meditatia sunetelor primordiale Meditația sunetelor primordiale este o tehnica de meditatie, care provine de la vechea cultura a Indiei. Astăzi, această cunoaștere autentică a fost reînviata de Deepak Chopra, MD și David Simon, și puse la dispoziție într-un format care poate fi ușor de învățat și practicata de toată lumea.

Sunetele primordiale sunt sunetele unice sau vibratiile universului natural.  În meditație, sunetele primordiale utilizate sunt numite mantre.  Aceste mantre sunt personale, ele sunt alese pe baza matematicii vedice care stabilește un anumit sunet sau vibrație a universului fata de data și locul nașterii.  Mantra când se repeta in tacerea din timpul meditației sunetului primordial, elibereaza mintea de distrageri externe, care ne permite să găsim liniște în interiorul nostru.

Ce face meditația sunetelor primordiale pentru sănătatea mea?
Unul dintre beneficiile cele mai instantanee de meditație a sunetelor primordiale este acela de relaxare profunda.  Acesta nu poate fi un remediu de la sine, dar aceasta contribuie la reducerea stresului prin relaxare profunda si stare profundă de repaus.  Stresul care citat de medici este unul dintre factorii majori în boli comune, cum ar fi depresia, anxietatea, tensiune arterială ridicată, dureri cardiace, insomnie, diabet, ulcere, rece, febra, astm, artrita, alcoolism, si multe altele.  Prin reducerea stresului în mod regulat prin meditație, aceasta oferă beneficii importante pentru o gamă largă de probleme de sănătate și, de asemenea, permite mintea și corpul să funcționeze cu eficiență maximă.

Voi avea nevoie sa schimb stilul meu de viata?
Meditatia sunetelor primordiale poate fi învățata de către oameni de toate vârstele, educație, cultură și religie.  Meditația sunetelor primordiale nu are nevoie de credințe specifice, schimbarea stilului de viață sau de comportament. Doar ajustarea necesară este benefica pentru a medita în mod regulat.  Altele decât că, orice modificări în viața noastră se întâmpla spontan.

Cum pot invata meditatia sunetelor primordiale?
Meditația sunetelor primordiale poate fi ușor de învățat în patru sesiuni scurte pe o perioadă de șapte ore în două până la patru zile.

Sesiunea 1 – Introducere in principiile de bază
Aceasta este o sesiune de grup de doua ore, care include o prezentare video speciala a Dr. Deepak Chopra, în cazul în care veți învăța principiile de bază ale meditatiei sunetelor primordiale, utilizarea de mantre, și scopul și importanța meditației.

Sesiunea 2 – Instruire individuală
În această sesiune te vei întâlni la un moment numit cu instructorul tau pe o bază unu-la-unu.  Mantra ta va fi data de către instructor și vă vor fi predate instructiuni cum să o folositi.  După instruire, vi se va da treizeci de minute pentru a practica meditatia.

Sesiunea 3- Perfectionarea practica 
În timpul acestei sesiuni de doua ore, va veti revizui aspectele practice ale meditației, împărtăși experiențe, pune întrebări, și medita cu grupul.

Sesiunea 4 – O viziune de stări înalte de conștiință
Această sesiune finală de grup de două ore va avea un alt film special pregătit de Deepak Chopra care va da o bucatica din posibilitățile viitoare de creștere la toate nivelurile.

Care crezi ca este sunetul sau vibratia universala a datei tale de nastere?