istoria medicinii alternative

Medicina alternativa sau holistică a fost de la început o idee de medicina de acum mii de ani in urmă.  În aceste vremuri, oamenii au luat în considerare mai mulți factori înainte de a iniția un leac. Ei au luat în considerare nu numai starea fizică, dar si starea emoțională și intelectuală . Această formă de medicina s-a confruntat nu numai cu probleme fizice, dar si cu probleme de „întreg” de sine. Aceasta este ceea ce face ca această formă de medicina sa fie atat de diferita ca cea de azi.

Medicamentele pe care le folosim în prezent sunt in cea mai mare parte pentru a rezolva orice problema instantaneu. In cea mai mare parte, medicii care ne trateaza pentru simptomele noastre se uita numai la problemele fizice ale corpului și nimic altceva. Acesta este doar unul dintre multele diferențe între medicina veche și cea de astăzi.

Medicina alternativă a evoluat de la început și a supraviețuit de- a lungul veacurilor datorita pastilelor care înlaturau durerea. Exista milioane de oameni astăzi care încă isi mai trăiesc viața lor din cauza tratamentelor medicale alternative. Medicina alternativa include masaj, terapie, medicina pe bază de plante și mai mult. Masajul este una dintre cele mai vechi și primul din tipurile de medicina alternativa cunoscute astăzi. Masajul este ceva de care mulți oameni profita astazi, dar mulți nu-și dau seama că este o varianta de medicina alternativa pentru ca masajul este atat de comun.

Fiecare, și in fiecare cultură și civilizație au avut propria lor versiune de medicina alternativa. De-a lungul a celor 5000 de ani de medicina alternativa, au existat mai multe tratamente diferite care au fost folosite.

În istoria europeană au existat două tipuri de vindecatori, medici profesioniști și vindecători populari. Vindecatorii populari au trăit în clasa de jos și au vindecat oamenii din fiecare sat, care nu își puteau permite medici scumpi . Acești oameni au crezut în tratamentul popular și acesta a lucrat pentru ei. Acest tip de situație a avut loc în multe alte culturi.

În cultura occidentală, filozofia a fost frecvent folosita pentru a asista vindecători populari în căutarea lor pentru un tratament holistic.  Cu o poftă de mâncare de filozofie și religie, precum și credința, au găsit cu ușurință cel mai bun tratament disponibil pentru oricine ar fi fost bolnav , cum erau sătenii de atunci.

Nu a durat mult pentru vindecători populari și lumea medicinii alternativa pentru a evolua intr-o noua forma de medicina: – modurile convenționale care le cunoaștem astăzi. Fiecare nou secol a in semnat o nouă dezvoltare în lumea medicinii. Aceste progrese sunt ceea ce ne-au adus unde suntem astăzi în lumea medicală.

Doar pentru că acum avem o mai avansata sau să-i spunem forma instantanee de medicamente, acest lucru nu înseamnă că medicina alternativa nu ar mai exista. Medicina alternativa a supraviețuit și este încă folosita de mulți oameni astăzi. Masajul, aromoterapia, acupunctura, plantele, umorterapia, meditația, și lista poate continua . Singurul lucru este că unele dintre aceste tratamente care de-a lungul anilor au devenit populare, acestea nu mai sunt considerate medicina alternativa pentru ca acum unele dintre ele sunt sustinute de medici.

Istoria de medicina alternativa este la fel de progresivă și distinctiva ca orice altă aventură istorică. Medicina alternativă a supraviețuit peste ani dintr-un singur motiv. Aceasta funcționează. Teoria de medicina alternativa a fost ridiculizata de-a lungul secolelor, dar rămâne faptul că aceste tratamente au functionat. Ele poate să nu funcționeze la fel de repede ca tratamentele aleopate pe care le avem astăzi, dar cert este ca in timp ele dau roade. Tratamentele holistice și cele naturale functioneaza . Acest tip de tratament poate fi mai bun pentru majoritatea oamenilor, dacă si acestia dau acestei idei de medicina alternativa o șansă.