Site icon

Cum Interpretăm Personalitatea în Funcție de Ascendentul Zodiacal

personalitatea

 

Ascendentul – reprezintă unul dintre cele mai importante puncte al unui horoscop personal şi corespunde unei constelaţii zodiacale, ce se află la orizont în momentul naşterii.

În funcţie de ora de naştere se calculează ascendentul care indică personalitatea, temperamentul unei persoane.

Ascendentul este foarte important în viaţa unui om, şi influenţa lui este resimţită în primul rând asupra personalităţii, asupra comportamentului şi temperamentului unui individ, în construirea identităţii proprii.

De exemplu, o persoană născută în zodia Leului, dar cu ascendent în zodia Peştilor, va dispune de o personalitate foarte puternică, un temperament vulcanic, materialist şi acaparator, dat de zodia natală.

Dar pe parcursul vieţii va tinde să fie o persoană mai maleabilă, cu înclinaţii spirituale, sentimentală, datorită influenţei zodiei Peştilor în care se află ascendentul natal.

Cu Ascendentul se începe delimitarea caselor cerului într-un horoscop natal, şi corespunde casei I – casa vieţii, a personalităţii şi a comportamentului.

 

Descendentul – este punctul opus Ascendentului, cu care începe casa a VII-a, casa parteneriatelor, a căsătoriei.

Acest punct reprezintă bordul de apărare în faţa necazurilor.

Zodia care se află pe descendent, cea opusă ascendentului, va caracteriza personalitatea nativului într-o relaţie, respectiv modul în care suntem percepuţi de către cei cu care intrăm în contact.

 

Cum Interpretăm Personalitatea în Funcție de Ascendentul Zodiacal

 

BERBECUL

Ascendentul în Berbec imprimă curaj, încredere în propriile forţe, impulsivitate, dorinţa de a conduce şi incapacitatea de a asculta sfaturile celor din jur.

Persoanele care au Ascendentul în zodia Berbecului, vor avea un caracter plin de elan şi impulsivitate, sentimente, senzaţii şi instincte ce vor cântări foarte greu în balanţă cu raţionalul şi mai ales cu logica.

Destinul este mult mai favorabil bărbaţilor care au Ascendentul în această zodie, decât femeilor, ce au tendinţe şi purtări masculinizate.

Dacă Ascendentul se află în zodia Berbecului, Descendentul este în semnul Balanţei, reprezentând un semn bun pentru căsătorie, asociaţii, parteneriate.

Persoanele care au Descendentul în acest semn zodiacal vor fi foarte diplomate în relaţii, vor şti să aleagă întotdeauna cu discernământ o relaţie ce va avea ca bază stabilitatea, înţelegerea şi libertatea.

Multe persoane se vor căsători de tinere şi vor avea o viaţă de familie foarte libertină, existând chiar riscul unor rupturi sau căsătorii de convenienţă.

 

TAURUL

Ascendentul în Taur indică încăpăţânare, statornicie şi conştiinciozitate. Persoanele care au la Ascendent acest semn sunt foarte conservatori, răbdători, perseverenţi, dedicaţi muncii şi stabilităţii personale.

Sunt materialişti, iubitori de plăceri, geloşi, atraşi de strălucire şi artă.

Destinul celor care au Ascendentul în zodia Taurului va fi destul de greu, ţinând cont de natura karmică a semnului, deşi vor dispune de certe calităţi pentru a face faţă necazurilor vieţii.

Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri privind regiunea gâtului, cu afecţiuni ale cefei, coardelor vocale, tiroidei.

Dacă Ascendentul se află în zodia Taurului, Descendentul este în semnul Scorpionului, care este foarte negativ pentru orice fel de parteneriate.

Acest descendent favorizează litigiile, înşelătoriile, sau pierderea unor bunuri personale în urma unor procese sau despărţiri.

Toate relaţiile de afaceri sau parteneriatele comerciale stau sub semnul riscului şi al înşelătoriei. Este un semn nefavorabil şi pentru căsătorie, predispoziţiile fiind spre parteneri văduvi, divorţaţi.

Tot acest semn mai indică uneori şi moartea partenerului de viaţă.

 

GEMENI

Ascendentul în Gemeni indică sociabilitate, adaptabilitate, abilitate, optimism, inteligenţă şi o natură duplicitară.

