download

Kundalini reprezinta energia primordiala din interiorul omului care in mod normal este prezenta in stare latenta. Cuvantul Kundalini provine din limba sanscrita si inseamna rasucire sau bucla. Aceasta energie este prezenta sub forma a trei spire si jumatate care se invart in jurul osului sacru aflata la baza coloanei vertebrale. Osul sacru are aceasta denumire din cauza grecilor antici care l-au numit primii asa si i-au atribuit o insemnatate ridicata din cauza ca era osul care se ardea cel mai greu in cazul incinerarii corpului. Egiptenii, si ei acordau o mare insemnatate acestui os pe care il considerau ca fiind lacasul unei forte supranaturale. In Occident osul sacru este reprezentat prin semnul Varsatorului si prin Sfantul Graal.

 

Din cauza ca aceasta energie sta incolacita a fost asemuita cu un sarpe si mai este numita energia Sarpelui Kundalini. Aceasta putere a sarpelui este descrisa amanuntit in Upanisade.  Cum spuneam mai sus, aceasta energie sta in mod normal in stare latenta, constientizarea ei fiind considerata de catre toti marii intelepti ai antichitatii, drept cunoasterea suprema. Cunoasterea aceasta este dedicata doar celor care ajungeau la un inalt nivel de curatenie spirituala sau puritate si sfintenie.  Persoanele care erau capabile sa atinga acest grad de evolutie spirituala erau numiti Guru, Maestru sau Invatator spiritual.

 

In religiile lumii, peste tot apare sub o forma sau alta Sarpele: in religiile orientale apare, asa cum am vazut mai sus, Sarpele Kundalini, Uroborus este sarpele reprezentat ca isi mananca coada, Quetzalcoatl este sarpele cu pene din mitologia azteca, in crestinism apare si el incercand si reusind sa o ademeneasca pe Eva in Gradina Edenului si exemplele pot continua. Ce este de fapt acest sarpe si aceasta energie pe care oamenii nu si-o pot explica ? Se pare ca inca din antichitate ADN – ul nu era chiar o necunoscuta pentru oamenii ce au trait in acele timpuri si aceasta a fost forma in care ei puteau sa isi explice aceasta notiune. Interesant este ca in toate religiile, acest sarpe sau energie sub forma de spirala, apare ca fiind energia vietii si stiinta confirma ca ADN –ul este elementul fundamental pentru viata.

 

Energia Kundalini mai poate fi interpretata ca fiind energia vietii care curge prin cele sapte chakre principale si care isi pune amprenta in ceea ce este corpul fizic al omului.  Trezirea sarpelui Kundalini este o tehnica ce permite eruperea acestei energi si care presupune o evolutie spirituala foarte mare. Trezirea acestei energii de catre un neinitiat poate fi fatala si nu este indicata.