Trezire Spirituala

 

 

Termenul de trezire spirituala poate fi folosit pentru a descrie o multitudine de fenomene si putem afirma ca exista o scara cu diferite grade de trezire spirituala. Este foarte posibil ca o persoana ce nu a practicat niciodata o forma avansata de spiritualitate sa aiba experienta spontana a trezirii spirituale. Acest tip de trezire spirituala este rezultatul unei cresteri a nivelului constiintei individuale, atunci cand persoana in cauza devine constienta de anumite realitati sau de parti din fiinta sa ce i-au fost ascunse pana atunci. Aceasta crestere se poate datora unor evenimente precum citirea unei carti de factura spirituala care poate aminti persoanei lucruri uitate sau de care a fost separat. Simplul fapt al citirii unui fragment ce rezoneaza cu sufletul si partea superioara a constiintei poate fi adusa aminte, reincarnata, reintegrata in mod spontan.

 

Un alt tip de trezire spirituala este legat de evolutia in timp a unei persoane care cu cat parcurge viata si se dezvolta atat in plan fizic cat si sufletesc primeste energie spirituala. Este un mod de trezire constant, in timp, iar fiecare etapa parcursa in viata duce la completarea spiritului individual cu cate un nou aspect. Fenomenul este foarte usor de observat de catre parinti atunci cand copii lor incep sa vorbeasca pentru prima data. Este o schimbare imensa de la copilul ce nu putea sa vorbeasca la micutul ce incepe sa comunice. E ca si cum o noua persoana se naste in acel micut corp iar energia si personalitatea noii persoane creste exponential.

 

Trezirea spirituala spontana inseamna ca o parte a energiei spirituale a persoanei a fost activata brusc. Acest eveniment va duce la dobandirea unui grad superior de constiinta si de cunoastere spirituala dar nu va avea ca efect transformarea instantanee a individului in cauza datorita faptului ca energia dobandita instantaneu va fi contracarata de ego-ul sau care are un efect de mascare. Cei mai multi oameni pot avea un eveniment de iluminare, o revelatie dar asta nu ii va transforma instant in fiinte iluminate spiritual. Va fi un eveniment ce le va deschide calea spre transformare prin munca si vointa. Odata cu ridicarea nivelului energie provocat de trezirea spontana intreaga frecventa de vibratie a persoanei creste iar un aspect negativ este acela de integrare in constient a memoriilor subconstiente, latente cu aspect negativ. Este un proces ce poate fi neplacut si creeaza mult disconfort avand in vedere ca persoana nu are inca destule cunostinte despre practicile si metodele prin care se pot atenua si purifica aceste efecte.

 

In unele cazuri mai putin fericite, unii oameni, in urma unei puternice treziri spirituale si datorita ignorantei asupra evenimentului prin care trec pot avea un puternic episod psihotic. Individul va simti puterea energiei ce il cuprinde si va avea impresia ca a atins starea de iluminare, invincibilitate, ca e in contact cu divinitatea. Un efect asemanator il pot avea unele tipuri de droguri care prin efectul de diminuare al energiei individului il pot expune la o multitudine de forte si energii cu vibratii diferite. Egoul avand un caracter predominant material va fi afectat in mare masura provocand un dezechilibru mental.

 

Problemele de care unele persoane se vor lovi in urma acestor tipuri de trezire spirituala sunt considerabile. Datorita faptului ca au trecut printr-o experienta unica, puternica si pozitiva, partea negativa va fi si ea perceputa in mod major si in unele cazuri va fi mult peste nivelul tolerantei individului iar redobandirea echilibrului mental va fi un proces ce poate dura ani. De cele mai multe ori persoana in cauza ajunge sa ceara ajutorul medicului care o va convinge ca a suferit un episod psihotic, fantezist si ca solutia pentru a fi vindecati este sedarea si medicatia de tip anti-psihotic, anti-depresiv si anti-anxietate. Procesul de reintegrare a egoului va fi anevoios si de lunga durata datorita faptului ca a experimentat starea superioara a constiintei iar apoi a fost convins ca a fost doar o iluzie aceasta lasand in adancul psihicului o stare de gol, de depresie si frica. Desigur, medicul va fi convins ca este doar o problema de dezichilibru chimic la nivelul sistemului nervos si prin medicatia aplicata va putea aduce persoana in cauza la reintegrare sociala.

 

Trezirea spirituala, transformarea spirituala si rezultatul final desavarsirea spirituala sunt trei lucruri diferite. In timpul procesului de transformare o persoana va experimenta un sir de treziri spirituale iar calea spre desavarsire trebuie sa fie una ce va urma practici echilibrate prin studiu si efort si dedicatie.