Persoanele care au Ascendentul în acest semn sunt foarte activi, putând aborda mai multe planuri şi domenii de activitate.

Fiind foarte schimbători, pot trece de la o idee la alta, sau de la o persoană la alta cu foarte mare uşurinţă. Iubesc libertatea, aventurile şi călătoriile.

Acest Ascendent indică două categorii distincte de personalitate şi temperament, una foarte pătimaşă, independentă, alta foarte armonioasă, ştiinţifică şi rezervată.

Destinul celor care au Ascendentul în Gemeni este foarte complicat, iar dacă nu dau dovadă de consecvenţă, viaţa lor se poate risipi foarte uşor.

Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri privind regiunea toracelui, afecţiuni ale braţelor, umerilor, plămânilor, aparatului respirator.

Dacă Ascendentul se află în zodia Gemenilor, Descendentul este în semnul Săgetătorului, care indică asociaţii şi parteneriate foarte libertine.

Există posibilitatea mai multor mariaje, sau consfinţirea unei relaţii libere.

În general căsătoria este fericită, indiferent cât durează. Acest descendent favorizează toate relaţiile cu străinătatea, cu străinii, asociaţiile parteneriale: de afaceri sau sentimentale.

 

RACUL

Ascendentul în Rac indică romantism, imaginaţie şi intuiţie. Persoanele care au Ascendentul în acest semn, sunt firi visătoare, prudente, prevăzătoare, foarte legate de trecut şi familie.

Sunt foarte economi şi le place să-şi asigure confortul în căminul propriu.

Sunt liniştiţi, rezervaţi, adaptându-se uşor tuturor situaţiilor, sunt prietenoşi şi nu poartă pică.

Destinul persoanelor cu Ascendentul în Rac depinde foarte mult de modul lor de viaţă, în special legat de copilărie.

Un nativ născut într-o familie foarte dezordonată cu greu va putea să reuşească în viaţă, deoarece trecutul este foarte important şi va avea o influenţă majoră până la sfârşitul vieţii. Aceşti nativi au nevoie de familie şi de un climat favorabil, care să le poată pune bazele vieţii.

Pot reuşi în tot ceea ce întreprind şi se pot face remarcaţi în planul social. Acest Ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri ale pieptului, sânilor, stomacului şi plămânilor.

Dacă Ascendentul se află în zodia Racului, Descendentul este în semnul Capricornului, fiind nefavorabil pentru căsătorie.

Dacă căsnicia vizează o legătură de interes, atunci pot fi favorizaţi de acest semn, care indică alianţe cu persoane mai în vârstă, dar cu o poziţie socială înaltă.

Tot ceea ce ţine de parteneriate de afaceri stau sub un semn foarte bun, deoarece acest descendent indică reuşită stabilă, de un înalt prestigiu social.

Foarte multe persoane care au reuşit să se ridice prin propriile forţe sau datorită unor parteneriate bune, au descendentul în semnul Capricornului.

 

LEUL

Ascendentul în Leu indică generozitate, putere, vitejie, curaj şi succes în viaţa socială.

Persoanele cu Ascendentul în acest semn sunt foarte agresive, doresc să se afirme şi să se facă remarcate cu orice preţ, plăcându-le să conducă şi să coordoneze viaţa celor din jur.

Sunt foarte darnici, iubesc viaţa şi au o atracţie sporită pentru putere şi faimă. Nu au scrupule atunci când doresc ceva, fiind foarte siguri pe ei, şi pot să treacă peste orice piedici ivite.

Sunt credincioşi, cinstiţi, iubesc adevărul, fiind deasupra tertipurilor şi ţintesc drept spre scopul lor. Voinţa le este puternică şi fermă, pot fi buni organizatori şi-şi captează auditoriul printr-un magnetism puternic, personal.

Destinul celor care au Ascendentul în Leu este foarte zbuciumat, datorită modului lor de viaţă, fiind cei care doresc cu disperare să se afirme şi să-şi asigure un confort demn de natura lor.

Dacă nu vor lupta cinstit în viaţă, riscul eşecurilor este foarte mare, atrăgând o scrie de necazuri asupra lor. Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri privind afecţiuni ale inimii, coloanei vertebrale şi măduvei spinării.

