tratamente cu argila

5. Ulcer si cancer de stomac

In aceste cazuri este indinspensabil ca cel care sufera de aceste afectiuni sa cosume argila pe cale bucala. Pe langa acest lucru trebuie aplicata o data pe zi o cataplasma subtire de argila rece (0,5 cm grosime). Tratamentul nu trebuie intrerupt cu toate ca in prima faza durerile vor fi mai violente si vor fi insotite de voma cu puroi. Aplicarea cataplasmei nu trebuie intrerupta, din contra trebuie marita progresiv durata si grosimea ei pana la 2 cm grosime si trei ore.

6. Enterita

In aceasta afectiune trebuie luata in atentie alimentatia bolnavului care trebuie sa fie usoara, neiritanta si neconstipanta. Pe stomac trebuie aplicate cataplasme reci si subtiri care trebuie tinute 10-15 minute si care se vor repeta o data pe ora. In cazul in care bolnavul nu poate suporta cataplasmele reci se vor aplica cataplasme caldute dar nu fierbinti. Pe cale bucala trebuie administrate doua lingurite de argila, una seara si una dimineata.

7. Diaree

Din cauza actiunii de reglare a tuturor functiilor organelor digestive, administrarea pe cale bucala a argilei este de obicei suficienta pentru evitatrea diareei. In cazul diareei aparute in urma unei raceli trebuie administrate clisme cu apa argiloasa calduta, cu o proportie de trei linguri de argila la un litru de apa.

8. Acumularea de gaze in intestin

Aceasta afectiune se trateaza prin administrari regulate de argila pe cale bucala. Ca o metoda curativa, trebuie facute clisme in aceleasi proportii ca si in cazul diareei, de apa argiloasa. Este recomandat ca aceasta metoda de tratament sa fie combinata cu cure de ceai de anason sau menta.

9. Colici intestinale

Aplicarea unor cataplasme groase si late de argila foarte calda ar trebui sa fie remediul imediat in cazul acestei afectiuni. Trebuie infasurate si labele picioarelor in cataplasme calde si dupa ce durerile s-au mai calmat i se va administra bolnavului o clisma laxativa.

10. Ocluzie intestinala

In cazurile mai usoare ale acestei afectiuni, pacientul poate sa manance dar va beneficia de un regim sever si exclusiv vegetarian compus din legume verzi, piureuri, fructe si produse lactate. Se vor aplica pe suprafata abdomenului cataplasme groase si caldute de argila. Dupa ce cataplasma a fost indepartata se va masa abdomenul cu argila inmuiata in apa.

In cazurile severe, in timpul tratamentului, pacientul nu are voie sa manance nimic, el avand voie sa bea doar apa rece rareori.

11. Cancer intestinal

Pentru aceasta boala trebuie respectate exact aceleasi recomandari ca si in cazul cancerului stomacal. ( punctul 5 ).

12. Hemoroizi

La aceasta afectiune un lucru foarte important este ca scaunul sa fie regulat. Din aceasta cauza alimentatia ar trebuie sa fie complet vegetariana si paine integrala. Se aplica cataplasme reci cu grosimea de 1 cm care se lasa sa actioneze timp de o ora. In acelasi timp se maseaza usor abdomenul cu argila inmuiata in apa.

13. Hernie

In cazul in care pacientul suporta o cataplasma rece, aceasta trebuie aplicata deasupra herniei si trebuie sa aiba o grosime de un cm. In cazul in care din cauza ca bolnavul nu suporta recele se poate aplica si o cataplasma cu argila calduta. Bandajul trebuie sa fie bine fixat pentru a putea sustine hernia. Trebuie stiut ca aceasta boala nu poate fi vindecata prin aceasta metoda, ea poate fi doar ameliorata. Pe langa aplicarea cataplasmelor, trebuie facut de doua ori pe zi un masaj usor cu argila amestecata cu apa. Pacientul trebuie sa evite efortul si sa continuie cu a aplicarea cataplasmelor mult timp si dupa micsorarea herniei.