Trăim într-o lume bogată. Scopul abundenței este acela de a putea trăi o viață fericită, mulțumiți. Orice persoană are acest drept. Acesta este modul în care viața este menită să fie. A fost de multe ori sugerat că în fiecare zi, paisprezece bilioane de dolari trec prin mâini și încă mulți dintre noi suferă de lipsa acestora. Practic, totul se reduce la modul în care percepem banii.

Banii sunt o energie neutră. Ea are o valoare atribuită de către societate, care este un vehicul pentru noi, pentru a face schimb de materiale necesare pentru a trăi. Spiritualitatea care neglijează problemele banilor este o spiritualitate ignorantă. Dacă menționezi că spiritualitatea neglijează problemele banilor la oamenii care merg la lucru toată ziua fără a obține suficienți bani pentru a-și plăti necesitățile de bază în viață , ai șanse bune să fii disprețuit pentru ipocrizie.

Pe de altă parte, persoanele care au destui bani au opțiuni mai mari să obțină lucruri mai bune pentru a-și îmbogăți sufletul. Banii și sensul care îi aduc sunt direct proporționale cu cât de bine sunteți capabili să atingeți energia spirituală pentru a crea bogăție. Acest lucru nu înseamnă însă că oamenii care sunt foarte bogați sunt și spirituali, nici gând de asa ceva. În același mod, de asemenea, nu înseamnă că persoanele care au mai puțini bani sunt întotdeauna mai puțin fericiți. Există principii generale însă, care îmbunătățesc șansele de a exploata energia spirituală care ne pregătește pentru a dobândi avere.

A avea sau a nu avea
Aceasta este imaginea de sine. Ce vrem se întâmplă. Toți dintre noi au potențialul de a avea sau a nu avea, de a fi sau a nu fi. Am putea fi vegetarieni, un fan al fotbalului, un om de familie, un preot, o stea sau un eunuc. Alegerile sunt infinite. Nu contează, totul se reduce la modul în care percepem lucrurile și cum reacționăm la ele. Dacă noi credem în inimile noastre că am putea fi un milionar, fără auto-îndoială, putem.  Crezând în cine ești și în ceea ce ești capabil să faci, începe posibilitatea realizărilor dorite în direcția ta! Tot ce rămâne este capacitatea de a recunoaște și de a acționa în ea.

Gânduri
Totul începe cu gânduri. În cazul în care ești acum, cum ai devenit, casa ta, slujba ta, soția ta, alegerile tale sunt rezultate din procesele de gândire pe care le aveai cu ani în urmă. Libertatea de a alege nu este cu adevărat libertate în cazul în care procesul de gândire a limitat opțiunile dumneavoastră la doar cele care credeți că sunt imposibile. Dacă credeți că sunteți victima, va acționa . Dacă credeți că sunteți inovator,într-o zi se va găsi posibilitatea de a fi unul. Gândirea este putere. Aceasta conduce viața cum ar trebui să devină.  De asemenea, ne limitează atunci când alegem asta. Prima libertate este aceea de a alege să-ți eliberezi gândurile de limitări.  Rene Descartes nu ar fi spus-o mai bine – „Cred că, prin urmare, eu sunt”.

Discurs
Cuvintele sunt foarte puternice. Discursul urmează tot ce gândim. Când spunem ceva, declarăm ceea ce vrem să devenim și noi o credem. Când îndoiala nu apare în mintea noastră, acțiunile vor urma.