[dropcap]F[/dropcap]ericirea a fost definită de-a lungul timpului prin numeroase expresii sau forme de exprimare, a fost comparată, cuantificată, evaluată în diverse forme, unități sau măsuri, a fost experimentată și trăită de-a lungul omenirii, iar ca o concluzie este că de fapt fericirea este o emoție, o stare care este rezultatul gândirii noastre, a stării noastre din interior, deci această frumoasă stare mentală de bine cu emoții plăcute și pozitive este starea mult râvnită de noi în timpul vieții. De aceea m-am gîndit să vă ajut și să vă sugerez câteva propoziții imperative, ca un exercițiu de învățare pentru a deveni fericit.

Notă: Aceste propoziții imperative, de aceea le-am ales imperative pentru a fi sub formă de îndemn, și în dorința de a le pune toți cât mai bine în practică. Mai mult de atât le-am reprezentat și într-o formă grafică sub formă de afiș-poster, un afiș care-l puteți imprima și să-l puneți pe perete pentru a-l vizualiza tot timpul. L-am numit Posterul Fericire.

Add text

 

 

            POSTERUL FERICIRE

1.Alegeți să fiți fericiți!
Când vă treziți dimineața, cum vă gândiți să fie ziua? Acum, puteți alege să fiți fericiți și să faceți ceea ce vă place să faceți.

2.Zâmbiți și lumea vă va zâmbi din nou!
Este bine cunoscut faptul că zâmbetul este contagios. Când zâmbești la alții, fără îndoială asta va face bine altor persoane care se simt destul de bine între ei înșiși și vor afla că se găsesc într-un ambient pozitiv. Cel mai probabil, ei vor zâmbi din nou la tine!

3.Conectați-vă profund!
Când vorbiți cu alții, împărtășiți experiențe, ascultați și aveți grijă de ceilalți, ascultați cu mare atenție, asculați ce probleme au, asta este important în construirea unei relații. O componentă cheie a fericirii se conectează profund cu cei din jurul tau.

4.Fiți buni!
Când cineva este bun cu tine, te face să te simți fericit. Aceasta funcționează invers, de asemenea! Fii bun cu alții și îi vei face fericit!

5.Iubiți la maxim!
Pe cine iubești, și aceia te iubesc? Iubirea intensă vă ajută să construiți relații de încredere și aduce o fericire enormă, nu numai în voi, dar și în acele persoane care vă interesează cel mai mult.

6.Află ce te face fericit!
Suntem cu toții complet unici. Cu toții trăim în medii diferite, avem personalități diferite și, prin urmare preferințe diferite. Explorați lumea și încercați lucruri noi! Aflați ce vă face fericit! Dacă știți ce vă face fericit, atunci puteți să aflați o parte esențială din viața dumneavoastră.

7.Iartă!
Dacă cineva v-a dezamăgit, nu este bine să lăsați să treacă timpul, mai dați-i o șansă! Iertarea este o componentă-cheie în a fi capabil să ridici starea de fericire la cel mai înalt nivel.

8.Mănâncă sănătos!
Esti ceea ce mănânci! Mâncați alimente fericite! Consumul de alimente sănătoase are un impact pozitiv nu doar asupra sănătății dumneavoastră, dar și asupra stării de spirit.

9.Faceți mișcare în mod regulat!
Exercițiile regulate pot ajuta la reducerea stresului în timp prin eliberarea de endorfine și serotonină, ingredientele-cheie în a experimenta sentimentele de fericire. Cea mai bună parte însă, este că te vei simți minunat și vei deveni apt fizic!

10.Lucrează cu tine însuți!
Încercați noi experiențe. Stabiliți-vă obiective și mergeți dincolo de ceea ce credeți că este posibil. Provocarea vă va împinge limitele și vă va ajuta să deveniți mai conștient și mai sigur pe sine, oferindu-vă experiențe mai largi. Toate acestea vă vor duce cu siguranță la creșterea fericirii.

11.Gândește pozitiv!
Puteți obține ceea ce vă doriți. Dacă veți face proiecții pentru a atinge obiectivele dorite și veți obține rezultatele dorite, aceasta va fi benefic stării dumneavoastră fizice dar și psihice.

12.Bucurați-vă!
Ce lucruri vă fac să vă  simțiți fericiți? Bucurați-vă pentru orice lucru minor care vi se poate întâmpla, asta nu poate să vă aducă decât mai multă încredere dar și fericire.

13.Relaxați-vă!
Duceți-vă într-o minivacanță sau citiți o carte, puteți face o meditație de relaxare sau pur și simplu să vă odihniți. Relaxarea aduce fericirea.

14.Distrați-vă!
Viața în general ar trebui să fie o distracție, când mâncăm, când mergem la servici, când ne plimbăm, totul ar trebui luat sau transformat ca pe o distracție. Nu stăm mult pe aici, așadar să ne distrăm!

15.Fiți încrezători!
Încrederea în alții este importantă, în valori, în viață, dacă aveți această încredere că lucrurile merg în direcția bună, asta vă va relaxa și vă va da încredere. Asta ajută să vă construiți relații și în cele din urmă duce la fericire.

16.Stabiliți-vă obiectivele proprii!
Obiectivele sunt foarte importante pentru a oferi direcția și scopul în viață. Știind la ceea ce tindem și unde vrem să ajungem, aveți posibilitatea să faceți alegeri care sunt compatibile cu drumul dumneavoastră. Stabilirea propriilor obiective vă oferă un sentiment de scop, de încredere și în cele din urmă de fericire.

