Meditația este într-un fel sau altul, o metodă de rugăciune.  Rugaciunea este conectarea mintii și inimii la Dumnezeu.  Rugându-te vocal înseamnă folosirea de cuvinte, cum ar fi într-o conversație normală, fie cu voce tare, fie în tăcerea de sine.  Meditația sau a medita pe de altă parte, folosește imaginația în loc de a folosi vorbirea .

Meditația catolică este foarte diferită de percepția unelor religii, unde „meditația” implică stabilirea unei minți libere de a gândi despre lucruri, sau cum am mai numit-o, „liniștirea minții”.  Meditația catolică este opusul, care este mai mult decât o responsabilitate, foarte activă și atentă, nu fizică ci mentală, un fel de rugăciune.

Meditația catolică cuprinde un set de patru etape diferite. Dar, înainte de a intra în meditație , ar trebui să luăm în considerare de asemenea postura și alegerea unui subiect.

Postura
Poziția corpului în meditația catolică nu este esențială, dar există modalități adecvate pentru a te poziționa pentru meditație.  O rugăciune se poate face în genunchi sau așezat.  Așezat este întotdeauna cel mai bine să faci acest lucru, în modul liturgic, în postura cu picioarele pe podea, ușor înapoi, mâinile pe poală cu palmele în sus, umerii un pic înainte și capul ușor aplecat.

Alegerea unui subiect
Meditând la ceva va fi necesar.  Alegerea a ceva din Evanghelie este cel mai bun lucru. Orice scenă sau eveniment înregistrat de Evangheliști sau o evanghelie recent auzită.  Un mister al Rozariului sau o Stație de la Crucificare ca un subiect de mediere poate fi de asemenea utilizat.

4 trepte de meditație catolică

Așezați-vă în prezența lui Dumnezeu
Înainte de a începe meditația, este important să-ți readuci în minte prezența lui Dumnezeu.  Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fii fizic într-o biserică, trebuie doar să te gândești la tine monitorizat fiind de către Dumnezeu și de a nu fi singur.  Uneori, acest lucru se poate face rapid, dar uneori poate dura o vreme, dar oricum, este foarte important să se facă acest lucru înainte de a începe să medităm.
Cereți ajutorul lui Dumnezeu
Căutați ajutorul lui Dumnezeu și recunoașteți faptul că orice beneficii a meditației sunt darul fără plată al lui Dumnezeu și nu un rezultat al procesului nostru de gândire natural.  Nici o persoană nu poate exista fără ajutorul lui Dumnezeu.  Cere ajutor în rugăciune de la Fecioara Maria, Sfinții sau Îngerii din biserica în care meditezi.

Meditația propriuzisă
Meditația este formată din două părți: primul lucru de făcut este să ne imaginăm o scenă asupra căreia am ales să medităm, apoi să ne imaginăm scena, aspectul, și de asemenea, sunetele.  Include fondul sau simte un miros notabil în scena imaginară.  Cheia este de a face scena cât mai vie și mai realistă posibil. Cea de-a doua fază de meditație este de a te plasa în scena în care tocmai te-ai imaginat, interacționând cu scena la fel cum ai fi făcut dacă ai fi fost cu adevărat acolo.
Mulțumirea
În primul rând mulțumește lui Dumnezeu pentru ajutorul său în meditație, apoi trece la a le mulțumi tuturor celor cărora le-ai cerut ajutor în timpul celui de-al doilea pas.

Meditația catolică este completă după a patra etapă.   Calea catolică de meditație a fost întotdeauna diferențiată de alte forme de meditație, ca bază a meditației este credința și mai ales credința în religia catolică.

Pentru a-ți face o idee despre ce înseamnă o atmosferă dintr-o biserică catolică, poți vedea filmulețul pe care ți l-am pregătit, și aștept totodată părerea ta despre meditația catolică după ce vezi clipul.
Vezi videoclipul aici