste daruri.

 

In cadrul terapiilor naturiste intra mai multe categorii care pot fi folosite pentru vindecarea si energizarea atat a corpului fizic cat si a corpurilor subtile. Principalele categorii ale tratamentelor pe cale naturista sunt: apiterapia ( bazata pe produsele facute de catre albine); balneoterapia care are ca subdiviziuni crenoterapia, hidroterapia, kinetoterapia si silvoterapia; reflexoterapia, acupunctura; masajul; presopunctura; terapiile energetice din care fac parte bioenergoterapia, homeopatia si yoga; aromoterapia; cromoterapia; fitoterapia; cristaloterapia etc.

Diferenta dintre practicile medicinei moderne si a medicinei alternative constau in faptul ca prima se ocupa doar de corpul fizic al omului iar terapiile alternative se ocupa atat de corpul fizic cat si de corpurile subtile ale omului. O vindecare completa nu se poate realiza fara o curatare si o acordare vibrationala energetica, ceea ce medicina moderna nu poate realiza. Cu toate avantajele pe care le are medicina alternativa, este inca marginalizata si acest lucru se petrece din cauza lacomiei oamenilor pentru conceptul numit “bani”. Industria medicala si farmaceutica si coorporatiile din spatele lor vor lupta tot timpul pentru ca celelalte metode de terapii altenative sa nu fie cunoscute cu toate ca materiile prime in realizarea medicamentelor moderne sunt luate din natura. Tot mai multe plante sunt interzise deoarece sunt considerate droguri, fara a se lua in considerare aportul acestora in medicina si farmacie. In locul lor folosim medicamente sintetizate chimic care sunt mult mai nocive decat cele naturale. Astfel multe plante si chiar animale care cu sute si mii de ani in urma erau socotite sfinte tocmai din cauza puterii terapeutice a lor, in ziua de astazi sunt interzise iar detinerea si cultivarea sau cresterea lor iti pot crea probleme grave cu legislatiile majoritatii tarilor din lume.

Pe scurt natura este laboratorul de analize care prin biotop si biocenoza pune la dispozitie o varietate uriasa de substante si energii cu scop terapeutic. Omul trebuie doar sa isi dea seama ce trebuie sa foloseasca si in ce cazuri. Pe langa scopurile terapeutice, medicina alternativa si categoriile ei ajuta oamenii in evolutia lor spirituala, ceea ce medicina moderna nu o va face niciodata.