Site icon

Ce se Află în Cea mai Înaltă Spiritualitate? Adevărata Viață Spirituală

spiritualitate, viață spirituală

Calitatea, caracterul a ceea ce este spiritual sau ceea ce caracterizează o colectivitate umană din punctul de vedere al vieții sale spirituale, al specificului culturii sale sunt primele definiții dacă ne gândim la spiritualitate.

Definiția de pe Wikipedia sună așa: <Spiritualitate> este egal cu caracterul a ceea ce este spiritual. Din punct de vedere religios, este procesul transformării personale conform idealurilor religioase.

Spiritualitatea si religia nu sunt, in mod necesar, unul si acelasi lucru. Religia este forma exterioara; spiritualitatea este continutul interior.

Religia este coaja; spiritualitatea este sămânța. Religia este un set de credințe; spiritualitatea este un continuum al experiențelor.

Poți să fii adept al spiritualității – și să nu frecventezi o biserică sau un templu. Poți să-ți găsești spiritualitatea împărtășind-o cu ceilalți în intimitate, în comuniune cu natura, punându-te în slujba altora.

De aceea, oamenilor le este frică de spiritualitate, fiindcă nu au văzut spiritualitatea aşa cum trebuie, ci tot felul de înlocuitori de spiritualitate.

Mulţi indivizi îşi imaginează că spiritualitatea, cea adevărată, constă în a merge la biserică, a se confesa, a aprinde câteva lumânări, şi la sfârşit, în a da câţiva bănuţi cerşetorilor, nu-i aşa ?

Ei își imaginează că dacă plătim acele acatiste, gata l-am cumpărat pe Dumnezeu, sau rugăciunea lor ajunge cu „dedicație” la Dumnezeu.

De ce trebuie să plătim bani ca să se roage altcineva pentru noi la Dumnezeu?

Legătura noastră cu Dumnezeu trebuie să fie directă.

Ori spiritualitatea înseamnă mersul îngenunchiat, rugăciuni, strigăte, recitări de plasmi sau scrierea de cărţi, sau predici după evanghelii?

Ce se Află în Cea mai Înaltă Spiritualitate? Adevărata Viață Spirituală

 

Adevărata spiritualitate reprezintă forme, manifestări ale spiritualităţii și nu este încă adevărata spiritualitate.

Adevărata imaterialitate, este un fel de viaţă în înalt, ea este celestă, pură, armonioasă, perfectă, niciodată nu se poate destrăma, nu poate fi întunecată, nu poate demola; trebuie să avem un contact cu această viaţă, să ne inspirăm din ea.

Adesea, în existenţa umană, forma(materia) este pe primul loc, şi această viaţă nu are nimic spiritual, nu are echilibru.

Spiritual înseamnă a avea manifestarea spiritului. Atunci, viaţa unui spirit…

Oamenii au tot ce se poate spune, mai puţin spirit. Este materie, maimuţăreală, comedie, una sau alta, dar nimic spiritual nu este.

Nu te amesteca printre cei care nu au niciun interes real în spiritualitate. 

Spiritul aduce o viaţă nouă, care ţâşneşte, aranjează, curăţă, purifică, însufleţeşte, învie; în acel moment, s-ar putea să nu faceţi nimic din toate acestea şi să fiţi spirituali, sau s-ar putea ca zi şi noapte, ani întregi să îngenuncheaţi, să aprindeţi lumânări, fără a deveni spirituali!

A fi o persoană spiritualizată, înseamnă a te vedea pe tine însuți și pe ceilalți fără să judeci – a vedea nu numai cu ochii, ci și cu inima.

A fi o persoană spiritualizată, înseamnă a accepta și a aprecia „ceea ce este” – în loc de a căuta „ceea ce nu este”.

Vedeţi, va veni o eră când adevărata viață spirituală va fi înţeleasă, şi o vom trăi, în loc de a dori să ne înfăţişăm aşa celorlalţi, fără a fi spirituali.

Ce spiritualitate există astăzi în figurile triste, cu ochii adânciţi în orbite, cu obrajii închişi şi sinistri.

Ce este înăuntru, când nu există nici o lumină, nu este iubire, căldură, lipseşte focul interior, nu există nimic?

O spiritualitate de o severitate implacabilă, de o indiferenţă şi orgoliu, de cruzime, ei bine, toţi cred că, atunci când veţi deveni aşa înspăimântători, atunci veţi deveni foarte spirituali.

Iar ceilalţi, care sunt amabili, buni, vor fi proscrişi, pentru că sunt spiritualişti, dar toate acestea vor dispare într-o zi, momentan, însă, ele există.

Fiecărui om îi este dată o scânteie de spiritualitate. Dar este de datoria lui s-o descopere şi s-o însufleţească. 

