Proroc (prooroc, prevestitor) este o persoană care interpretează voința lui Dumnezeu și este capabil să prezică viitorul. Proroc este un cuvânt de origine slavă (prorokŭ). Un sinonim pentru proroc este și cuvântul Profet, acesta fiind și un epitet dat de musulmani lui Mahomed. Cuvântul profet vine din limba franceză (prophète). Profetul, conform credinței, este o persoană care poate să fie înțeles ca trimisul, ca solul Domnului, care poate interpreta și prezice voia „lui” pe care o transmite mai departe oamenilor.

Această însușire de la Dumnezeu ar fi avut-o în trecut unii profeți ca: Daniel, care prezice viitorul poporului lui Israel, Moise (Moses), care conduce evreii din Egipt în țara făgăduinței prin Marea Roșie care se deschide la trecererea evreilor, închizându-se apele după ei nimicind pe urmăritorii lor din armata egipteană ș.a.

Un tip particular de prezicere este profeția înțeleasă nu ca simplu mesaj de la Dumnezeu, ci prevestire a viitorului. Un exemplu de astfel de profeție biblică este Cartea lui Daniel din Vechiul Testament. Încă din secolul al III-lea d.Hr. se observase din detaliile Viziunilor lui Daniel că această carte a fost redactată într-o epocă mai recentă (pe la jumătatea secolului II î.Hr.) decât autorul însuși pretinde (captivitatea babilioniană), astfel încât „profeția” este una a trecutului, nu a viitorului, Daniel scriind (inexact) de fapt istorie: și ca în orice scriere istorică, evenimentele mai recente sunt relatate cu mai mare exactitate, în timp ce evenimentele mai vechi sunt mai puțin exacte. Cercetătorii numesc acest tip de „profeție” vaticinium post eventum.

 

Cei mai importanți profeți și prezicători

 

Profețiile lui Nostradamus au devenit o parte omniprezentă a culturii populare din secolele XX și XXI. Fiind subiectul a sute de cărți (atât de ficțiune cât și non-ficțiune), viața lui Nostradamus a fost descrisă în mai multe filme (în mod eronat până în prezent), în plus viața și profețiile sale continuă să fie un subiect de mare interes în mass-media. În epoca internetului, au existat, de asemenea, mai multe farse notabile în care catrene scrise în stilul lui Nostradamus au fost difuzate prin e-mail. Cel mai cunoscut exemplu se referă la atacurile din 11 septembrie 2001 din New York de la World Trade Center.

Pentru mai multe informații importante despre Nostradamus intră pe siteul oficial

nostradamaus

Nostradamus în cultura populară

Profețiile lui Nostradamus au devenit o parte omniprezentă a culturii populare din secolele XX și XXI. Fiind subiectul a sute de cărți (atât de ficțiune
         În Bulgaria, a fost celebră faimoasa prezicătoare si profetă Vanga. Ea a stat mulți ani într-un singur loc, pe care nu l-a părăsit mult timp. Mulți nu înțelegeau ce o reținea pe Baba Vanga acolo. Ea însă susține că „numai aici” aude glasurile care au inițiat-o în multe lucruri. Tocmai în locul unde stă, casa ei se află în centrul care leagă sanctuarele sacre vechi situate în împrejurimi.

Fenomenul  profetei Vanga poate fi explicat în felul urmator. Încă pe când avea vederea bună, de câteva ori i s-a arătat un demon în chip de calareț, intrând în contact cu ea. Fata a acceptat cu plăcere această legătură, apropiindu-se curioasă de fenomenul nou, misterios pentru ea. După aceea, fiind smulsă si rostogolită pe câmp de o furtună enigmatică, a orbit și i-a apărut capacitatea de a prezice. Vrăjitoarea oarbă este mereu înconjurată de demoni, adunați pe locul vechiului templu păgân, unde li se aduceau jertfe. Periodic își fac apariția aici stăpânitorii demonilor, după cum spune prezicătoarea „mai marii peste puterile mici”, intră în ea și încep a prezice. După aceea, i se face rău. Concentrarea excesivă a forțelor răului în aceste locuri acționează deprimant asupra celor care vin încoace, lucru pe care îl și mărturisesc. Aceasta se explică prin înfiorarea fireasca a sufletului atunci când vine în atingere cu forțele răului.

http://almeea.ro

Cataclismele anului 2015, prezise de Nostradamus. Baba Vanga a …

O alta prezicatoare celebra, celebra clarvazatoare din Bulgaria, Baba Vanga, facut numeroase preziceri pentrui fiecare din anii care vor urma, dar, inexplicabil, anul 2015 nu se regaseste in prezicerile sale, care se intind pana in anul 5079. Anul 2016

        Arsenie Boca (n. 29 septembrie1910, Vața de Sus, Hunedoara – d. 28 noiembrie1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București). Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București, a fost pictată de către părintele Arsenie Boca.

Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Aici ai și legătura directă cu siteul oficial al Părintelui Arsenie Boca www.arsenieboca.ro
arsenie boca
Arsenie Boca – 5 profetii cutremuratoare despre Romania! Ce sa …

Supranumit Sfantul Ardealului, unul dintre cele mai venerati duhovnici ai Romaniei, Arsenie Boca a lasat in urma preziceri despre tara noastra care inca ii cutremura pe credinciosi. 5 dintre aceste profetii nu au aparut in niciunul dintre volumele
 Părintele Arsenie a aşternut pe varul bisericii nu ipostaze şi scene biblice, ci predici fierbinţi, cugetări şi gânduri mustind de întrebări şi înţelesuri. Pe zidurile de catedrală ţărănească de la Drăgănescu, părintele a pictat crezul său, deopotrivă cu taina unui mesaj profetic, pe care nimeni – nici teologi, nici oameni de artă – nu au încercat până acum să-l cerceteze şi să-l înţeleagă.
profetie arsenie boca

   Iustin Pârvu (n. 10 februarie1919, satul Poiana Largului, județul Neamț – d. 16 iunie2013) a fost un cunoscut duhovnic și stareț al Mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț și un militant al mișcării legionare

Împreună cu Cleopa Ilie, Arsenie Boca , Ioanichie Bălan, Dumitru Stăniloae și Arsenie Papacioc, a fost un important reprezentant al ortodoxiei românești contemporane.

Una dintre controversele referitoare la Iustin Pârvu este legată de aniversările a 90, respectiv 92 de ani, când, conform unor înregistrări video postate pe YouTube, un grup de măicuțe de la Mănăstirea Petru Vodă i-au cântat starețului „Sfânta tinerețe legionară”

Informații interesante despre preotuș Iustin Pârvu găsiți pe situl oficial www.parintelejustinparvu.ro
iustin
Profetiile crunte ale parintelui Iustin: ce urgie va veni, cand va fi …

Cand toata viata iti bantuie mintea numai apocalipse ,in final asta debitezi ,,nenorociri ,,–nu suntem noi enoriasii destul de stresati pt. ce ne mai trebuie si alte preziceri odioase –ati ineb
La final de articol ți-am rezervat o surpriză. Găsești mai jos un fișier mp3 cu înregistrarea Tainele Cunoașterii- Despre Preziceri.
Descarcă fișierul în format audio și poți să asculți acum și în mașină, pe telefon etc.