17.Învățați și experimentați zi de zi!
Experimentați bagajul de cunoștințe pe care-l aveți, dar fiți atenți și la învățămintele care trebuie să le trageți în anumite situații! Dacă le rețineți cum trebuie, ele vă vor fi de un real folos în abordarea vieții dumneavoastră viitoare.

18.Oferiți tot!
Gândiți-vă nu numai la dumneavoastră, dar și la cei din jurul dumneavoastră! Oferiți altora cu generozitate! Ce oferi este ceea ce primești. Vă veți simți bine atunci când veți oferi ceva cu generozitate, atunci veți simți din nou fericirea.

19.Râdeți!
Râsul este un mod sigur de a vă face să vă simțiți bine in pielea voastră. Nu râdeți doar pentru dumneavoastră și cu dumneavoastră, râdeți cu voce tare ca să râdă și alții!

20.Cântați!
Cântând și ascultând muzică veți avea parte de efecte fiziologice care pot modela starea de spirit, care în cele din urmă vă vor ajuta să fiți fericiți. Cântați sau ascultați muzică de mai multe ori, în special muzică motivațională de relaxare și vindecare, și veți observa cum starea dumneavoastră de spirit se încarcă de fericire.

21.Dansați!
Dansul este un mod super-distractiv de a face sport, ajutând la eliberarea endorfinei și ridicarea stării de spirit. De asemenea, vă ajută să vă exprimați creativitatea, personalitatea și vă îmbunătățește relațiile cu partenerul de dans.

22.Călătoriți în lume!
Experimentați tot ceea ce are această planetă mai frumos de oferit! Călătorind în lume vă veți deschide ochii la noi experiențe și culturi noi care vă vor ajuta, de asemenea, să deveniți conștienți de binecuvântările pământului și să fiți recunoscător pentru ceea ce aveți dat de la Dumnezeu.

23.Fiți rezistenți!
Schimbarea este iminentă și asta ne face să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, suntem capabili să rezistăm atunci când problemele și viața ne duc pe o pantă negativă. Atunci cînd reușim să ne menținem și să rezistăm, sentimentul de fericire va fi complet.

24.Spuneți Te iubesc!
Nu este nevoie să vă ascundeți sentimentele în interior. Când spui „Te iubesc” vibrația acestei expresii este atât de puternică încât imprimă bucurie și fericire maximă celor care o rostesc dar și celor care o aud.

25.Învățați-i și pe alții!

Dați-le o mână de ajutor sau învățați-i și sfătuiți-i și pe alții cum să treacă prin viață. Atunci când ceilalți vor aprecia ceea ce ați făcut pentru ei veți simți o fericire deplină, a dumneavoastră dar și a lor.

26.Fiți viteji!
E important să construiești fericirea pe un caracter puternic. Încercați să faceți lucrurile într-o manieră de sacrificiu, pentru a face orice în viață spre o fericire maximă.

27.Fiți încântați!
Orice ați avea de gând să faceți azi, ar trebui să fiți entuziasmați! Nimeni altcineva nu va putea ajunge să trăiască aceeași viață ca și voi, astfel încât să fie entuziasmat știind că și-a creat propria călătorie de viață.

28.Fiți creativi!
Stimulați-vă creativitatea prin explorarea diferitelor căi, cum ar fi pictura, desenul, arta, invențiile, inovațiile. Ocupându-vă mintea cu creația veți merge pe un drum care favorizează nu numai fericirea, ci și abilitatea voastră de a fi creativi și de vă distra în viață.

29.Fiți Voi înșivă!
Pentru a trăi o viață foarte fericită este esențial să fiți voi înșivă, și nu ceea ce cred alții că ar trebui să fiți. Faceți lucrurile pe care doriți să le faceți și fiți persoana care știți că sunteți. Experimentați armonia între valorile, convingerile și acțiunile dumneavoastră și simțiți fericirea pe care v-o aduc!

30.Trăiți pasional!
Este posibil să aveți multe pasiuni sau este posibil să aveți câteva. Înțelegerea și cunoașterea pasiunilor voastre le veți trăi zi de zi. Integrați-le pe acestea în viața de zi cu zi experimentând fericirea de a face ceea ce iți place!

31.Atingeți-vă Scopul!
Care este scopul vostru in viață ? Ce vreți să realizați și ce moștenire va rămâne atunci când nu mai sunteți aici? Găsiți acest scop și urmăriți-l zi de zi, vă va ajuta să trăiți o viață fericită și să le lăsați și altora o moștenire plină de fericire.

   [box type=”success” align=”aligncenter” ]Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta! – Mark Twain[/box]

      E timpul să înceapă Fericirea!
Acum, că ați trecut prin Posterul Fericire, aveți nevoie de a acționa efectiv și să faceți fericirea să prindă viață în propria dumneavoastră viață, și când spun viață, înseamnă viață! Cheia este la dumneavoastră pentru a face diferența în viața voastră și să influențați viețile altora din jurul dumneavoastră.

[box type=”info” align=”aligncenter” ]Încercați integrarea și aplicarea unora dintre aceste îndemnuri și transformați-le în obicei la un moment dat! Utilizați provocările fericite ca un catalizator pentru a face diferența! Cel mai important lucru este să faceți de fapt un pas important.[/box]
Aceasta este comunitatea dumneavoastră. Mi-ar plăcea să aud gândurile voastre vizavi de ce v-am prezentat. Care dintre aceste obiceiuri le stăpâniți în acest moment? Care dintre aceste obiceiuri credeți că sunt mai greu de pătruns în viața dumneavoastră? Mi-ar plăcea să aud gândurile voastre! Așteaptă cu nerăbdare să înceapă fericirea cu tine!