pietre semipretioase

La fel ca si cristalele, pietrele semipretioase au campuri energetice care interactioneaza cu cele ale omului. Astfel in functie de proprietatile fiecarei pietre semipretioase, ele pot ajuta organismul uman sa scape de anumite afectiuni sau sa ii imprime sau accentueze anumite calitati. Dintre aceste pietre cele mai cunoscute pentru potenta lor in acest domeniu sunt amazonitul, chihlimbarul, ametistul si aventurinul.

 

Amozonitul are rolul de a echilibra energiile si aura corpului uman si de a transforma energia negativa in energie pozitiva. Deasemenea stimuleaza talentele fiecarui om care il poarta asupra lui: rezistenta psihica si fizica, increderea, curajul, capacitatea de decizie, claritatea in gandire, buna vointa, concentrarea, logica, bunastarea si creativitatea.

 

Chihlimbarul  are proprietatea de a produce o descarcare electrica atunci cand este aprins. In greaca denumirea chihlimbarului poarta numele de electron, de aici venind numele de electricitate. Are proprietatea de a amplifica energia pozitiva, optimismul, bucuria, logica, energia spirituala si de a deschide fluxurile energetice. Despre el se mai spune ca amplifica frumusetea spirituala a celui care il poarta, reduce gandurile negative, te face sa treci mai usor peste greutatile vietii, alunga tristetea, melancolia, confuzia si dorintele de suicid. In trecut se considera ca are proprietati talismanice si mai multi oameni au fost ingropati cu obiecte confectionate din chihlimbar pentru a fi protejati in viata de dupa moartea fizica.

 

Ametistul mai este numit si piatra spiritualitatii deoarece leaga divinitatea cu latura spirituala a purtatorului. Este indicat sa fie purtat de cei care doresc sa mareasca credinta religioasa. Mai are proprietatea unui scut energetic care apara pe cel care il poarta de tot felul de pericole.  Deasemenea amplifica capacitatile intelectuale, psihice si spirituale, curajul, multumirea, intuitia, capacitatile extrasenzoriale, ajuta la canalizarea energiilor si protejeaza de gandurile negative si de atacurile energetice care pot veni din partea altei persoane.

 

Aventurinul functioneaza ca un scut impotriva enrgiilor negative si impotriva “vampirilor energetici”. Amplifica capcitatile psihice, perceptia, creativitatea, independenta, spiritul conducator, curajul, puterea de a lua o decizie, vointa etc.

Pietrele semipretioase actioneaza in diferite moduri benefice asupra oamenilor deoarece au proprietatea de a inmagazina energie si de a o reda purtatatorului. Aceleasi proprietati se mai intalnesc si la cristale, dintre care cel mai renumit este cristalul de cuart. Bioenergoterapia foloseste aceste proprietati ale pietrelor semipretioase si a le cristalelor pentru a incarca energetic pacientul, dar si pentru a se incarca bioenergoterapeutul care efectueaza terapia.