Dacă Ascendentul se află în zodia Leului, Descendentul este în semnul Vărsătorului, care nu este favorabil căsătoriei.

În general aceasta se va produce foarte târziu, doar dacă condiţiile şi raţiunea o cer.

Acest descendent aduce de obicei o căsnicie nefericită, presărată cu multe scandaluri şi dispute. Totuşi, semnul Vărsătorului este benefic pentru afaceri şi idei novatoare, de aceea vom vedea o serie de oameni bogaţi sau persoane publice cu acest descendent.

 

FECIOARĂ

Ascendentul în Fecioară indică însuşiri intelectuale de prim rang, înţelepciune, prudenţă.

Cei care au această zodie la Ascendent sunt metodici şi organizaţi, dispunând de un excelent spirit de observaţie, fiind foarte economi şi gospodari în viaţă.

Pot fi uneori cinici, reci şi ranchiunoşi, excesivi în alimentaţie şi igienă. Dispun de vitalitate, temperament puternic, dar frica îmbolnăvirii este prezentă mai tot timpul, exagerând senzaţiile şi trăirile lor.

Destinul celor care au Ascendentul în Fecioară este destul de bun, dacă aceşti nativi se ţin cu stricteţe de planurile propuse.

Deoarece dispun de inteligenţă pot să răzbată în orice domeniu.

Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri ale intestinului subţire, stomac, ficat, splină, pancreas.

Dacă Ascendentul se află în zodia Fecioarei, Descendentul este în semnul Peştilor, ceea ce este foarte negativ pentru căsnicie.

Se pot confrunta cu scandaluri, neînţelegeri, divorţuri, mai multe căsătorii. Viaţa de familie va fi foarte monotonă, plicticoasă, ceea ce va duce la tot felul de aventuri sentimentale.

Zodia Peştilor mai indică şi o serie de duşmani în toate parteneriatele, de aceea persoanele cu Ascendentul în Fecioară nu vor fi foarte iubite de colectiv, de parteneri sau în planul social.

 

BALANŢA

Ascendentul în Balanţă indică bunătate, farmec, sensibilitate, diplomaţie, inteligenţă, vitalitate, ţinută nobilă şi încântătoare.

Persoanele care au Ascendentul în acest semn sunt foarte schimbătoare, adaptabile, dispunând de capacitatea de a face faţă tuturor împrejurărilor.

Pot să treacă în viaţă peste orice fel de necaz şi să ia viaţa de la capăt cu aceeaşi dezinvoltură, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Cei cu ascendentul în acest semn nu pot trăi singuri, de aceea îi vom vedea tot timpul înconjuraţi de multă lume.

Destinul celor care au Ascendentul în zodia Balanţei este, de obicei, destul de liniştit, dacă reuşesc să-şi găsească mulţumirea sufletească într-o relaţie.

Altfel, vor trăi o serie de drame şi necazuri sentimentale în viaţă. Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri ale rinichilor, organelor sexuale, zonei lombosciatice.

Dacă Ascendentul se află în zodia Balanţei, Descendentul este în semnul Berbecului, care indică pasiune, dragoste înflăcărată, relaţii neaşteptate, o căsătorie timpurie.

De cele mai multe ori, divorţul sau moartea partenerului indică sfârşitul tragic al căsniciei şi al dragostei.

Acest descendent favorizează toate relaţiile parteneriale, de afaceri sau sentimentale, deoarece nativii vor lupta, cu toată puterea lor, dacă în joc se află stabilitatea lor sau cea a cuplului.

 

SCORPIONUL

Ascendentul în Scorpion indică putere, vitalitate, posesivitate, sacrificiu.

Cei care au această zodie la Ascendent vor avea o fire foarte critică, vor dispune de un potenţial intuitiv de excepţie, vor fi foarte individualişti, dar capabili de mari sacrificii pentru familie.

Îşi vor apăra întotdeauna drepturile, fără să se supună vreodată la ceea ce fi se impune, în timp ce vor călca în picioare fără ruşine drepturile altora.

Viaţa lor va fi destul de complicată şi grea, datorită luptei care se dă în sufletul lor.

Sunt foarte îndrăzneţi, nu-şi pierd cumpătul şi au un dispreţ înnăscut faţă de moarte, mentalitatea lor fiind rece, rezervată, de aceea bărbaţii cu Ascendentul în Scorpion devin buni ofiţeri sau chirurgi.

