bioenergotherapy

Bioenergoterapia este o metoda de terapie alternativa care actioneaza asupra energiilor subtile care au proprietatea de a echilibra organismul uman. De foarte multe ori in urma investigatiilor facute de medici toate analizele sunt bune, dar cu toate acestea persoana in cauza contiunua sa se simta rau. In aceste cazuri problemele sunt de cel mai multe ori la nivel energetic si se pot rezolva doar printr-un tratament bioenergoterapeutic. Dezechilibrul energetic poate fi cauzat de surmenaj, stres, alimentatie deficitara sau chiar de ganduri negative.

Problemele pot fi rezolvate prin cateva sedinte cu ajutorul unui bioenergoterapeut care stie exact ce sa faca si cum sa reechilibreze sau sa deblocheze fluxurile energetice care circula in organismul uman. Problemele de natura energetica daca nu sunt tratate corespunzotor la timp, pot degenera si afecta corpul uman si in plan fizic, declasand diferite boli care au la baza acest dezechilibru. Terapiile cu bioenergie nu exclud tratamentul medicamentos prescris de medici, chiar pot stimula medicamentele si mai mult de atat pot anihila eventualele efecte adverse pe care unele medicamente le au asupra organismului.

Bioenergoterapia se adreseaza asupra corpurilor subtile pe care le are omul: aura energetica, centrii de energie sau chakrele si canalele energetice pe care circula fluxurile de energie sau meridianele.

Aura si straturile ei

Aura este formata din mai multe straturi de energie subtila care invelesc corpul fizic – material care este de fapt miezul aurei. In total aura este alcatuita din cinci straturi: corpul material care este miezul,  corpul eteric care se afla in jurul corpului fizic, corpul mental care se afla in jurul capului si ai umerilor, corpul afectiv – este partea aurei care este perceputa in diferite culori ale spectrului vizibil si corpul spiritual care este cel care da carisma persoanei in cauza. Toate aceste straturi care formeaza aura energetica functioneaza ca o retea de informatii care daca este dezechilibrata duce la tot felul de afectiuni care pot fi simtite atat pe plan mental, spiritual cat si pe plan fizic – sub forma de boli

Rolul unui bioenergetician este sa ineterpreteze aceste probleme, sa puna un diagnostic si sa actioneze pe plan energetic pentru a rezolva afectiunile aparute. In general acest lucru se face prin observarea culorii aurei si in functie de cromatica vazuta sa inceapa sedintele de terapie.

Zonele colorate inchis care apar pe aura reprizinta sentimentele negative, gaurile aparute in aura reprezinta probleme de sanatate sau probleme de traumatisme sufletesti, zonele reci reprezinta probleme legate de sugestie venite din cauze externe ( magie cum le denumesc unii ) si zonele calde sunt raspunsul unui organ inflamat.

Chakrele

Chakrele sau centrii de energie reprezinta legatura dintre corpul fizic si corpurile subtile ale omului si sunt sapte astfel de centrii principali. Fiecare chakra este legata de un canal de energie prin care circula fluxul de energie care asigura echilibrul fiintei umane.

Meridianele energetice

Meridianele sunt canale energetice care strabat tot corpul si prin care circula fluxul energetic. Aceste canale, ( douasprezece principale ) daca sunt obstructionate sau infundate apar diferite boli sau afectiuni ale organismului. Bioenergoterapia actioneaza la nivelul acestor meridiane si al chakrelor pentru a debloca fluxul energetic sau a-l directiona asa cum trebuie.

In concluzie trebuie sa intelegem ca acest tip de terapie alternativa se adreseaza corpurilor subtile ale omului si energiilor subtile care il strabat. Printr-o astfel de metoda se poate trata sau ameliora orice fel de boala sau afectiune a corpului fizic sau a corpurilor subtile.