În interiorul traditiei esoterice se vorbește despre faptul că umanitatea va descoperi în viitor modalitățile prin care sunetul și muzica vor fi integrate în arta vindecării.

Este cunoscut deja că muzica și anumite tipuri de sunet au un efect calmant asupra sistemului nervos, dar și a transformării spirituale, fenomen care ajută la grăbirea procesului vindecarii.

Muzica este o unealta uimitoare în diminuarea nivelului de stres și este foarte des folosită pentru a facilita diferite metode de relaxare si meditație.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]Descarcă aici cea mai relaxantă melodie cu efect demonstrat științific.[/box]

În viitor implicațiile terapeutice ale muzicii vor fi cunoscute și apreciate prin perspectiva spirituală.

Nota sufletului va fi cunoscută și apreciată ca având implicații importante asupra relației dintre sănătate și starea de bine a unei persoane atât din punct de vedere fizic ca și psihologic.

Motivele de Forță Călăuzitoare a Transformării Spirituale ale Muzicii

 

La fel de cunoscute și întelese vor fi și natura morții fizice și a folosirii sunetului pentru ușurarea acestui proces. Exemplu ar putea reprezenta folosirea unor anumite tipuri de sunete în interiorul camerei mortuare pentru a facilita procesul prin care sufletul părăsește corpul fizic.

Sunetele vor avea o strânsă legătură atât cu nota sufletului cât și cu muzica Vieții Superioare în care sufletul se integrează precum un instrument într-o mare orchestră.

Este important de ințeles faptul că muzica folosită într-o asemenea împrejurare trebuie să fie bazată pe un singur acord folosit în mod repetat în mod subtextual față de proces.

La ora actuală arta procesului de trecere de la viața la moarte fizică este prea puțin cunoscută în civilizația vestică, cu alte cuvinte trăim intr-o civilizație ce respinge ideea mortii.

Important este că va veni o etapă în care vom înțelege și aprecia această forță călăuzitoare a transformării spirituale, această fațetă a realității la fel de mult ca și atașamentul nostru de viață.

În acea etapă moartea fizică va fi percepută ca un proces prin care sufletul este copleșit de dorința de se reconecta cu vibrațiile melodiei superioare ce emană din punctul său de origine cosmică.

După cum este cunoscut în mai multe religii, sunetul reprezintă fundația prin care a fost creat universul și tot ceea ce este conținut în interiorul acestuia.

pexels-photo-89909

Noțiunea de muzică a sferelor provenită din Grecia antică se referă la faptul că sunetul formează matricea existenței și din această cauză sunetul influențează profund tot ceea ce ne înconjoară.

Un exemplu este corelația dintre ritmul muzical și timp. Privit din punct de vedere metafizic atunci când Dumnezeu a sunat lumea în existență ritmul sunetului a adus după sine apariția timpului.

Tot ceea ce există se naște din sunet acesta fiind forța din spatele existenței iar universul este doar efectul exterior rezultat din vibrație. La început această noțiune poate părea ieșită din comun dar după cum bine știm în credința creștină creația este rezultatul Cuvântului, iar în cea hindusă Brahman a cântat universul în existență.

Putem concluziona că ambele credințe împărtășesc aceeasi noțiune: Dumnezeu a creat tot ceea ce există prin puterea Sunetului Sacru. Nu există concept mai important în înțelegerea existenței și creației umanității.

Plecând de la acest concept, acela că sunetul este instrumentul de creație al universului, folosirea sa de către umanitate trebuie analizată din acest punct de vedere iar concluzia la care vom ajunge este că atât cuvintele pe care le folosim cât și muzica pe care o creem au implicații mult mai adânci decât percepem în mod normal.

Sunetele pe care le emitem înspre lumea exterioară trebuie armonizate cu linia melodică a simfoniei cosmice interpretată de marele Maestru Muzician.

Muzica este forța ce are puterea de a trezi inima iar când mintea nu este încătușată de tendințele funcționării în mod analitic, inima este receptivă la vibrațiile înălțătoare ascunse în note.