Destinul lor va fi zbuciumat, se vor confrunta cii multe necazuri şi pierderi, dar vor dispune de noroc providenţial care-i va însoţi întotdeauna în momentele dureroase ale vieţii, pentru că le este sortit unui trai plin de încercări.

Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri ale organelor genitale externe, boli ale aparatului uro-genital şi ale intestinului gros.

Dacă Ascendentul se află în zodia Scorpionului, Descendentul este în semnul taurului, care favorizează toate relaţiile sentimentale, excesele.

Pot să aibă parte de o, căsătorie foarte rapidă, din dragoste, romantică, de obicei cu o persoană mult mai tânără.

Rareori există eventualitatea unei despărţiri, ţinând cont de sentimentele profunde pe care le au, totuşi pot să intervină şi probleme datorate geloziei.

Relaţiile parteneriale, de afaceri în special, sunt favorizate mai ales dacă acestea vizează asociaţii ce au ca bază bunurile imobiliare şi terenurile.

 

SĂGETĂTORUL

Ascendentul în Săgetător indică noroc în viaţă, înţelepciune, simţ al justiţiei, o judecată extrem de limpede şi clarvăzătoare.

Personalitatea celor cu Săgetător la Ascendent dispune de multă şansă, fiind un semn al ajutorului providenţial.

Pot să se afirme în plan social, prin muncă sau sport. Firi foarte libertine, iubesc natura şi animalele.

Simbolul acestui semn cuprinde două tipologii: una arată partea animală a Centaurului, fiind oameni ai sportului, îndrăgostiţi de pribegie, de jocuri de noroc, gata să rişte totul pe o carte; alta este simbolizată prin partea omenească a semnului.

Omul se ridică deasupra firii animalice, întinzând arcul spre năzuinţă şi ţintind spaţiul nemărginit, ceea ce exprimă dorinţele arzătoare ale acestei scântei nemuritoare de divinitate cu care se naşte, numită suflet.

Această tipologic este supusă legii şi celei mai înalte morale alcătuind oamenii bisericii şi bărbaţi de stat iubiţi şi renumiţi pentru integritatea, bunătatea şi dreptatea lor.

Destinul persoanelor cu Ascendentul în Săgetător stă sub semnul promisiunii divine, de aceea pot reuşi în toate domeniile propuse, mai puţin în viaţa personală.

Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri ale coapsei, pulpei, coloanei vertebrale sau reumatism, fiind predispuşi şi la accidente.

Dacă Ascendentul se află în zodia Săgetătorului, Descenndentul este în semnul Gemenilor, nefavorabil parteneriatelor, şi care indică de obicei două căsătorii.

Căsnicia le va fi plină de neprevăzut, de situaţii conflictuale, dar vor beneficia de satisfacţii materiale.

Poziţia descendentului în acest semn nu le este favorabilă nici în relaţiile de afaceri, fiind predispuşi înşelătoriilor sau asocierilor cu persoane perfide, duplicitare.

 

CAPRICORNUL

Ascendentul în Capricorn indică pesimism, tenacitate, maturitate, asumarea responsabilităţilor.

Persoanele care au Ascendentul în acest semn sunt foarte meticuloşi, ordonaţi. Trăsăturile caracteristice sunt ambiţia şi neîncrederea.

Pot să se afirme în planul social, mai ales în domeniile care cer analize riguroase, planuri măreţe, întreprinderi foarte mari.

Sunt cei mai puternici conducători din industrie. Nativii cu acest Ascendent sunt înzestraţi cu capacitatea de a lupta în orice fel de situaţie şi de a reuşi în viaţă cu preţul unor mari sacrificii, după foarte mult timp.

Destinul acestor persoane va fi foarte zbuciumat şi vor cunoaşte toate aspectele vieţii – mai întâi cele rele, deoarece viaţa lor se va izbi de multe necazuri din copilărie, apoi se vor face remarcaţi, şi pot deveni adevărate legende.

Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri ale articulaţiilor, dinţilor, părului, pielii, de asemenea, există şi riscul paraliziei.

Dacă Ascendentul se află în zodia Capricornului, Descenndentul este în semnul Racului, care nu este foarte favorabil asocierilor.

