DSCN2500

Starea de sanatate fizica si mentala sunt influentate in mare masura de gandirea sau starea de spirit a oamenilor, fapt afirmat de specialistii in materie de bioenergie. Bioenergaterapeutii au capacitatea de a localiza si echilibra aceste energii prin  diferite practici care rezolva orice fel de afectiune la nivel energetic, dar care are drept rezultat o vindecare  a persoanei care se hotareste sa apeleze la ajutorul lor. In acest mod pot fi tratate foarte usor, fara a consuma tot felul de medicamente, afectiuni cum ar fi stresul, depresia, dar si boli mai grave: diabet, afectiuni cardiace sau cancer.

Starea fizica si forma in care se prezinta corpul uman este data de calitatea campului energetic a omului. Aceasta aura energetica este foarte usor influentata atat de modul de gandire si starile sufletesti ale persoanei in cauza cat si de ale persoanelor cu care intra in contact. O gandire negativa sau o stare psihica negativa are ca rezultat o dezechilibrare a aurei care la randul ei provoaca o dezechilibrare la nivel fizic si psihic. Un bioenergoterapeut are capacitatea de a remedia aceste probleme intr-o perioada de timp mai lunga sau mai scurta in functie de gravitatea afectiunilor sau a bolii.

Pentru ca un bioenergoterapeut sa poata trata cu succes afectiunile altor persoane, el trebuie sa isi controleze propriile energii pentru a putea sa echilibreze energiile pacientilor care apeleaza la ajutorul lui. Una dintre cele mai des folosite metode de vindecare ale acestor specialisti sunt pasele bioenergetice. Pentru a realiza acest fel de tratament, bioenergoterapeutul isi freaca palmele una de cealalta, iar apoi le aseaza deasupra zonei afectate. In marea majoritate a cazurilor timpul in care el va face aceste pase bioenergetice dureaza intre 1 si 3 minute, dar sunt si cazuri in care este  necesar sa insiste mai mult timp, dar niciodata mai mult de 10 minute. Astfel de sedinte se repeta zilnic timp de o saptamana, dupa care se face o pauza de 3 pana la 6 saptamani si se reiau daca este necesar.

Singurele efecte secundare care apar in urma unui astfel de tratament sunt cateva furnicaturi usoare, o senzatie de caldura sau o stare de relaxare si in primele 3 zile de sedinte este posibil sa apara o usoara stare de somnolenta si o transpiratie mai abundenta decat in mod normal.

Avantajele tratamentelor facute prin bioenergie sunt: tratarea unor numar foarte mare de afectiuni si boli, unele dintre ele care nu au putut fi tratate de metodele traditionale ale medicinei, nu mai este nevoie de intoxicarea organismului cu tot felul de substante chimice care au efecte secundare nocive asupra diferitelor organe si nu in ultimul rand o rezolvare a tuturor problemelor pe o cale nedureroasa si foarte usoara care nu implica niciun fel de stres asupra pacientului.

Cu tot scepticismul care exista vis-a-vis de aceste practici, rezultatele spun totul, astfel foarte multe cazuri care nu au putut fi rezolvate de catre medicina traditionala, au fost rezolvate de catre bioenergoterapeuti. Binenteles nu trebuie neglijate sfaturile date de catre doctori si nu trebuie intrerupt tratamentul prescris de catre acestia. Bioenergoterapia poate veni si ca o completare a medicinei traditionale, oferindu-i acesteia un o mana de ajutor.