Viaţa spirituală este viaţă de iubire, de abnegaţie, sacrificiu, bunătate. Viaţa însufleţeşte, învie.

O persoană spirituală știe că iubirea este răspunsul la fiecare problemă percepută.

Dacă viața nu se desfăsoară așa cum vrem noi, ne-am deconectat de la iubire și de la acceptare.

Pentru a ne reconecta, nu trebuie decât să renunțăm la așteptări și să acceptăm tot ceea ce se ivește in viețile noastre.

Deci, noi nu avem, încă idei clare asupra spiritualităţii, este întotdeauna o latură în care predomină ori voinţa, ori intelectul, dar această imaterialitate este ceva nou, un element nou care le are pe amândouă, inteligenţa intelectului, lumina intelectului şi căldura inimii, şi încă ceva în plus viaţa spiritului.

Toţi indivizii care se privează de această viaţă a spiritului, sunt fricoşi, nu vor să se împotmolească aici, nu vor să studieze această regiune, nu vor să-şi manifeste spiritul, rămân în ceea ce le este cunoscut.

Ei vor fi privați de toate bogăţiile pe care spiritul le aduce.

Deci, ei nu vor cunoaşte ceea ce spiritul le va aduce: toate bogăţiile posibile.

[tie_list type=”heart”]

[/tie_list]

Atunci omul devine superior și bogat.

Iar cei ce se privează spiritual, nu doresc, rămân închişi pentru viaţa spirituală, vor deveni săraci, mizerabili, slabi, plăpânzi, vulnerabili.

Noi toţi vom avea un interes să ne deschidem în faţa acestor curenţi, spre lumea spiritului. De ce ?

Pentru că, în acel moment vei zbura, vei învinge, vei fi un suflet formidabil, în acel moment vei fi complet. Şi a nu-ţi dori acest lucru, înseamnă să nu-ţi cunoşti interesul, să nu şti unde este mai bine.

Iar ceilalţi ? Ei ştiu cum să se poarte, cum să trăiască, cum să evite, cum să se mai îmbogăţească.

Așadar vor sucomba sub aceste lovituri, pentru că ei nu au căutat viaţa spirituală, cea care le poate da noi posibilităţi.

Frumuseţea este calea ce-l duce pe omul sensibil spre meleagurile spiritualităţii. 

Dacă veţi înţelege că numai aici vă este tot interesul vă veţi arunca altfel în viaţa spirituală, veţi medita altfel, vă veţi comporta altfel.

Nu va conta pentru voi decât viaţa spirituală.

Pentru că ea este singura care vă va explica totul, care vă va reda sensul lucrurilor. Chiar când veţi mânca, veţi bea, veţi merge, veţi dormi, veţi avea un gust, pe care nu l-aţi avut înainte.

În timp ce, fără viaţa spirituală, veţi mânca, veţi bea, vă veţi plimba, şi gustul vă va lipsi. Gustul este totul.

Pentru că numai latura spiritului dă savoare lucrurilor. Îndepărtaţi asta şi se termină savoarea, gustul și veţi pierde tot.

Iată ceea ce oamenii n-au înţeles, savoarea, gustul, tuturor lucrurilor.

Iată adevărata filozofie a viitorului. De-a lungul anilor, învățătorii, biserica și alte voci au suprimat totul.

S-au cramponat ani de zile să vorbească că Bunul Dumnezeu este de fapt „rău”, că trebuie să ne fie frică de El, sau chiar I-au subminat valoarea, că inteligenţa omului este cea care contează, şi au glorificat numai inteligenţa umană și au sticat totul.

Aşa au fost educate generaţii întregi, până astăzi, fără să creadă, fără să caute spiritualitatea, suprimând-o, îndepărtând-o, fiind responsabili pentru acest lucru, făcând destul rău umanităţii.

În viitor, totul se va reînoi, va exista o filozofie formidabilă, care-i va readuce pe oameni spre adevărata spiritualitate.

Concluzie

Spiritualitatea poate fi de preț prin aceea că atrage atenția asupra faptului că lumea fizică nu e tot ceea ce există. Ființele umane nu sunt numai materiale, ci, de asemenea, posedă un spirit-duh.

În jurul nostru există o lume spirituală, de care trebuie să fim conștienți.

Adevărata valoare a spiritualității este faptul că indică înspre ceva și cineva care există dincolo de această lume fizică, cu care trebuie să intrăm în legătură.

Atunci când vom începe să-l iubim pe Bunul Dumnezeu, când vom dori să-l cunoaştem, să-i dăm un loc în inimi, în spirit, pentru ca El să se poată manifesta în noi, în acel moment omul va deveni spiritual, aşa şi nu altfel.

Dacă te consideri de o anumită spiritualitate scrie mai jos comentariul tău pe acestă temă!

Exit mobile version