Căsnicia lor va fi presărată de tot felul de situaţii şi surprize neplăcute.

Totuşi, semnul Racului indică o căsătorie romantică, cu o persoană foarte capricioasă, schimbătoare, sentimentală – total opusă personalităţii nativilor din Capricorn – ceea ce va aduce complicaţii, certuri şi instabilitate.

 

VĂRSĂTORUL

Ascendentul în Vărsător indică originalitate, libertinism, spirit de aventură, excentricitate, idei inovatoare.

Personalitatea celor cu Ascendentul în acest semn zodiacal este îndreptată spre altruism, independență, răbdare, luciditate şi inteligență.

Sunt de obicei acei oameni care se fac remarcaţi prin ideile lor novatoare şi care se dedică mass-mediei sau comunicaţiilor.

Nativii cu acest ascendent sunt foarte generoşi, sensibili, originali şi prieteni de nădejde.

Viaţa lor va fi în continuă schimbare, vor alege cele mai originale idei în aplicarea idealurilor, de aceea se pot dedica spre studiul unor ştiinţe originale, cum ar fi ştiinţele oculte şi astrologia.

Totuşi, caracterul lor este foarte greu de înţeles şi din cel mai bun prieten poate deveni cel mai de temut duşman, cei mai mari revoluţionari, dar şi cei mai mari tirani ai lumii său născut sub acest Ascendent.

Destinul acestor persoane poate fi foarte schimbător, cu greu se poate analiza ce drum va alege un astfel de nativ.

Exploratorii, inventatorii, au beneficiat de un marcaj de Vărsător, de aceea este complicat să putem trasa un destin pentru aceşti nativi.

Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri ale sistemului circulator şi indică afecţiuni precum: hipo şi hipertensiunea, ateroscleroza, şi alte boli ale vaselor sangvine, ale circulaţiei periferice.

Dacă Ascendentul se află în zodia Vărsătorului, Descenndentul este în semnul Leului, care este foarte favorabil pentru toate tipurile de parteneriate.

De obicei, căsătoria se va face din dragoste, sau va fi o legătură liber consimţită, cert este că ambii parteneri vor face parte din aceeaşi categoric socială, menită, să le asigure o poziţie onorabilă în societate.

Relaţiile de afaceri sunt menite succesului absolut, deoarece originalitatea şi inteligenţa, date de semnul Ascendentului, se vor completa cu capacitatea de muncă şi puterea Leului situat pe Descendent.

 

PEŞTI

Ascendentul în Peşti indică mediumnitate, intuiţie, sacrificiu de sine, compasiune şi înţelegere pentru toată mizeria omenească.

Persoanele cu Ascendentul în acest semn sunt foarte miloase, beneficiind de intuiţie, agreând schimbarea şi evită asumarea responsabilităţilor.

Nu le place să muncească şi le poate lipsi voinţa, de aceea sunt supuşi riscurilor, pot deveni sclavii viciilor sau pot suferi în viaţă datorită incapacităţii de a spune ceea ce doresc şi de a acţiona.

Totuşi, datorită bunătăţii lor vor beneficia de protecţie providenţială, pentru a nu cădea pradă evenimentelor neplăcute din viaţa lor, sau persoanelor din jur.

Destinul acestor nativi este totuşi unul de excepţie, marcat de multă şansă şi noroc, deoarece cei care au acest semn la Ascendent se află la sfârşitul unui ciclu de viaţă, de asimilare şi acumulare spirituală, şi la începutul unuia nou prin sacrificiu şi supunere.

Acest ascendent dă predispoziţii la îmbolnăviri ale picioarelor, în special afecţiuni ale circulaţiei limfatice şi periferice.

Dacă Ascendentul se află în zodia Peştilor, Descendentul este în semnul Fecioarei, care nu este favorabil căsătoriei.

Sunt posibile mai multe căsătorii, dar numai din obligaţie sau ca urmare a unui interes deosebit. Oricum, va fi o atmosferă tensionată în căsnicie.

Totuşi, acest descendent le este foarte favorabil parteneriatelor de afaceri, de aceea pot să aibă noroc de un partener, un asociat, foarte capabil, care să-i ghideze în viaţă şi să le ofere un mare succes social şi financiar.

 

Exit mobile version