Muzica elevată în caracter și spirit este un excelent transmițător de iubire iar poarta sa de intrare în fiecare din noi este chakra inimii. In societatea actuală, așa cum suntem obișnuiți să o percepem, muzica acționează asupra plexului solar, corespondentul chakrei ce generează emoți si dorințe.

Din această cauză muzica devine un element important în viața ființei umane atunci când aceasta intră în perioada adolescenței.

În această perioadă partea emoțională devine foarte activă determinând fluxuri puternice la nivelul plexului solar iar muzica pe care o ascultăm în acea perioadă este o muzică pe care o percepem ca fiind foarte încărcată emoțional.

Cu timpul, pe parcurs ce ne maturizăm iar sufletul preia rolul principal în centrul ființei noastre vom percepe muzica la nivelul inimii și nu atât de mult la nivelul plexului. Va fi momentul când fiecare persoană va putea face diferența între iubire și emoții sau dorință.

Acesta este adevăratul rol al muzicii, acela de forță călăuzitoare a transformării spirituale. Prin chackra inimii percepem și creem muzica înălțătoare iar inima este forma exterioară a sufletului ascuns in interior.

Puterea sunetului poate avea atât valențe pozitive cât și negative. Putem observa acest aspect atunci când vorbim cu semenii noștrii, limbajul fiind arta prin care formând sunetele în cuvinte, transmitem informații sub formă de idei și emotii atingându-i astfel într-un fel sau altul pe cei de lângă noi.

Atunci când sunetele și cuvintele pe care le emitem au un caracter pozitiv creeaza un efect benefic asupra celor pe care îi ating iar atunci când cuvintele au caracter egoist, fără însemnătate sau încărcate cu emoții și întelesuri negative ele pot crea discomfort și pot avea efecte distructive.

Tot ceea ce ține de civilizație este produsul ideii transmise prin puterea cuvântului, a cântecului sau a expresiei artistice. Alți factori precum sintaxa, cadența, volumul si intonația contribuie la puterea magică pe care o au sunetele pe care le transformăm in comunicare.

Este bine să cântărim cuvintele și să ne gândim la efectul lor atunci când le transmitem pentru ca felul în care formăm mesajul trebuie integrat și armonizat cu ritmul superior al creației.

Evoluția cere ca sunetele mai puțin importante să fie armonizate la final cu sunetul principal al creației ce a dat naștere întregului, acesta fiind un principiu spiritual de cea mai înaltă importanță.

Același lucru se poate spune și despre muzica pe care o creem, aceasta la fel ca și cuvântul purtând o încărcătură ce poate avea efecte benefice sau malefice.

person-human-guitar-players

Atunci când muzica îl determină pe cel ce o ascultă să atingă o parte adâncă și plină de înțeles ce stă ascunsă în sufletul său, puterea acesteia primește un efect evoluționar și profund.

La fel de bine muzica poate avea efect distructiv, malefic iar acest efect poate fi observat în muzica actuală. Când distonanța și disarmonia sunt principalele elemente în muzică efectele sunt cele de îndepărtare de armonia superioară.

Este adevărat că în unele tipuri de muzică distonanța este folosită ca element artistic dar integrată în armonia principală, aceasta contribuie la finalitatea compoziției.

În asemenea cazuri distonanța devine o forță creativă importantă cu contribuții majore în modul în care este influențat sufletul producându-i ascultătorului emoții dramatice, evolutive de mare intensitate.

Concluzie

Privită dintr-o anumită perspectivă, transformarea spirituală se bazează pe faptul că personalitatea și sufletul îți creează treptat, evolutiv o relație ce trece de la distonanță la armonie.

Putem afirma că muzica ce subliniază prin progresia de acorduri lupta pentru obținerea armoniei din haosul distonanței este echivalentă simbolic cu drama evoluției spirituale.

Efectul acestei particularități a muzicii asupra persoanei este acela de aprofundare a noțiunii de conflict creativ și de înțelegere a faptului că prin rezolvarea unei situații de criză se poate ajunge la o armonie superioară.