[toggle title=”Cuprins articol” state=”close” ]

1. Straturile energetice

2. Canalele energetice

3. Canale energetice secundare

4. Infografic canale energetice(Corp Astral, Fizic și Spiritual)

[/toggle]

[dropcap]E[/dropcap]xistă multe sisteme create de oameni din propriile lor observații de definire a aurei. Toate acestea seamănă între ele și divid aura în funcție de nivelul de percepție al fiecărui inițiat. Și eu ca și alții, o structurez pe șapte straturi, în funcție de formă, culoare, densitate, fluiditate, strălucire.
De-a lungul experienței mele am numit primele patru straturi ca fiind intermediare, iar pe celelalte trei adică V,VI,VII, ca fiind straturi superioare.
Straturile intermediare sunt compuse din fluide colorate în continuă mișcare, care par a curge prin ușoare dâre de lumină minuscule, dar sclipitoare, ce par a avea pulsații proprii. Toate aceste mici fante de lumină au în jur încărcături electromagnetice ce se mișcă de-a lungul lor.

Straturile energetice

Stratul I, III, V, VII au structuri diferite, în timp ce II, IV, VI sunt compuse din substanțe asemănătoare fluidelor și nu au structuri proprii. Ele vor căpăta o structură anume pe măsură ce vor interfera cu structurile din straturile celelalte (fără soț). Întotdeauna stratul următor se întrepătrunde stratului inferior până ajunge la corpul organic. Concluzia este că stratul sau, mai bine zis, câmpul emoțional se extinde prin câmpul eteric până la cel fizic, cooptându-le în structura sa și pe acestea două, dând astfel naștere unui nivel vibrațional superior compus din toate frecvențele existente atât în plan inferior, cât și intermediar.
Așadar, avem șapte câmpuri care alcătuiesc șapte corpuri ce ocupă același spațiu în același timp.
Toate aceste niveluri superioare conțin toată componența corpului fizic, cu aparate, organe, țesuturi, celule, precum și toate acele forme adiționale ce nu se găsesc în componența corpului fizic. Un flux energetic se mișcă în susul și în josul coloanei vertebrale, din creștetul capului (vortex) și până sub coccis. Acesta se numește – Fluxul Vital sau Kundalini, după inițiații orientali.

Canalele energetice

Fiecare canal energetic este asociat unui strat din structura câmpului energetic uman și anume: [highlight]Canalul I sau CI corespunde stratului I sau SI[/highlight] și așa mai departe până la nivelul VII, canal și strat.
Primul strat al câmpului energetic și primul canal de absorbție sunt asociate funcțiilor fizice și senzațiilor fizice, adică durerea sau plăcerea, precum și funcțiilor automate și autonome ale corpului fizic.
[highlight]Stratul numărul II (SII), precum și canalul II (CII)[/highlight] sunt asociate [highlight]aspectului emoțional și sentimental[/highlight] al ființei umane.
[highlight]Cel de-al treilea strat (SIII) și canalul III (CIII)[/highlight] sunt asociate activităților noastre mentale-[highlight] gândirea liniară.[/highlight]
[highlight]Stratul IV și canalul IV[/highlight] sunt asociate[highlight] iubirii și, deci, inimii[/highlight], adică locului unde se metabolizează această energie a dragostei.
[highlight]Al cincilea strat și canalul V [/highlight]sunt asociate cu [highlight]vorbirea, ascultarea, transformarea cuvintelor în fapte[/highlight], asumarea de responsabilități.
[highlight]Stratul VI și canalul VI[/highlight] sunt asociate [highlight]iubirii cerești,[/highlight] acea iubire extinsă dincolo de dragoste și de capacitatea omului de a înțelege acest mod de a simți și a se manifesta, susține toate formele vieții ca manifestare de prețuire a lui Dumnezeu.
[highlight]Cel de-al șaptelea strat și canalul VII[/highlight] sunt asociate cu [highlight]mentalul absolut[/highlight], acea gândire superioară ce desăvârșește cunoșterea și ne integrează în forma noastră fizică și spirituală.
[box type=”info” align=”aligncenter” ]În concluzie, în câmpul nostru energetic, emoțiile, gândirea, amintirile, senzațiile, experiențele ce nu au legătură cu latura fizică își au locurile lor specifice și bine delimitate.[/box]
Dacă vom înțelege unde sunt poziționate toate acestea, atunci vom înțelege și ce determină sau generează anumite boli, precum și ce trebuie făcut pentru a realiza o anumită calitate a sănătății.
Cele șapte canale energetice poziționate așa cum am scris la început, pe partea din față a corpului fizic cu corespondență în spatele acestuia se numesc canale energetice în oglindă. Primele patru din față au legătură cu sentimentele personale, iar cele din spate cu voința acestora, iar când se echilibrează aura, este bine ca terapeutul să nu le neglijeze pe acestea.

Canalele energetice secundare

Dincolo de aceste canale principale mai există un număr de 49 de canale secundare, poziționate în jurul nervilor și terminațiilor nervoase ale organismului, corespunzător unor meridiane energetice.
Este foarte important ca aceste canale energetice să nu cunoască nici un fel de blocaje, cu cât sunt mai deschise, cu atât mai mult fluidul cosmic se va scurge în interiorul nostru, eliminând posibilitatea instalării vreunei boli. Lipsa fluxului energetic din sistemul integral numit om (materie+energie) duce la îmbolnăvire, la modificarea simțurilor și diluarea sentimentelor.
Toate cele cinci simțuri sunt asociate unor canale energetice, astfel: primul canal-pipăitul; canalul II- auzul, mirosul și gustul; canalul VI- văzul.
[box type=”info” align=”aligncenter” ]În concluzie, funcțiile canalelor energetice sunt de a capta și a transmite în toate straturile din aură energia cosmică, de a vitaliza corpul fizic, precum și de a dezvolta diferite aspecte de autoconștientizare.[/box]
Aceste canale energetice principale, cât și cele secundare, dacă ar fi să le dăm o formă geometrică, pot fi asociate foarte bine cu un con, având vârful în interiorul corpului fizic.
Cele șapte corpuri sau straturi sau câmpuri sau niveluri ce alcătuiesc aura pot fi identificate cromatic și din punct de vedere al frecvenței energetice metabolizate într-un ritm specific fiecărui canal în parte (funcție de cât de bine funcționează). Toate aceste canale energetice principale sunt poziționate de-a lungul coloanei vertebrale şi fiecare este asociat unei glande endocrine și nervului major-plexul solar.
Ele absorb energia cosmică- adică cea superioară, sau energia universică și galactică, introducând-o în procesul de transformare și transmitere către sistemul nervos, glandele endocrine și, mai apoi, în sânge. Din punct de vedere psihodinamic funcționalitea lor se referă la cele trei corpuri din aură asociate interacțiunii fizicului sau mentalului și emoționalului, la nivel terestru.

Deoarece informația este destul de complexă și diversificată, v-am propus infograficul de mai jos pentru a avea un ”tablou” despre corelarea straturilor cu câmpurile energetice și cu nivelurile și aspectele acestora din punct de vedere cromatic și energetic.

Untitled Infographic(3)

Apasă pe oricare din butoanele de share de mai jos și aveți acces la un bonus, care vi-l ofer, și aștept să comentați articolul dar și bonusul mai jos la comentarii.

[sociallocker]http://www.slideshare.net/MariusVilcu1/cmpul-energetic-aura[/sociallocker]