bioenergoterapie

 Bioenergoterapia se foloseste de resursele organismului uman pentru ca acesta sa se vindece singur. Teoretic, fiecare om este capabil de autovindecare cu ajutorul bioenergiei, dar practic situatia sta un pic diferit din cauza educatiei, sau mai bine zis lipsei de educatie, in aceasta privinta. Din aceasta cauza este nevoie de un bioenergoterapeut care nu face altceva decat sa convinga organismul pacientului ca este suficient de puternic sa se vindece de aproape orice fel de afectiune.

In primul rand, pentru ca sedintele de bioenergeie sa aiba succes in termen cat mai scurt, trebuie educat pacientul in legatura cu ceea ce se petrece si la ce nivele functioneaza acest tip de terapie alternativa. Cu cat pacientul intelege mai  multe din ceea ce i se intampla, sansele de vindecare sunt mai mari iar timpul in care acesta se va vindeca va fi mult mai scurt. Toate acestea se intampla la nivelul constientului, dar pentru ca totul sa mearga foarte bine si foarte repede, trebuie educat si subconstientul. Subconstientul oamenilor este incarcat in general cu idei false privind acest gen de terapie si accepta destul de greu posibilitatea ca organismul uman sa fie tratat fara medicatie sau orice fel de interventii de natura materiala. In functie de pacienti, aceasta educatie poate sa dureze mai mult sau mai putin, dar in general cei care apeleaza la ajutorul unui bioenergoterapeut au cat de cat convingerea la nivelul subconstientului ca aceste fenomene functioneaza.

Ceea ce trebuie sa inteleaga toata lumea este ca tratamentele cu ajutorul bioenergiei nu se ocupa de tratarea vreunei boli anume, oricare ar fi aceasta, ci se ocupa de terapia campului energetic al omului si prin tratarea acestuia corpul uman va reusi singur sa isi rezolve problemele de sanatate, emotionale sau mentale. Prin observarea aurei, terapeutul poate sa puna un diagnostic si sa inceapa sedintele de terapie prin una dintre metodele de terapie prin bioenergie. Pentru sceptici le recomand colaborarea cu un doctor care face parte din medicina moderna pentru punerea diagnosticului. De cele mai multe ori diagnosticele sunt la fel, iar in cazul in care acestea nu coincid, de cele mai multe ore se inseala medicul. Pe langa toate acestea, specialistii in terapie cu bioenergie pot descoperi afectiuni pe care medicii normali nu au cum sa le observe, pentru ca ele sunt la stadii atat de incipiente incat nu pot fi observate decat la nivel energetic.

Bioenergoterapia echilibreaza si deblocheaza fluxurile energetice care circula prin tot organismul, in acest fel reusind sa refaca sanatatea fizica si mentala a pacientului. La fiecare terapie se formeaza o punte de legatura intre pacient si terapeut, iar terapeutul poate sa isi dea seama de problemele de sanatate sau de cele emotive ale pacientului. Problemele emotive, cum ar fi depresia, se pot transforma foarte repede in probleme de sanatate din cauza instabilitatii energetice care s-a format. La fel actioneaza stresul, el fiind responsabil de cele mai multe si mai grave probleme de sanatate pe care le are omenirea in ziua de astazi. In principiu orice afectiune de care sufera omul poate fi tratata foarte usor si fara medicatie sau alte interventii dureroase sau chiar periculoase, cu ajutorul bioenergoterapiei.

Avantajele acestei terapii alternative constau in faptul ca ea actionand doar la nivel energetic, nu este nevoie de o medicatie care de cele mai multe ori are efecte secundare negative si nu supune corpul omului la interventii stresante si dureroase cum ar fi interventiile chirurgicale sau chimioterapia. Alt avantaj al acestei forme de tratament este ca nu are efecte secundare adverse.