tratamente cu argila

Afectiuni ale aparatului digestiv

In primul rand pentru ca aceasta metoda sa dea randamentul dorit trebuie sa avem un regim alimentar corect si sa cunoastem cateva informatii despre alimente si bauturi. Unul dintre aspectele foarte importante este mestecarea cum trebuie a alimentelor pentru ca ele sa ajunga in stomac sub forma de pasta si combinate cu saliva care are si ea un rol foarte important in digestie.

Carnea este unul dintre alimentele cu care se face abuz de catre foarte multe persoane. Acest aliment consumat in cantitati prea mari incarca organismul cu toxine si face ca aparatul digestiv sa nu functioneze cum trebuie.

Bauturile alcoolice actioneaza ca o otrava asupra organismului daca sunt baute in mod constant, indiferent de cantitea consumata.

Legumele si fructele sunt cele mai importante dar de cele mai multe ori aceste alimente sunt igonrate de catre oameni. Cel mai bine este ca aceste alimente sa fie consumate in stare proaspata dupa ce au fost bine spalate. Cruditatile au in continutul lor un volum mare de vitamine care sunt indispensabile pentru asimilarea alimentelor. Pentru cei aflati in convalescenta sau care sufera de anumite boli digestive este indicat, totusi, ca alimentele sa fie fierte inainte de a fi consumate.

 

Tratamente cu argila

1. Catarul faringian si bucal

In cazul acestor afectiuni trebuie aplicate cataplasme groase cu argila rece, de mai multe ori pe zi, care trebuie tinute aproximativ 10 minute. De cateva ori pe zi trebuie realizate spalaturi bucale si gargara cu apa argiloasa facuta dintr-o lingurita de argila la un pahar cu apa.

2. Stomatita ulceroasa

Aceasta afectiune este caracterizata prin aparitia unor ulceratii pe buze, gingii si obraji. Pentru a contracara aceste afectiuni trebuie realizata o solutie din apa si argila in proportii de o lingurita la un pahar de apa si trebuie realizate spalaturi bucale cu aceasta solutie de cateva ori pe zi, pe o perioada cat mai lunga cu putinta. tot in aceeasi perioada trebuie sa se suga mici bucatele de argila si trebuie mentinuta o igiena bucala severa. Este indicat ca cei care sufera de asa ceva sa incerce sa treaca la un regim vegetarian sau sa consume cat mai multe fructe si legume si sa reduca consumul de carne foarte mult.

3. Dureri ale dintilor

In cazul nevralgiilor dentare se confectioneaza din argila cateva bilute care trebuie supte ca pe niste bomboane, Efectul de calmare al durerilor ar trebui sa fie foarte rapid.

In cazul durerilor provocate de catre abcese dentare trebuie confectionata o cataplasma groasa de argila rece care trebuie aplicata pe obraz in dreptul abcesului. La o ora dupa indepartarea cataplasmei trebui aplicata alta noua si se continua acest proces pana la retragerea abcesului. In momentul in care acesta va fi gol se va pune pe el pudra de argila uscata si se va suge o biluta facuta din argila sau praf de argila.

4. Angina

Angina este o afectiune caracterizata prin inflamarea amigdalelor. Trebuie aplicata o cataplasma cu argila rece in dreptul locului imflamat si trebuie facute gargara cu apa argiloasa calduta o data la doua ore. Pe rinichi trebuie aplicata o cataplasma groasa facuta din argila calduta care trbuie tinuta acolo cat mai mult timp, dar aceasta nu trebuie sa se usuce sau sa jeneze. Bolnavul trebuie ca in tot acest timp sa manance hrana usoara, vegetariana daca se poate. Inainte de culcare labele picioarelor trebuie invelite cu cataplasme groase de argila calda. La fel trebuie facut si cu partea inferioara a gambelor.