Aura

Ce Este Aura?

 

Ce este Aura, in putine cuvinte o lumina care se desprinde din noi, care ne arata noua insine si celorlalti ceea ce suntem noi cu adevarat. In incercarea de a descrie in termeni fizici ce este Aura, imediat facem asocierea cu cuvantul energie, care vine de la grecescul energos, care inseamna a produce miscare. Notiunea de aura, provine de fapt de un alt cuvant grecesc, aer, care inseamna briza.

 

Daca facem un exercitiu de imaginatie si reusim sa vizualizam mental cele doua cuvinte si sensurile lor, vom avea o imagine mult mai clara despre notiunea de aura. Atunci cand fluxul de energie curge, cand energia circula, oamenii pot simti schimbarea in orice moment: aura, de asemenea, este supusa acestor schimbari.

 

Aura este denumirea data unui set de forte electromagnetice cu densitati variabile, emergente din fizic, vital, eteric, mental, emotional si spiritual.

Aceste particule de energie raman in suspensie in jurul corpului nostru, intr-o forma aproape ovala. Aceasta invaluieste corpul, in medie pe o raza de 1m in jurul nostru, se extinde deasupra capului, si deasemenea sub picioare. Aceasta este aura inferioara, iar deasupra ei, pe o raza de pana la 15 m, gasim alt invelis auric, care se numeste corpul auric superior sau aura superioara.

 

Unii membri ai comunitatii stiintifice au numit aura, camp energetic, altii, precum reprezentantii religiilor crestine, forma spirituala, iar savanti esotericului, corp astral. Fiecare grup foloseste denumri diferite pentru aceasta aura dar asta nu i-a oprit pe nicicare dintre ei sa-si dezvolte propriile studii si sa-si noteze observatiile, ca mai apoi sa le si publice, intr-o forma sau alta.

 

Oamenii de stiinta care au cercetat aura in laboratoare, sunt si cei care i-au pus  numele de camp energetic, cum ar fi fizicianul englez Walter Kilner, care a acceptat conceptul de aura si si-a propus sa gaseasca o solutie de-a face aceasta manifestare a energiei, vizibila pentru ochiul uman, iar dupa ce-a experimentat in numeroase metode a si reusit. Asta pana cand inginerul sovietic Semion D. Kirlian, a obtinut rezultate spectaculoase in ceea ce priveste imaginea aurei, pentru ca a realizat o imagine in care se vede o forma luminosa in jurul degetele de la mana sa.

 

In ceea ce priveste motivele pentru care este numita aura sau camp energetic, trebuie sa ne bazam mai mult pe datele disponibile, ca demonstratii stiintifice.

 

Existenta unui al doilea corp, decat cel fizic, un corp fara o forma materiala, a fost acceptata de catre toti oamenii care au studiat sufletul omuluiui in urma cu foarte mult timp. Povesti si legende legate de spiritul uman sunt prezente in cultura noastra aproape de la originile omului: toate religiile vorbesc despre aceste forme, necorporale si luminoase din jurul unor oameni.

 

Mai mult decat atat, exista un grup de oameni care au capacitatea de a vedea dincolo de ceea ce ochiul uman are capacitatea de-a reda. Acesti oameni privilegiati, au primit darul de-a vedea lumina care ne incojoara, manifestarea Energiei Universale ce ne inconjoara, acestia folosesc denumirea de corp astral.

 

Noua nu ne ramane decat sa ne traim propria noastra viata si sa experimentam aceasta manifestare energetica, indiferent daca o numim aura, camp energetic sau corp spiritual sau astral.